סיירה cyera מתוך האתר (צילום: מנש כהן, יח"צ)
צילום: מנש כהן, יח"צ

סטארט אפ הסייבר הישראלי סייארה (Cyera) נחשף היום, כשנה לאחר שהחל לפעול, ומגלה כי גייס כבר בהיקף של 60 מיליון דולר. החברה, מבית היוצר של סייברסטארטס, גייסה כ-4 מיליון דולר בסבב סיד, וכעת 56 מיליון דולר בסבב A. את סבב הגיוס הוביל דאג ליאונה, השותף המנהל  בקרן סקויה, והשתתפו בו פיליפ בוטארי מאקסל, ליאור סיימון וגילי רענן מסייברסטארס ורנה בונוואני, מי שהיה ה-CMO של פאלו אלטו נטוורקס. בהשקעת הסיד השתתפו סייברסטארטס, מייסדי ארמיס יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, האנג'לים אמית פאטל, סמיר ג'אין, תמיר הרדוף ועוד.

הטכנולוגיה של סייארה מאפשרת לארגונים גדולים לדעת בכל רגע איזה מידע שמור באילו שירותי ענן. ככל ששירותי הענן הולכים ומתרחבים, מנהלי אבטחת מידע (CISO) בארגונים הולכים ומאבדים את היכולת לעשות זאת. פרויקטים חדשים מצטרפים כל הזמן, מאגרי מידע נוצרים תוך כדי עבודת המפתחים, ואיתם בעיות של אבטחת המידע והתאמתו לתקנות פרטיות המידע. המוצר של סייארה מתממשק למערכות הלקוח כשירות ענן, ממפה את כל המערכות בענן, מתריע על בעיות שמתגלות וגם מציע את הדרך לפתור אותן.

פרויקטים חדשים מצטרפים כל הזמן, מאגרי מידע נוצרים תוך כדי עבודה, ואיתם בעיות של אבטחת המידע והתאמתו לתקנות פרטיות המידע. המוצר של סייארה מתממשק למערכות הלקוח כשירות ענן, ממפה את כל המערכות בענן, מתריע על בעיות שמתגלות וגם מציע פתרונות

"הבעיה של 'איפה הדאטה שלי' תמיד הייתה מעניינת, אבל המעבר לענן העצים אותה בשני סדרי גודל", אומר יותם שגב, מנכ"ל סייארה. "לפני עשר שנים כל CISO היה יודע לענות על השאלה איפה המידע הרגיש שלו – 'בדאטה סנטר שלי, במרתף שלי, עם שומר שאני המעסיק שלו ושיש לו נשק כדי שלא יגנבו פיזית את המאגרים'. אם אתה שואל אותו את אותה שאלה היום הוא אומר לך – 'אין לי מושג. אני יודע שיש לנו דברים ב-AWS וגם באז'ור ורכשנו לפני חודש סטארט אפ שמפתח בגוגל, ולפני שבוע הדאטה סיינטיסטס אמרו שהם רוצים להשתמש ב-Snowflake שאני לא בטוח מה זה'... המציאות הזאת רק מתעצמת, הדאטה מתפזרת על פני עננים, וכל אחת דורשת מומחיות שאינה קיימת".

יותם שגב, מנכ"ל סייארה: "לפני עשר שנים כל CISO היה יודע לענות על השאלה איפה המידע הרגיש שלו – 'בדאטה סנטר שלי, במרתף שלי, עם שומר שאני המעסיק שלו ושיש לו נשק כדי שלא יגנבו פיזית את המאגרים'. אם אתה שואל אותו את אותה שאלה היום הוא אומר לך – 'אין לי מושג"

תמר בר-אילן, סמנכ"ל הטכנולוגיות (CTO) בחברה, מוסיף: "יש שאלות מאוד יסודיות כמו איפה נשמרים מספרי כרטיסי האשראי של לקוחות החברה, ואין סיכוי לענות על השאלה הזו, כי לא היו מוצרים שיודעים לתת לך את הראייה של המידע הכי רגיש שלך, מי יכול לגשת אליו, והאם הוא בסיכון. זה תחום חדש – כל חברות הסייבר עד כה התעסקו בתשתית, באפליקציות, בזיהוי המשתמשים. הבעיה בתחום הדאטה היא אקוטית, והמון חברות מתכוונות בשנה הקרובה להתעסק בזה".

תחום הדאטה הפך בשנים האחרונות למנוע הצמיחה המרכזי של החברות המובילות בעולם, ויצר מקצועות דאטה חדשים כמו מדעני נתונים (Data Scientists) ומהנדסי נתונים (Data Engineers). מספר האנשים בארגון העוסקים בניתוח ועיבוד מידע לצורך השגת ערך עסקי ויתרונות תחרותיים גדל במהירות. בעידן הענן, הבעיה הכי גדולה של ארגונים וגופי אבטחת ענן היא שאינם מסוגלים לעקוב אחרי המידע הרגיש הנשמר בסביבת הענן שלהם, היכן הוא נשמר ומי ניגש אליו.

הבעיה הזאת התעצמה מאוד בשנים האחרונות, כי הזמינות של מקום אחסון בענן מאפשרת לארגונים לאחסן כמויות מידע בסדר גודל שלא היו אפשריים בעבר. הקצב שבו מידע גדל וזז בתוך סביבת הענן, הוא מסחרר ומאוד מקשה על השליטה ועל האבטחה. מספר הטכנולוגיות לאחסון מידע הוא אדיר, ואנשי אבטחה לא יכולים להכיר כל אחת מהטכנולוגיות לעומק.

