שמעון אלקבץ Tomorrow IO (צילום: יחצ)
שמעון אלקבץ, מנכ"ל ומייסד טומורו. להעביר את תחום חיזוי מזג האוויר לחברות פרטיות | צילום: יחצ

חברת החיזוי Tomorrow.io, שיזמיה ישראלים, מודיעה על סבב גיוס חדש, E, של 87 מיליון דולר, דבר שמביא סך הגיוסים בחברה עד היום לכ-260 מיליון דולר. החברה מודיעה גם על שיגור הלוויין השני שלה לחלל, R-2, שמצטרף ללוויין הראשון ששיגרה באמצע אפריל ולדבריה מתפקד היטב.

טומורו IO, שנוסדה ב-2016, עוסקת בחיזוי מזג אוויר למגזר העסקי ולפי התוכנית שפירסמה ב-2021, בכוונתה להעלות לחלל עשרות לוויינים כמקור מידע בלעדי ומדויק על עננים ומשקעים, גובה פני הים, רוחות ועוד. מדובר בפרויקט עתיר הון שהחברה העריכה ב-193 מיליון דולר.

טומורו IO עוסקת בחיזוי מזג אוויר למגזר העסקי ולפי התוכנית שפירסמה ב-2021, בכוונתה להעלות לחלל עשרות לוויינים כמקור מידע בלעדי ומדויק על עננים ומשקעים, גובה פני הים, רוחות ועוד

החזון של טומורו, שבתחילת דרכה נקראה קליימסל, הוא להעביר את תחום חיזוי מזג האוויר מסוכנויות הממשלה לחברות פרטיות - מהפכה דומה לזו שקרתה בתחום החלל. "זהו רדאר מזג האוויר המסחרי הראשון שנבנה בידי חברה פרטית", מסר המייסד רעי גופר, שהוא סמנכ"ל האסטרטגיה של החברה, "מסוגו יש רק מעטים" ציין, וגם הם פותחו בידי NASA, סוכנות החלל היפנית וסוכנות החלל האירופית.

עובדי Tomorrow IO (צילום: דורון לצטר, יחצ)
עובדי Tomorrow IO. בין לקוחות החברה: משרד הביטחון האמריקאי, קבוצות ספורט וחברות תעופה | צילום: דורון לצטר, יחצ

את סבב הגיוס הובילה Activate Capital, והשתתפו בו גם משקיעות קודמות בחברה כמו SquarePeg Capita ופיטנגו. בעבר תיכננה טומורו יציאה לשוק הציבורי במודל SPAC לפי שווי של יותר ממיליארד דולר, אך תוכניות אלו נגנזו עם התקררות השוק. לטומורו IO כ-200 עובדים, מהם כמה עשרות בישראל.

לקוחות החברה הם משרד הביטחון האמריקאי כמו גם קבוצות ספורט, חברות תעופה, לוגיסטיקה ועוד.