יוני אסיא, etoro (צילום: איטורו, יחצ)
יוני אסיא, מנכ"ל איטורו. "ניווטנו בהצלחה את פעילותנו העסקית בשנת 2022" | צילום: איטורו, יחצ

חברת הפינטק הישראלית איטורו (eToro) מעדכנת כי השלימה באחרונה סבב גיוס בהיקף של 250 מיליון דולר, שנעשה לפי שווי חברה מוערך של 3.5 מיליארד דולר. לדברי איטורו, המשקיעים בסבב האחרון כוללים את קרנות ההון סיכון SoftBank Vision Fund 2 ,ION Group ו-Velvet Sea Ventures ועוד כמה משקיעים קיימים. הגיוס שהושלם כעת מבוסס על הסכם השקעה שנחתם ב-2021.

בשנה שעברה התכוונה איטורו להפוך לחברה ציבורית באמצעות מיזוג עם FinTech V, חברת SPAC שנסחרת בנאסד"ק, לפי הסכם מיזוג ששיקף לה במקור שווי של יותר מ-8 מיליארד דולר. ואולם על רקע המגמה השלילית בשווקים וצניחת מניות הטכנולוגיה, נבלמה התוכנית של איטורו, הסכם המיזוג בוטל ביולי 2022 והחברה נותרה פרטית. נזכיר כי מדד נאסד״ק סיכם את שנת 2022 עם צניחה של 33%, בעוד שמניית רובינהוד, אחת המתחרות הבולטות של איטורו בשוק האמריקאי, צנחה בשנה שעברה 54%.

לפלטפורמת הברוקראז' המקוונת של איטורו שהוקמה ב-2007, יש כיום 31 מיליון משתמשים רשומים שיכולים לקנות ולמכור באמצעותה נכסים פיננסיים שונים כמו מניות, קרנות סל ומטבעות קריפטו, וגם לשתף את אסטרטגיית ההשקעה שלהם עם משתמשים אחרים ולעקוב אחרי הפורטפוליו של משקיעים מובילים.

יוני אסיא, מייסד ומנכ"ל eToro: "שנת 2023 התחילה באופן חיובי, כאשר השווקים הגיבו בחיוב לחדשות 'פחות רעות' והמסחר בקרב משקיעים פרטיים הגיע לשיא של כל הזמנים"

נוסף על השלמת הגיוס, מדווחת היום איטורו על תוצאותיה הכספיות בשנת 2022. החברה סיכמה את השנה עם הכנסות של 631 מיליון דולר. נכון לסוף דצמבר, התנהלו על ידה 2.8 מיליון חשבונות מסחר. פילוח ההכנסות של איטורו על פי סוגי הנכסים הנסחרים, מלמד כי הנכסים הנסחרים ביותר בפלטפורמה שלה היו מניות ומדדים (48% מההכנסות), ואחריהם חוזים עתידיים על סחורות (27%), מטבעות קריפטו (19%) וצמדי מטבעות רגילים (פורקס, 6% מההכנסות).

יוני אסיא, מייסד ומנכ"ל איטורו, מסר עם ההודעה על תוצאות החברה: "ניווטנו בהצלחה את פעילותנו העסקית בשנת 2022, שבמהלכה המשכנו להגדיל את מספר המשתמשים, להרחיב ולשכלל את היצע המוצרים שלנו. לקראת סיומו של הרבעון הראשון של 2023 ראינו שיפור בסך ההכנסות והרווחיות בהשוואה לרבעון האחרון של 2022 וכן עלייה בנפח פעילות המסחר בקרב לקוחותינו.

"2023 התחילה באופן חיובי, כאשר השווקים הגיבו בחיוב לחדשות 'פחות רעות' והמסחר בקרב משקיעים פרטיים הגיע לשיא של כל הזמנים. במבט קדימה, האסטרטגיה שלנו לשנים 2023-2025 מתמקדת בהרחבת הנתח של החברה בשוקי המפתח שלה ובהעמקת הרווחיות באמצעות צמיחה בהכנסות וניהול הוצאות. איטורו תמשיך להתמקד בצמיחה רווחית וקידום חזון החברה - עולם שבו כל אדם יכול להשקיע בשווקים הגלובליים בצורה פשוטה ושקופה".

סבב הגיוס אינו גיוס אקוויטי רגיל, אלא נעשה על בסיס הסכם השקעה מיוחד (AIA). לדברי מנכ"ל החברה יוני אסיא, איטורו חתמה על ההסכם הזה עם המשקיעים בתחילת 2021 כדי להבטיח לעצמה רשת ביטחון למקרה שהסכם המיזוג עם ה-SPAC בנאסד"ק לא יצא לפועל

בראיון לאתר techcrunch הסביר אסיא כי סבב הגיוס האחרון, שעל השלמתו הכריזה החברה היום, אינו גיוס אקוויטי רגיל, אלא נעשה על בסיס הסכם השקעה מיוחד (AIA). לדבריו, איטורו חתמה על ההסכם הזה עם המשקיעים בתחילת 2021 כדי להבטיח לעצמה רשת ביטחון למקרה שהסכם המיזוג עם ה-SPAC בנאסד"ק לא יצא לפועל, כפי שאכן קרה בסופו של דבר.

AIA הוא הסכם שבו המשקיעים משלמים מראש עבור מניות שיוקצו להם במועד מאוחר יותר, לפעמים בדיסקאונט מסוים על השווי במועד חתימת ההסכם. לפי הסכם ה-AIA שעליו חתמה איטורו עם המשקיעים, ההשקעה שלהם מומרת למניות שנתיים לאחר חתימת ההסכם, בתנאי שעסקת ה-SPAC לא יצאה לפועל ובתנאי שהחברה לא גייסה כל הון נוסף לאחר ההסכם.

סבב הגיוס הקודם של איטורו נעשה בשנת 2018, ובו גייסה ממשקיעים 100 מיליון דולר לפי שווי של 800 מיליון דולר. בסוף שנת 2020 דווח כי החברה הוערכה בשווי של 2.5 מיליארד דולר, לאחר שחברה אמריקאית (ששמה לא נמסר) רכשה מניות שלה ב-50 מיליון דולר בשוק הסקנדרי ממשקיעים ועובדי החברה.