PerimeterX הישראלית וחברת HUMAN Securi (צילום:  PerimeterX, יחצ)
הודעת המיזוג של שתי החברות כפי שהופיעה היום באתר | צילום: PerimeterX, יחצ

שנת 2022 היתה צפויה להיות שנת המיזוגים, ולעת עתה היא גם מממשת את ההבטחה, כשהמרוץ ל-IPO כחברה עצמאית נעצר עבור חברת הסייבר PerimeterX הישראלית. פרימטר מודיעה היום על מיזוג עם חברת HUMAN Security האמריקאית. שווי החברה הממוזגת מוערך ב-1.5 מיליארד דולר. מאחורי העסקה עומד בית ההשקעות גולדמן זקס, שהוא בעל השליטה בחברה האמריקאית, אשר מקווה באמצעות מיזוג החברות לבנות חברה עם הכנסות משמעותיות, שתוכל להתמודד מול ענקיות הסייבר העולמי.

חברת פרימטרX פיתחה טכנולוגיה לזיהוי וחסימת הונאות וגורמים זדוניים באתרי אינטרנט ולמניעת גניבות זהות ברשת. חברת HUMAN פיתחה טכנולוגיה להגנה על פלטפורמות מדיה דיגיטלית ואתרי אינטרנט מפני התקפות בוטים. על פי דו"ח של פורסטר, שתי החברות נמצאות בצמרת החברות המציעות כלים להתמודדות עם מתקפות בוטים.

לפי הערכות בשוק, בפרימטרX חיפשו דרך לאקזיט מזה מספר חודשים. בחברה עצמה אומרים כי השיחות עם HUMAN התחילו כבר בחודש אוקטובר, הרבה לפי ששוק ההשקעות בהייטק התמוטט. לדברי החברה, השילוב בין שתי החברות נראה בעל פוטנציאל שיביא לגידול מתוך סינרגיה גבוהה. ההערכה היא שבגולדמן זקס מתכוונים להוביל לרכישות נוספות של חברות כדי להביא לצמיחה מהירה לא-אורגנית ולהשגת נתח שוק משמעותי בזמן קצר.

מנכ"ל פרימטרX, עמרי אילוז, אמר בשיחה עם tech12 שמדובר במיזוג ולא באקזיט של החברה: "יש פה איזון. החברות מביאות נכסים די שווים לעסקה".

עמרי אילוז, מנכ"ל פרימטרX: "יש פה איזון. החברות מביאות נכסים די שווים לעסקה. זה לא עסקת רכישה שבה גוף גדול מקבל גוף קטן שאין לו גרעין גדול בחברה ממוזגת. כאן בחברה הממוזגת יש לנו ייצוג מאוד משמעותי"

"הם קצת יותר גדולים מאיתנו, ובגלל זה הם שומרים על השם ועל תפקיד המנכ"ל, אבל מבחינת כמות האנשים שאנחנו מביאים, תחומי האחריות שאנחנו מביאים, מנהלים מהצד שלנו שמגיעים לעסקה, החברות שלנו ושל משקיעים שלנו בבורד – זה לא עסקת רכישה שבה באמת גוף גדול מקבל גוף קטן שאין לו גרעין גדול בחברה ממוזגת. כאן בחברה הממוזגת יש ייצוג מאוד משמעותי לפרימטרX".

"תמיד היינו חברה מאוד אחראית"

החברה הממוזגת תיקרא "HUMAN Security", ומנכ"ל החברה תאמר חסן, יכהן כמנכ"ל החברה הממוזגת. מרבית העסקה נעשית באמצעות החלפת מניות וחלקה הקטן נעשה במזומן. במסגרת המיזוג חברת HUMAN הממוזגת גייסה חוב בהיקף 100 מיליון דולר מקרן Blackstone Credit בהמשך ל-100 מיליון דולר שגייסה מוקדם יותר השנה.

מעבר לעסקה הוקצה סכום משמעותי לצורך לשימור עובדים בישראל ולהרחבת הארגון. מספר העובדים בחברה הממוזגת יהיה כ-450, מהם כ-210 יוצאי פרימטרX. לחברה הממוזגת יש כ-500 לקוחות בעולם, והיקף ההכנסות המשותף שלה יגיע ל-100 מיליון דולר. מייסדי פרימטרX, עמרי אילוז ועידו סיפרתי, ישמשו בתפקידים בכירים בחברה הממוזגת ויצטרפו לבורד שלה, לצד משקיעים נוספים מבין משקיעי פרימטרX. אילוז ישמש כמנהל חטיבת הגנת הסייבר של החברה הממוזגת. עידו ספרותי ישמש בתפקיד CTO של החברה הממוזגת.

