צוות רמון ספייס (צילום: Ramon.Space, יחצ)
הצוות של רמון.ספייס. "באמירויות שמים דגש על נושא החלל" | צילום: Ramon.Space, יחצ

תעשיית החלל הפרטית, שאחראית על שיגור חלליות ולוויינים לחלל, הולכת וצוברת תאוצה. חברת רמון.ספייס (Ramon.Space) הישראלית מתמקמת היום בחזית הטכנולוגיה עם שתי הכרזות משמעותיות: גיוס הון בסבב B של 26 מיליון דולר ממשקיעים אסטרטגיים וחתימה על הסכם עם חברת פוקסקון הטאיוואנית - מי שמוכרת כיצרנית מכשירי אפל - לייצור המערכות של החברה הישראלית. כחלק מההסכם, פוקסקון משקיעה בחברת חברת רמון.ספייס.


כל מה שמעניין בטק ב-5 דקות: הירשמו לניוזלטר שלנו >>>

החברה חושפת היום משקיע אסטרטגי נוסף ולא פחות מעניין – קרן ההשקעות Strategic Development Fund (SDF) מקבוצת TAWAZUN, השנייה בגודלה באמירויות, שמשקיעה בדרך כלל בטכנולוגיות ביטחוניות.

הקרן השקיעה לפני כן בחברת TriEye הישראלית ומדובר בהשקעות בודדות ונדירות של הון מהאמירויות בחברות ישראליות. בסבב הגיוס השתתפו גם המשקיעים הקיימים בחברה - Deep Insight, UMC Capital ו-Grove Ventures, שבפורטפוליו שלה נמצאת גם TriEye.

אבי שבתאי: "שיתוף הפעולה האסטרטגי עם פוקסקון הוא גיים צ'יינג'ר אמיתי. מדובר בקונצרן ענק שמייצר בערך 50% מהציוד לדאטה סנטרים בעולם והוא יצרן הציוד האלקטרוני לאנטרפרייז הכי גדול שיש היום"

חברת רמון.ספייס מפתחת תשתיות מחשוב לחלל, שהן מאבני הבניין העיקריים של תעשיית החלל החדש. החברה כבר הציגה טכנולוגית אחסון נתונים עבור חלליות ולוויינים שכבר נמכרת בשוק, ומספר יחידות ממנה משוטטות בשנים האחרונות במשימות בחלל.

כעת היא נמצאת בתהליכים מתקדמים של פיתוח מערכות עיבוד ומערכות תקשורת, שצפויות להגיע לשוק בתקופה הקרובה. החברה מתבססת על יכולת פיתוח של מהנדסים מתעשיית הסמיקונדקטור הישראלית, וכעת מצטרפת אליה יכולת ייצור של החברה הטאיוונית.

אבי שבתאי, מנכ"ל רמון.ספייס אומר בשיחה עם tech12: "שיתוף הפעולה האסטרטגי עם פוקסקון הוא גיים צ'יינג'ר אמיתי. מדובר בקונצרן ענק שמייצר בערך 50% מהציוד לדאטה סנטרים בעולם והוא יצרן הציוד האלקטרוני לאנטרפרייז הכי גדול שיש היום. העובדה שפוקסקון החליטה לעבור לתעשיית החלל, להקים פס ייצור ראשון מסוגו בעולם לחלל, זה האירוע הכי גדול של השנה בתחום החלל".

העובדה שהם החליטו להשקיע בכם מעידה על מיקומכם בשוק. מי המתחרים שלכם?

"יש חברות צעירות שנכנסות לתחום והמתחרים הגדולים הם האינטגרטורים הגדולים כמו בואינג. אבל הגודל שלהם כמו שהוא יתרון, הוא גם חיסרון. הם זזים לאט, יש להם פחות חדשנות, והם מסוגלים להגיב לשוק לאט יותר. אני חושב שהמשקיעים מזהים בנו כוח מאוד חזק בניו ספייס שעולה ומשנה את חוקי המשחק. כששחקן כל כך גדול כמו פוקסקון נותן לך גב לייצור תשתיות חלליות, בקווי ייצור שלידם מייצרים את השרתים של אנבידיה, אז אתה מבין שיש פה גיים צ'יינג'ר אמיתי".

מה לאמירויות ולחלל?

"באמירויות שמים דגש על נושא החלל ורואים בו יעד אסטרטגי וההשקעה בנו הוא חלק מהמהלך שהם עושים. זה בהחלט אירוע מיוחד כשקרן מהאמירויות שיש לה יעד אסטרטגי בתחום החלל מזהה חברה ישראלית ומשקיעה בה. זה לא טריוויאלי. זה נותן לנו הרבה עוצמה, כי הפעילות של האמירויות חוצה את גבולות המזרח התיכון כיוון אירופה וארה"ב וזה נותן לנו גב כלכלי ואסטרטגי מאוד חזק".

