צוות Rgo robotrics  (צילום:  Rgo robotrics , יחצ)
צוות RGo robotrics. "אנחנו מגייסים עובדים מכל החברות הגדולות" | צילום: Rgo robotrics , יחצ

הרובוטים נכנסים לחיינו בהדרגה ונתחיל לראות אותם יותר ויותר: בנמלי תעופה, במלונאות, במחסנים לוגסיטיים ובעוד יישומים. "יש מחסור בכוח אדם, ואיפה שיש משימה חזרתית קשה, קשה למצוא אנשים שיעשו אותה, וזה גם יקר, ואלו בדיוק Use Cases טובים לרובוטים", מסביר אסף אגמון, אחד המייסדים וסמנכ"ל הפיתוח בחברת RGo Robotics. החברה יוצאת כעת מהגראז' אחרי שפעלה מתחת לרדאר מאז 2018.

הבעיה היא, שהרובוט עוד לא רואה טוב. "עד כמה שזה נשמע מפתיע, רוב הרובוטים עיוורים", טוען אגמון. "יש להם מצלמות אבל הם לא מבינים את הסביבה ולכן מתאימים לחללים שהותאמו ספציפית למשימה שלהם". זאת אומרת, כדי שהרובוט ינווט טוב, לא יתקע בחפצים או באנשים, החברות משתמשות בכל מיני "טריקים" מעולמות הלו-טק.

אגמון: "היה לנו יצרן רכב אחד בצרפת ששם סרט על ארגז הכלים ושלט, 'אל תזיזו את הארגז זה מבלבל את הרובוט'. יש יצרנים שמפזרים ברקודים על הרצפה או מתקינים אביזרי התמצאות על התקרה, זה הכל דורש התקנה ותחזוקה מתמדת".

מה ש-RGo פיתחה היא מערכת תוכנה שמספקת עיניים לרובוט כדי שיהיה אוטונומי ובסביבה מורכבת. "אנחנו חברת תוכנה אבל מבינים שהיצרנים רוצים לבחון פתרון מערכתי מלא אז מספקים תוכנה וחומרה גנרית (Reference hardware) שהיא מהמדף, זולה ובצריכת חשמל נמוכה", אומר אגמון.

"המוצר שלנו מכונה Perception Engine עם יכולת של זיהוי עצמים, זיהוי מכשולים, מיקום, הבנת הסצינה, וכל מה שצריך כדי שהרובוט יהיה אוטונומי, וזו מערכת לומדת. על זה הלקוח מוסיף את האפליקציה שלו אם זה סריקת מדפים בסופר או זיהוי אדם חשוד בטרמינל תעופה". לקוחות החברה הם יצרניות רובוטים, גם מהארץ אבל בעיקר מאירופה וארה"ב.

RGo Robotics מעסיקה 45 עובדים, רובם בקיסריה ויש לה גם משרדים בבוסטון. "אנחנו מגייסים עובדים מכל החברות הגדולות, רפאל, IBM, מובילאיי, והרבה יוצאי טכניון וד"ר מומחים לראיית מכונה", מספר אגמון.

אסף אגמון, מייסד משותף וסמנכ"ל הפיתוח: "יש לנו הרבה רובוטים שרצים בעולם וצוברים קילומטרים בסביבות שונות ומשונות. אנחנו עובדים עם כמה מהחברות הגדולות בעולם עם עסקאות מסחריות של למעלה מ-10 מיליון דולר"

החברה כרגע בשלב של ניסויים מסחריים מתקדמים: "יש לנו הרבה רובוטים שרצים בעולם וצוברים קילומטרים בסביבות שונות ומשונות. אנחנו עובדים עם כמה מהחברות הגדולות בעולם עם עסקאות מסחריות של למעלה מ-10 מיליון דולר", אומר אגמון.

אמיר בוסני, מנכ"ל RGo Robotics  (צילום: אמיר בוסני, יחצ)
אמיר בוסני, מנכ"ל RGo Robotics | צילום: אמיר בוסני, יחצ

מלבד אגמון לחברה יש עוד שני שותפים מייסדים: אמיר בוסני המנכ"ל וניצן חורש ה-CTO. אמיר ואני נפגשנו באוניברסיטה העברית ושלושתינו עבדנו במחלקת ה-RealSense באינטל שעסקה במצלמות עומק ובצוות שעסק בהבנה מרחבית, אך מאז הפעילות הזו נסגרה", מתאר אגמון.

החברה מודיעה כעת על גיוס הון של 20 מיליון דולר בסבב A, בהובלת קרן MoreTech Ventures ובהשתתפות StageOne, קרן קונברג' האמריקאית ומשקיעים נוספים.

"בעידן שבו השימוש ברובוטיקה ממשיך לגדול בקצב אקספוננציאלי, הפתרון של RGo הוא מהפכה של ממש. יצרני הרובוטיקה יוכלו להציג רובוטים אינטליגנטיים יותר ולהוציא מוצרים מהר יותר לשוק, בלי להשקיע את כל המשאבים שלהם בלפתור את הבעיה המורכבת של Visual Perception." מסרה נילנג'נה בהומיק, שותפה מייסדת של קרן קונברג'.