דורון גורדון (Doron Gordon), מייסד Samanage  (צילום: דורון גורדון, יחצ)
דורון גורדון, מנכ"ל החברה. "בעתיד הקרוב לקוחות יוכלו לקחת מאיתנו גם הלוואות" | צילום: דורון גורדון, יחצ

עסקים קטנים בארה"ב מוטרדים משני דברים: הראשון הוא ניהול התזרים, שיוכלו לשלם את המשכורות בזמן. השני הוא נגישות לאשראי - היות שרבים מהם, אולי תפתעו לשמוע, מסורבי אשראי מהבנקים או מתקשים להנפיק כרטיס אשראי לעסק.

חברת Viably היא חברת פינטק ישראלית שנחשפת כעת ורוצה לעזור לארגוני SMB בשני האתגרים האלו. "המוצר שלנו חינמי. הדבר הראשון שלקוח עושה זה שהוא מחבר אלינו את חשבונות הבנק שלו, את כרטיס האשראי ואת מערכת הנהלת החשבונות", מסביר מנכ"ל החברה, דורון גורדון.

"מהשלב הזה אנחנו מסייעים לעסק לנהל את תזרים המזומנים החזוי שלו. אנחנו מראים לו את קצב שריפת המזומנים, מנתחים את החשבונות ומסייעים לו בגבייה לפי תעדוף החשבוניות. למשל, מתריעים בפניו שחשבונית מסויימת, למרות שהיא שוטף פלוס 90, עשויה לא להיות משולמת בזמן, ולכן כדאי להקדים את תהליכי הגבייה. זו מערכת לתובנות פיננסיות עבור עסקים קטנים", הוא מוסיף.

מנכ"ל Viably, דורון גורדון: "יש לנו לקוח מעסקי המסעדנות. אף אחד מהבנקים לא רוצה לתת לו אשראי כי זה ורטיקל מסוכן. אבל זה לקוח מסודר לגמרי, ניהול פיננסי מעולה - אין אצלו חשבוניות לא משולמות. אדם כזה צריך לקבל הלוואה"

במידה מסוימת, Viably מתחרה (בחלק זה של הפתרון) ב-Mint, מערכת תובנות עסקיות של הענקית אינוטאיט. ברמה השנייה, במידה והלקוח רוצה לנהל את הפעולות העסקיות גם דרך Viably, הוא יכול לפתוח אצלה חשבון בנק עסקי, וירטואלי, ולקבל ממנה גם כרטיס אשראי. "רוב העסקים הקטנים מערבבים בין הכרטיס האישי והעסקי, כי הם מקבלים סירוב מהבנקים להנפקת כרטיס עסקי", מספר גורדון.

כך, לומדת Viably היטב את העסק, מה שיאפשר לה, להתרחב גם להקצאת אשראי - יהיה לה די מידע לעשות חיתום מדוייק על העסק. "בעתיד הקרוב לקוחות יוכלו לקחת מאיתנו גם הלוואות", טוען גורדון ומדגים: "יש לנו לקוח מעסקי המסעדנות. אף אחד מהבנקים לא רוצה לתת לו אשראי כי זה וורטיקל מסוכן. אבל זה לקוח מסודר לגמרי, ניהול פיננסי מעולה - אין אצלו חשבוניות לא משולמות. אדם כזה צריך לקבל הלוואה". זה אמור להיות מנוע ההכנסות המרכזי של החברה, שכעת מרוויחה מעמלת כרטיסי האשראי.

הפלטפורמה של Vibaly (צילום: Samanage , יחצ)
הפלטפורמה של Vibaly. כך נראה הממשק החינמי שיסייע בחיזוי תזרימי הכספים לחברות קטנות | צילום: Samanage , יחצ

Viably הוקמה על ידי ותיקה בתעשייה. גורדון הוא היזם הרשום היחיד אבל צוות החברה המייסד מבוסס רובו ככולו על יוצאי Samanage, סטארט אפ לניהול מערכות IT שנמכר ב-2019 לסולאר-וינדס ב-350 מיליון דולר. "התחלנו לעבוד על הפרויקט בקיץ שעבר, אנחנו עכשיו יוצאים מ-Stealth, יש לנו 4000 לקוחות שהם Design partners מתוך רשימת המתנה של עשרת אלפים לקוחות", מסביר גורדון. "בעוד כמה שבועות אנחנו מתכננים לעשות GA", הוא אומר ומכוון למונח general availability - השקה רחבה לכל מי שרוצה להתקין את Viably.

החברה נחשפת כעת עם גיוס של 21 מיליון דולר. הקרנות ויולה ונצ'רס ו-Salesforce Ventures שהיו בין המשקיעות ב-Samanage, הובילו את סיבוב ההשקעה ואליהן הצטרפו גם Angular Ventures של גיל דיבנר ו- Bull City Venture Partners, קרן אמריקאית.

עמרי בן דוד, שותף מנהל בויולה ונצ'רס אמר: "אנחנו מאמינים שעכשיו, יותר מתמיד, עסקים קטנים ובינוניים זקוקים לפתרונות פיננסים שיאפשרו להם גמישות ושקיפות למידע, ולתובנות שיעזרו להם לנהל את העסק שלהם בצורה יעילה יותר". לחברה 30 עובדים, מהם 20 בישראל (יקום) והיתר בצפון קרולינה היכן שגורדון מתגורר.