hypernative (היפרנייטיב) (צילום: hypernative)
היפרנייטיב. "מדובר בהגנה על מיליארדי דולרים בשנה" | צילום: hypernative

כמעט מדי יום אנחנו שומעים על גניבת קריפטו גדולה, בורסה שנפרצת או ארנק שנשדד. "מדובר בהגנה על מיליארדי דולרים בשנה", אומר גל שגיא מנכ"ל חברת היפרנייטיב (Hypernative). "אנחנו בתקופה שבה גופים בעלי שם נכנסים לתחום הקריפטו: גוגל, מיקרוסופט, פייפאל ובנקים גדולים. זיהינו רמת פער גדולה בין העניין והסכומים שנמצאים בקריפטו לבין רמת הסקיוריטי". היפרנייטיב נחשפת כעת עם גיוס של 9 מיליון דולר, אך כשנסגר בפועל כבר באפריל השנה, היינו עוד בתקופת הגאות.

שגיא הוא בוגר משרד ראש הממשלה, יזם ותיק שמכר חברה ל-IBM ועבד גם בטוגה נטוורקס, מרכז הפיתוח הסודי למחצה שוואווי הסינית מפעילה בישראל. את הייפרנייטיב הוא הקים להגן על פרוטוקולים כמו DeFi ו-web3, שלפי החברה איבדו 14 מיליארד דולר בשנה החולפת באירועי גניבה והונאה. "אנחנו פיתחנו פלטפורמה שיודעת להתריע על מתקפה או חולשה דקות עד שעות לפני שהיא קורית, בשלב ההכנות שלה - אנחנו מזהים סימפטומים של מתקפה", הוא מסביר.

בעולם הקריפטו כל האינטראקציות פתוחות וכל שינוי בקוד או ב'ממשל' חשוף לכולם, וכאן היפרנייטיב משתלבת. גורם זדוני צריך לנצל איזושהי חולשה בפרוטוקול והוא עושה זאת על ידי צירוף קוד זדוני לצ'יין (Chain). בשלב זה ניתן לראות ולזהות מה הקוד שלו רוצה לעשות. החברה משלבת אינדיקציות מהצ'יין כמו הקוד, ניתוח ישויות, היסטוריות הפעולות וכדומה, וזאת כדי לזהות מתקפה. במובנים רבים היא מתחרה בסייברס (Cyvers) הישראלית גם כן.

גל שגיא מנכ"ל היפרנייטיב: "הלקוחות שלנו זה מצד אחד מי שסוחר בקריפטו, כמו קרנות גידור או שחקני אלגו שמתעסקים בקריפטו, ומצד שני הם הפרוטוקולים עצמם"

"הלקוחות שלנו זה מצד אחד מי שסוחר בקריפטו, כמו קרנות גידור או שחקני אלגו שמתעסקים בקריפטו, ומצד שני הם הפרוטוקולים עצמם", מסביר שגיא. "זו מערכת SaaS שמתחברים אליה והלקוח מגדיר אילו התראות הוא רוצה לקבל. היום הסטנדרט הוא לעשות audit (בקרה) לקוד אבל אין פתרון לאחרי ההשקה. הפלטפורמה עובדת מספטמבר, יש כבר 18 לקוחות וחסכנו להם כבר מיליוני דולרים".

קריפטו השקעות crypto investing (צילום: Creativan, שאטרסטוק)
קריפטו. החברה הוקמה כדי להגן על פרוטוקולים כמו DeFi ו-web3 שאיבדו 14 מיליארד דולר בשנה החולפת | צילום: Creativan, שאטרסטוק

את הגיוס בחברה הובילה קרן Boldstart (שהשקיעה בחברות כמו Snyk ו-BigID) וקרן IBI Tech Fund הישראלית. שאר המשקיעות הן קרנות מתמחות בתחום הקריפטו. דן כספי, שעסק במחקר חולשות במיקרוסופט ובוגר משרד ראש הממשלה בעצמו, הקים את החברה יחד עם שגיא. כיום הוא מכהן כ-CTO בחברה. להייפרנייטיב 14 עובדים.