תפקיד: מנהל מחלקת השקעות ישירות באקוויטי במנורה מבטחים
תפקידים קודמים: ראש מחלקת השקעות ישירות במיטב דש, רואה חשבון ב-BDO זיו האפט
שנת לידה: 1986

המשקיעים המוסדיים בישראל - חברות הביטוח, קרנות הפנסיה ובתי ההשקעות - יושבים על ערימות עצומות של כספי החוסכים שלהם, אך מסורתית נטו להתרחק מהשקעות בהייטק. בשנים האחרונות הם מנסים, בהדרגה ובזהירות, להיכנס יותר להשקעות כאלו שאינן טריוואליות עבורם, וזה כבר מצריך לפתח ידע חדש. אורן שרף, מנהל מחלקת ההשקעות הישירות באקוויטי בחברת הביטוח מנורה מבטחים, הוא מייצג בולט של הדור החדש של המשקיעים האלו.

אורן שרף, יליד 1986, שירת בחיל הים ורכש תואר בחשבונאות במכללה למינהל. "לא שילמתי אגרה כמה שנים אז אסור להציג אותי כרואה חשבון", הוא מסביר בחיוך. הוא עבד כשנתיים ב-BDO זיו האפט ומשם עבר לעולם ההשקעות. ב-2018 הצטרף לבית ההשקעות מיטב דש ולימים הקים וניהל את מחלקת ההשקעות הישירות בחברה. ב-2022 התמנה שרף למנהל  מחלקת ההשקעות הישירות בקבוצת מנורה מבטחים. עם ההשקעות שביצע לאורך השנים נמנות חברות כ-NoTrafiic, סילנטיום, Pixellot, בי-וייז ו-UVeye.

מנורה מבטחים היא מוסדי פעיל יחסית בהשקעות טק. לפי ניתוח של חברת המחקר IVC השקיעה מנורה ב-2021 את הסכום הגבוה ביותר בתחום מבין כל השחקנים המוסדיים. פרוטפוליו ההשקעות של מנורה כולל כ-40 חברות הייטק באחזקה ישירה והחזקות בכ-120 קרנות. תיק ההשקעות הישירות של החברה עומד על כמיליארד דולר, אולם ההתקררות שהחלה בהשקעות ההייטק לא פסחה גם עליה והיא עצרה את השקעותיה בחברות צמיחה כמעט לחלוטין.

משקיעים מוסדיים כמו מנורה מבטחים עדיין צריכים להסביר את היתרון שלהם עבור יזמים ההייטק: "אנחנו אולי פחות נתערב בחברה ביחס לקרן, אבל יש לנו גישה להון כמעט אינסופי - כל פעם שתהיה טוב נדע לתת כסף", אומר שרף. "אנחנו יודעים לחבר אותך לאנליסטים שמכסים את השוק שבו היזם רוצה לפעול ויכולים להשלים איתך Home Run. וכשתרצה מתישהו להגיע להנפקה, נוכל לחבר אותך לגולדמן זאקסים של העולם".

 

<< חזרה ל-techlist המלא | למשפיעים הנוספים בתחום >>