שבתאי: "SpaceX של אילון מאסק הם אמנם לקוח פוטנציאלי, אבל הם בדרך כלל אוהבים לעשות את הדברים בבית ולכן תהליך הכניסה אליהם הרבה יותר ארוך. יש לא מעט שחקנים אחרים"

חברת רמון.ספייס הוקמה עוד ב-2004 תחת השם Ramon Chips אבל כוכבה דרך רק בשנים האחרונות, בעקבות התפתחות תעשיית החלל החדש. מייסדי החברה הם פרופסור רן גינוסר וטוביה לירן. יו"ר החברה הוא דב מורן, שותף מנהל בקרן גרוב. החברה מעסיקה כיום 75 עובדים בישראל ובארה"ב. עד כה היא גייסה כ-45 מיליון דולר, כולל הסבב הנוכחי.

מה הפעילות העיקרית שלכם בתקופה הנוכחית?

"יש לנו לנו לא מעט לקוחות שאנחנו פעילים מולם כרגע, אנחנו לא מפרסמים כרגע את העסקאות אבל הן ייצאו בחודשים הקרובים. יש משימות חלל עמוק שאנחנו יושבים עליהן, אבל רוב הפעילות שלנו היא בעולם המסחרי מול יצרנים גדולים, שמייצרים ובונים לווייני תקשורת או לוויני תצפית".

אפשר לצפות לעסקה עם SpaceX של אילון מאסק?

"הם אמנם לקוח פוטנציאלי, אבל הם בדרך כלל אוהבים לעשות את הדברים בבית ולכן תהליך הכניסה אליהם הרבה יותר ארוך. יש לא מעט שחקנים אחרים, שאופיים קצת שונה מחברה בפרופיל של SpaceX. הם כמו טסלה, שמייצרת מכוניות חשמליות אבל תעשיית האוטומוטיב עוברת מהפכה וטסלה לא בהכרח היצרן המוביל בעולם הזה. בעולם החלל יש כמה מקבילות ואנחנו עובדים מולן".

נראה שתעשיית החלל הופכת לאטרקטיבית בשנים האלה.

"התחום נהיה יותר ויותר אטרקטיבי למשקיעים וגם לעובדים וזה מאוד משפיע. פתאום תעשיית החלל הופכת לתעשייה שאנשים רוצים להגיע אליה. אנחנו ממשיכים לגייס אנשים וגדלים כל הזמן".

החברה מציינת כי גיוס ההון יאפשר לה להאיץ את הבאת פלטפורמת המחשוב הייחודית שפיתחה לשוק החלל, על מנת לתת מענה לדרישות השוק שמתפתח בקצב מהיר. המערכות שלה מוגנות מקרינה ויכולה לשרוד לאורך זמן בתנאים הקשיים ששוררים בחלל.

המערכות מאפשרות איחסון וניתוח כמויות גדולות של נתונים בחלל בצורה אפקטיבית והיא מאפשרת לפתח יישומי חלל, שבעבר היו מוגבלים בשל הפער ביכולות המיחשוב אשר היו זמינות בחלל.

המוצר של רמון ספייס  (צילום: Ramon.Space, יחצ)
המוצר של רמון ספייס. המערכות יכולות לשרוד בתנאים קשים | צילום: Ramon.Space, יחצ

בנג'מין טינג, מנכ"ל Ingrasys מקבוצת פוקסקון, אומר: "אנחנו באמת נרגשים להיות חלק מהתעשייה הזו. מיחשוב החלל הוא הבסיס למינוף הפוטנציאל האינסופי של תעשיית החלל וזיהינו פוטנציאל גדול מאוד בהשקעה ושיתוף פעולה אסטרטגי עם רמון.ספייס כמובילה בתחום".

מוחמד מוסבאח על מזרואה, מנהל השקעות וניהול תיקים ב-SDF אומר: "התחזיות והמגמות בתעשייה מצביעות על כך, שתשתיות מיחשוב מתקדמות הינן חיוניות לעתיד החלל. ההחלטה שלנו להשקיע ברמון.ספייס היא מהלך שתואם את האסטרטגיה שלנו, להתמקד בשוק החלל באמצעות הון פרטי והון סיכון. ההשקעה תוביל אותנו לפיתוח אפיקים חדשים ושותפויות אסטרטגיות הן בתוך איחוד האמירויות והן בעולם".