תפקיד: שותפים מייסדים ב-Jibe ventures
תפקידים קודמים: הדר היה מנהל השקעות בפרגרין ובפוסון, יעקובי היה מנהל השקעות ב-Greenfield ומילא תפקידי פיקוד בחיל האוויר
שנות לידה: יעקובי - 1983, הדר - 1976

קרן ג'ייב (Jibe) היא קרן הון סיכון שונה בנוף בהרבה מובנים, אבל בבסיסה היא קרן של יזמים. כ-160 יזמים מספקים את הון ההשקעות של הקרן, מה שהופך אותה לקרובה לשטח. ג'ייב הוקמה ב-2020 והספיקה לעשות 30 השקעות, כולן בחברות בשלבים מוקדמים מאוד. לג'ייב יש רק שני עובדים: השותפים המייסדים שלה דני הדר ואסף יעקובי.

דני הדר נולד ב-1976, שירת בצה"ל בשריון ובעל תואר ראשון במדעי המחשב מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, תואר שני ב-MBA מ-Duke ותואר שני בדיפלומטיה מואניברסיטת תל-אביב. הוא היה יזם בתחום האנרגיה הסולארית, והפך בהדרגה למשקיע, כולל קדנציה בקרן הבריאות פרגרין. להדר יש חיבה לחברות סייבר, בריאות דיגיטלית ואקלים - תחום שבו הוא אחד המשקיעים הפעילים בישראל. אסף יעקובי נולד ב-1983, שירת בצה"ל כטייס, בעל תואר MBA מאוניברסיטת תל-אביב ועבד ארבע שנים בקרן הצמיחה TPG/Greenfield. הוא נוטה להתעניין בחברות SaaS ותוכנה ארגונית. ב-2020 השניים חברו להקמת ג'ייב ונצ'רס.

ג'ייב שונה מהקרנות המקובלות בעולם ההון סיכון בכמה מובנים. ראשית היא קרן מתגלגלת: היא מגייסת מדי שנה כ-10-15 מיליון דולר במקום לגייס קרן אחת גדולה אחת לכמה שנים. שנית, הדר ויעקבי לא לוקחים דמי ניהול ממשקיעי הקרן וגם לא מושב בבורד מהחברות שבהן הם משקיעים. אך הייחוד הכי משמעותי עבור הדר ויעקובי הוא שרוב מוחלט מהמשקיעים בקרן הם יזמים שכבר עשו קצת כסף.

"הסוד ב-VC הוא לדעת מי הצוותים הטובים ולקבל אליהם גישה", מסביר הדר את התזה. "בנינו קהילה של יזמים, ואלו האנשים שמתייעצים איתם לפני שמקימים חברה". התוצאה היא שג'ייב נחשפת למיזמים בשלבים מאוד מוקדמים שלהם. "אנחנו מפתחים מערכות יחסים ועובדים עם היזמים חצי שנה לפני ההשקעה. זו קרן של מערכות יחסים - לא של מצגות".

לא רק עובדים נוספים אין בקרן, גם משרדים אין: "אנחנו עובדים מעליית הגג של אסף ביהודה מכבי", אומר הדר. "אנחנו בונים דברים לטווח ארוך ולא מצפים לאקזיט בפחות מחמש שנים. ויהיו דברים שיקרו גם אחרי 12 שנים, כי זה מה שלוקח לבנות חברות גדולות".

 

<< חזרה ל-techlist המלא | למשפיעים הנוספים בתחום >>