צוות פולאר סקיוריטי (צילום: לירון ויסמן, יח"צ)
צילום: לירון ויסמן, יח"צ

תחום הגנת הסייבר רחוק מרוויה והוא אינו מפסיק לייצר טכנולוגיות חדשות. אחת מהן, של הסטארט אפ
פולאר סקיוריטי (Polar Security), מביאה בעקבותיה שורה של משקיעים וגיוס סיד בהיקף של 8.5 מיליון דולר. מדובר בחברה שהקימו מומחי סייבר יוצאי 8200 ומשרד ראש הממשלה, שמצליחה לשים את האצבע על נקודת תורפה לא פתורה: מאגרי נתונים שהתפזרו בענן, והחברות אינן מודעות לקיומם.

פולאר סקיוריטי מכריזה היום על גיוס הסיד, בהובלה של קרן גלילות קפיטל שארגנה קבוצה מרשימה של משקיעים: IBI Tech Fund; ג'ים ריבס, מייסד שותף ומנכ"ל ה-Cloud Security Alliance; טים בלצ'ר, סמנכ"ל טכנולוגיות ראשי לשעבר ב-RSA; דוב יורן, מנהל חטיבת האסטרטגיה והפיתוח עסקי של סיסקו ובכיר בסימנטק לשעבר; בני שניידר, מייסד שותף ונשיא בסאלטו; אן ג'ונסון, נשיאה לשעבר ב-Qualys; טום נונאן, מנכ"ל IBM Security לשעבר ובכירים נוספים מתעשיית הסייבר.

"פעם כל המידע היה מרוכז באחסון אחד שהיה קל להגן עליו, אבל היום יש כאוס של דאטה, הנתונים מפוזרים באלפי מאגרי מידע בענן ואנשי הגנת המידע בכלל לא יודעים איפה המידע שלהם נמצא"

גיא שני, מייסד משותף ומנכ"ל החברה, מסביר מה הלהיב את המשקיעים: "עוד לפני שקיבלנו את השקעה עשינו תהליך מאוד מרשים של ולידציה, שני חברה בגראז' שמטרגטים את החברות שהם רוצים כלקוחות, שולחים להם הודעות וכך הגענו לדבר עם VP לאבטחה בחברה אחת ועם למעלה מ-45 מנהלי אבטחת סייבר מהארץ ומהעולם. הבנו שהבעיה שאנחנו תוקפים היא סופר כואבת ואז יצאנו לסבב הגיוס וזה מה שהרשים אותם מאוד, לא רק שמדובר בעוד חברה של שני יוצאי מערכות הביטחון".

"יש היום כאוס של דאטה"

הטכנולוגיה שמפתחים בפולאר סקיוריטי מאפשרת לחברות לראות, לעקוב ולהגן על מאגרי המידע שלהן באופן אוטומטי. הפלטפורמה ממפה את כלל מאגרי המידע, מבינה את סוג המידע ומתי מדובר במידע רגיש, לאן המידע זורם ומי יכול לגשת אליו. באמצעות התמונה השלמה היא מאפשרת לזהות ולחסום את כל הנקודות הקריטיות שעלולות להיפרץ ולהוביל לדלף מידע או למתקפות כופרה.

"פעם כל המידע היה מרוכז באחסון אחד שהיה קל להגן עליו, אבל היום יש כאוס של דאטה, הנתונים מפוזרים באלפי מאגרי מידע בענן ואנשי הגנת המידע בכלל לא יודעים איפה המידע שלהם נמצא", אומר שני, "יש כמות פסיכית של מאגרי מידע שנוצרים על ידי מפתחים והחברות לא יודעות איפה כל המידע נמצא". הוא מסביר שבהיעדר תיעוד נוצרים "מאגרי צל" שאף אחד לא מודע לקיומם, הם לא מנוטרים ומהווים סכנה משמעותית.

פולאר סקיוריטי הוקמה ב-2021 על ידי גיא שני (מנכ"ל) ורועי יעקבי (סמנכ"ל טכנולוגיות), והצטרף אליהם דוב יורן (יו"ר). שני ויעקבי, יוצאי חטיבת הסייבר במשרד ראש הממשלה, שהכירו במהלך שירותם הצבאי. במסגרת תפקידם הובילו פרויקטים שזכו בפרס ראש הממשלה להישגים טכנולוגיים מודיעינים. יורן, שגם השקיע בחברה, הוא יזם סדרתי שמכר את Riptech ו-ThreatGRID לסימנטק ולסיסקו, ושימש כמנהל חטיבת האסטרטגיה, פיתוח עסקי וצמיחה של סיסקו.

"על אף שזה אולי נשמע בסיסי, חברות רבות לא יודעות היכן ממוקמים מאגרי המידע שלהם, מה הם מכילים, ולאן המידע הזה מגיע" אומר קובי סמבורסקי, מייסד ושותף מנהל בגלילות קפיטל. "זה מה שמרגש בפולאר סקיוריטי. היכולת להבטיח את אבטחת מאגרי המידע, ועמידתם בתקנים הרגולטוריים, באופן מתמשך וללא Agents ממצבת את הטכנולוגיה של פולאר כפורצת דרך". שני אומר כי המערכת כבר מותקנת ועובדת אצל עשרות חברות בישראל ובעולם. בהמשך לגיוס ההון מתכוונת החברה כעת להכפיל את מספר העובדים שלה לארבעים, ולהרחיב את פיתוח הטכנולוגיה ואת הפרישה בשווקים.