מעבר לעסקה הוקצה סכום משמעותי לצורך לשימור עובדים בישראל ולהרחבת הארגון. מספר העובדים בחברה הממוזגת יהיה כ-450, מהם כ-210 יוצאי פרימטר X. לחברה הממוזגת יש כ-500 לקוחות בעולם, והיקף ההכנסות המשותף שלה יגיע ל-100 מיליון דולר

במסגרת המיזוג, עובדי החברה הישראלית יקבלו אופציות בחברה החדשה ומענקים כספיים, כמו כן יגדל מרכז המחקר והפיתוח של החברה בישראל, ויגויסו כ-50 עובדים נוספים למגוון תפקידים. מספר עובדים יפוטרו בגלל כפילות תפקידים בין שתי החברות אך בחברה אומרים כי בישראל מדובר בעובד אחד בלבד.

עומרי אילוז, Omri Iluz, מיזוג  (צילום:  PerimeterX, יחצ)
עומרי אילוז, מנכ"ל פרימטרX. "ניתן תחרות ראוייה לכל חברות הסייבר הגדולות הישראליות" | צילום: PerimeterX, יחצ

 הייתם בתהליך של צמיחה מהירה, שנעצר לפתע. מה קרה?
"אני לא חושב שזה נעצר. תמיד היינו חברה מאוד אחראית. לדוגמה נושא הפיטורים – הסיבה שלא צריכים לפטר היא כי מעולם לא גייסנו אנשים בכמות ובמהירות מטורפת. אנחנו ממשיכים לגדול, המשרד הישראל יגדל בעוד 50 איש בשנה הקרובה ולאורך כל השנים גדלנו בצורה סיסטמטית. היתה לנו תוכנית סדורה. גייסנו, בנינו עסק אמיתי, של עשרות רבות של מיליוני דולרים של הכנסות בשנה עם לקוחות באמת מהגדולים. לא חברה שרק מחפשת לעשות באזז ולמכור מהר. בגלל זה הלכנו למיזוג הזה: מכירה שהיינו מאבדים בה את הצביון שלנו, את מה שעשינו, היא לא מכירה שהיתה אטרקטיבית לנו. וכאן אנחנו מקבלים דחיפה גדולה להמשיך כמו שאמרת – לגדול, להיות חברה ציבורית, לאן שלא נגיע בהמשך – לתת תחרות ראוייה לכל חברות הסייבר הגדולות הישראליות".

עידו ספרותי. Ido Safruti (צילום:  PerimeterX, יחצ)
עידו ספרותי, מייסד משותף. ישמש בתפקיד CTO של החברה הממוזגת | צילום: PerimeterX, יחצ

לא היתה לכם אפשרות לצאת לגיוס נוסף?
"יכול להיות, אני בטוח שהיינו יכולים לגייס כסף לא בקושי, תמיד היו משקיעים שמוכנים להשקיע. אנחנו חברה עם הכנסות אמיתיות. השאלה היא לאן אתה הולך וכמה מהר אתה יכול לייצר חברה עם גודל אמיתי. "אחרי המיזוג אנחנו חברה שמוכרת 100 מיליון דולר והכיוון הוא להגיע למאות מיליוני דולר. כמה מהר אתה יכול להגיע לזה לבד? זה תהליך ארוך - המיזוג מאפשר לנו לקצר את הדרך לשם".

פרימטרX הוקמה ב-2014 על-ידי עומרי אילוז, עידו ספרותי ואופיר אשכנזי. החברה גייסה סכום כולל של 144 מיליון דולר, כשהכריזה על השלמת סבב גיוס רביעי בפברואר 2021 בסך 57 מיליון דולר. החברה פיתחה טכנולוגיה שמספקת הגנה מפני גורמים ובוטים זדוניים ברשת לפריצת סיסמאות של חשבונות אישיים באונליין, ובוטים המשמשים לרכישת מוצרים על ידי משתמשים פיקטיביים. המערכת עוקבת אחר התנהגותו של הגולש, תנועות העכבר, ומגע האצבע במסך הטלפון החכם, כדי לזהות מתי הפעולות מתבצעות באמצעות מערכת אוטומטית ולא על-ידי אדם. החברה מעניקה שירותיה למאות לקוחות בינלאומיים ומעסיקה כיום כ-210 עובדים, מרביתם במרכז המחקר והפיתוח בתל אביב.

תאמר חסן, מנכ"ל Human Security, אמר: "איחוד החברות מהווה צעד משמעותי בדרך לשיבוש כלכלת פשעי הסייבר. אנו שמחים לחבור לצוותי האבטחה המובילים של פרימטראיקס כדי לספק ערך רב יותר ללקוחותינו מכלל התחומים. בעזרת מינוף טכנולוגיות הגנה מודרניות הבנויות על נראות ברשת ושיבוש התנהלות גורמים זדונים, אנו נמצאים כיום בעמדה הטובה ביותר לנצח תוקפי סייבר בעולם."