סייארה Cyera מייסדים יותם שגב מנכ"ל, תמר בר-אילן סמנכ"ל טכנולוגיות (צילום: מנש כהן, יח"צ)
מייסדי סייארה. יותם שגב, מנכ"ל: "הדאטה מתפזרת על פני עננים, וכל אחת דורשת מומחיות שאינה קיימת" | צילום: מנש כהן, יח"צ

חברת סייארה הוקמה בתחילת 2021 על ידי יותם שגב המנכ"ל ותמר בר-אילן ה- CTO. הלקוח המשלם הראשון הושג לאחר שבעה חודשי פעילות, וכיום נמנים בין הלקוחות לקוחות משלמים רבים, בהם חברות Fortune 500. החברה מעסיקה 50 עובדים, 40 מתוכם במשרדי החברה בתל אביב, והיא מתכננת להכפיל את מספר העובדים עד סוף 2022.

שני המייסדים התגייסו ביחד לתוכנית תלפיות ולאחר מכן שירתו ביחידת 8200 באמ"ן. בתפקיד האחרון הובילו ביחד פרויקט מבוסס פלטפורמות ענן. "זו הייתה הצלחה כבירה שאפשרה להגיע להישגים שהיו דורשים מאות אנשים, עם עשרות בודדות של אנשים. זה חשף אותנו לחוויה הלא סימפטית של לאסוף מידע רגיש בענן ולהגן עליו. מהחוויה הזו יצאנו להקים את סייארה", אומר שגב.

תמר בר-אילן, סמנכ"ל טכנולוגיות: "יש שאלות מאוד יסודיות כמו איפה נשמרים מספרי כרטיסי האשראי של לקוחות החברה, ואין סיכוי לענות על השאלה הזו, כי לא היו מוצרים שיודעים לתת לך את הראייה של המידע הכי רגיש שלך, מי יכול לגשת אליו, והאם הוא בסיכון. זה תחום חדש"

שני היזמים הסתייעו בסייברסטארס, ודרכה הגיעו לשוחח עם יותר מ-100 מנהלי אבטחת מידע ואנשי הצוות שלהם, ומהם למדו על הבעיות שמאפיינות את תחום אבטחת המידע על פני שירותי ענן רבים ואת הצורך לוודא שהוא עומד בדרישות הגנת הפרטיות הרלוונטיות לכל מקום.

"היינו בסטלת' כי היינו מפוקסים"

מי שניסה למצוא פרטים על סייארה עד היום נתקל בחברה ששומרת בקנאות על מעשיה ותוכניותיה. שגב אומר שזה היה בסך הכל עניין של מיקוד: "בפרק הראשון של סייארה היינו בסטלת' מוד כי היינו מפוקסים, יחד עם סייברסטארטס, בלייצר את ההבנה הכי משמעותית של הבעיה ולהעמיד מוצר שמסוגל לעבוד בהיקף של ארגונים מובילים בעולם ולהגיע למצב שלקוחות משלמים על המוצר, ועדיף שישלמו הרבה. ככה מבחינתנו עושים ולידציה של התאמת המוצר לשוק. הגענו לתוצאות יוצאות מגדר הרגיל וזה אפשר לנו לגייס את הסיבוב היחסית דרמטי הזה".

יש הרבה שמות מפורסמים בבורד שלכם.
שגב: "כן, רנה בונווני, שהיה ה-CMO של פאלו אלטו מתחילת דרכה ונוכחותו מאוד חשובה, יבגני ונדיר מארמיס שהם ה-role model שלנו למודל זוגיות – איך זוג יזמים עובדים ביחד ועובדים עם הלקוחות כצמד – אנחנו מעריכים אותם והם לימדו אותנו הרבה מאוד. וכמובן ליאור ורנה וגילי, דאג ופיליפ – הם המאמנים שלנו. אנחנו לומדים מהר ומשתדלים לעטוף את עצמנו באנשים הכי מנוסים והכי חכמים כדי ללמוד מהם".

סייארה (Cyera) עובדים (צילום: מנש כהן, יח"צ)
צוות סייארה. "משתדלים לעטוף את עצמנו באנשים הכי מנוסים והכי חכמים כדי ללמוד מהם" | צילום: מנש כהן, יח"צ

מה ייחשב בעיניכם להצלחה בשנה הקרובה?
שגב: "הדבר הכי חשוב ותמיד בראש מעניינינו הוא הלקוחות. המטרה היא להביא את המוצר לשוק בצורה הכי רחבה שאנחנו יכולים, ללקוחות שהבעיה אצלם הכי סבוכה והכי מפוזרת, ולתת להם ערך דרמטי לאורך זמן".

דאג ליאונה מקרן סקויה הוסיף: "אנחנו מאמינים כי הפלטפורמה המקיפה של סייארה ליצירת דאטה ריאליטי תיצור השפעה מדהימה על אבטחת הענן, ואנו מצפים לשותפות עם צוות סייארה שהוא מהצוותים המובילים בעולם".

"סייארה היא פלטפורמה שאינה דורשת התקנה מורכבת, בעידן שבו משך הזמן להבאת ערך הוא המפתח להצלחה", מדייקת ליאור סיימון, שותפה בסייברסטארטס. "היא תומכת ב-AWS, Azure ו-GCP ומשרתת את כל סוגי הלקוחות, לרבות לקוחות רבים שהפכו לפעילים בסביבות ענן מרובות".

פיליפ בוטארי, שותף באקסל, אומר: "אבטחת מידע בענן דורשת גישה חדשה בכדי לתת מענה לגידול המתמשך בהיקפי המידע, בביזור הענן ובסיכונים המתהווים כתוצאה מרגולציה על מידע ומתוקפי סייבר. סייארה תנהיג את הקטגוריה הזו".