לייטיקו Lightico (צילום: יחצ)
עובדי לייטיקו. הפיטורים היו הימור (מצלם: צביקי המנכ"ל) | צילום: יחצ

חברת לייטיקו (Lightico) פיטרה כ-20 עובדים מתוך 110 עובדיה, כך נודע ל-tech12. הפיטורים קרו בסוף מארס ותחילת אפריל לאור ההבנה בחברה שהולך להיות קשה לגייס כסף לתקופה לא קצרה כעת, והיא צריכה להאריך את "מסלול הריצה" שלה, כלומר קצב שריפת המזומנים.

"לא ישנתי שבועיים וזאת הייתה תקופה קשה", מספר בפתיחות מייסד ומנכ"ל החברה צביקי בן ישי. "עשינו את המינימום קיצוץ האפשרי כדי לשמור Run way עד לסוף המשבר, שאף אחד לא יודע מתי הוא באמת יסתיים, גם לא הפד". הפיטורים היו רוחביים בחברה ולא במחלקה ספציפית.

על המהלך בן ישי מפרט: "זיהינו כבר באוקטובר-נובמבר שתהיה התרסקות. כי אנחנו נמצאים כל הזמן בדיונים עם קרנות והם רואים את המתחרים שלנו מתרסקים ואת המכפילים נופלים ב-50%. הבנו שחייבים להתאים את קצב שריפת המזומנים בחברה לטובת הכלל - העסק הוא אורגניזם שחייב לשרוד. כשעשינו את מהלך הפיטורים זה היה הימור, כי לא ידענו אם השוק יתנהג בצורת V". בן ישי אומר שלמיטב ידיעתו רוב העובדים שפוטרו כבר מצאו עבודה חדשה.

על העתיד הוא אומר: "השיחה כרגע עם הקרנות היא על להגיע לרווחים. 'תראו לנו את ה-path to profitability', הם אומרים. למזלנו, גם שבשוק היו מכפילים של פי 90 על הכסף, לא גייסנו לפי מכפיל משוגע ולא השוונו משכורות לעובדים גם כשאיבדנו אנשים טובים. חשבתי שאחרי פיטורים כל העובדים פה יברחו כי זו הייתה תקופה שכל עובד מקבל חמש הצעות בשבוע, אבל יש פה אנשים מדהימים שיודעים שזה משבר ומצריך להיות ביחד ולצאת ממנו חזקים. אנחנו כרגע רוצים לתכנן כך שנוכל להגיע לריווחיות אם נידרש".

בן ישי קושר בן הצורך לפטר בין המודל העסקי של החברה, שהוא SaaS. "במודל סאס אתה משלם פי שתיים על הרכשת לקוח ממה שתראה ממנו בשנה הראשונה, זאת אומרת, לוקח שנתיים להחזר השקעה". למעשה הוא מדבר על היחס הרכשת לקוח מול ערך חיי הלקוח (CAC/LTV) שמעסיק את רוב חברות התוכנה בשוק. "אצלנו אורך חיים של לקוח עומד על 4-6 שנים". החברה עובדת מול מוסדות פיננסים בעיקר.

לייטקו נוסדה ב-2015 ופעלה כבוטסרפ במשך 4 שנים. החברה מספקת פלטפורמה לארגונים שמפשטת את ה"מסמכתולוגיה" של חברות עם לקוחות. החברה גייסה 44 מיליון דולר סך הכל כאשר הגיוס האחרון ארע באמצע 2021 ועמד על 14 מיליון דולר.

מלבד לייטיקו בשוק פוטרו עובדים מחברות רבות אחרות כמו בייונד מינדס, אלמנטור, OpenWeb, טונקין, Avo ואחרות.