מייסדי וריטי, עדי איקן ואורן קורן (צילום: ירדן רוקח, יח"צ)
מייסדי Veriti, עדי איקן ואורן קורן | צילום: ירדן רוקח, יח"צ

מוצר אבטחה לענן, אבטחת מוצרי קצה, אבטחה מיוחדת לגישה מרחוק וכמובן דפדפן מאובטח ואבטחה לצוות הפיתוח. אלה רק חלק קטן ממוצרים האבטחה שיש היום לכל חברה בינונית עד ענקית. לעיתים אלה מוצרים שונים של אותה חברה אבל לרוב מדובר בכתריסר ספקים שונים שדרושים להגנה רציפה בארגון. ההיקף הזה והשונות שמגיעה איתו יוצרים כמובן גם בעיות, והאמת שלא רק בתחום האבטחה אלא גם במקומות אחרים בארגון. התוצאה היא גל חדש יחסית של חברות שקמות על מנת לעשות סדר בניהול המוצרים השונים. Veriti הישראלית היא חברה כזו שמתמקדת בתחום הסייבר ומודיעה היום על גיוס הון בסך 18.5 מיליון דולר.

הסטארט-אפ הישראלי Veriti הוקם ב-2021 על ידי עדי איקן (מנכ"ל) ואורן קורן (סמנכ"ל מוצר), שהכירו בעת שירותם הצבאי ביחידת 8200 ועבדו יחד גם בחברת צ'ק פוינט. החברה גייסה 6.5 מיליון דולר בסבב סיד וכעת הוסיפה אליהם גם כ-12 מיליון דולר שגויסו בסבב A. קרן Insight Partners הובילה את סבב הגיוס, בו השתתפו המשקיעים הקיימים NFX, AMITI ו-Merlin Ventures, שהובילו גם את סבב הגיוס הראשוני של החברה.

החברה פיתחה פלטפורמה מתקדמת שמתחברת לתשתיות הסייבר בכל חברה, מאתרת פערי אבטחה שנוצרו כתוצאה מבעיות תקשורת או משימוש לא נכון במוצר, ופותרת את הבעיות בצורה מהירה ואוטומטית. "רוב החברות נפרצות לא כי רכשו מוצרים לא טובים, אלא בגלל חוסר יכולת לנהל אותם" מסביר ל-tech12 עדי איקן, מנכ"ל החברה. "למוצרים האלה יש קונפיגרציות שונות ולעיתים קרובות הם גם מדברים בטרמינולוגיה שונה ונוצרים פערי אבטחה".

עדי איקן, מנכ"ל החברה: "המוצר שלנו יודע להתחבר לכל מוצרי הגנת הסייבר לשלוף מהם את הלוגים והקונפיגורציות. במקביל אנחנו לומדים את תשתית הלקוח, מציפים פערי אבטחה וגם בעיות IT שנוצרות כתוצאה מהטמעה לא נכונה וסוגרים את הלופ"

"המוצר שלנו יודע להתחבר לכל מוצרי הגנת הסייבר לשלוף מהם את הלוגים והקונפיגורציות. במקביל אנחנו לומדים את תשתית הלקוח, מציפים פערי אבטחה וגם בעיות IT שנוצרות כתוצאה מהטמעה לא נכונה וסוגרים את הלופ".

איקן מסביר ש-Veriti לא מחליפה מוצרי אבטחה קיימים אלא פועלת במטרה להעלות את רמת האבטחה של מוצרים קיימים. יותר מזה, תפיסת העולם של החברה היא שריבוי מוצרי אבטחה מועיל ללקוח. "עקבנו אחרי לא מעט אירועי סייבר שהיו במהלך השנים ובסוף ארגונים נפרצו לא כי לא רכשו את הטכנולוגיה המתאימה, אלא כי לא השתמשו בה טוב".