תפקיד: שותף, ראש משותף של קבוצת ההייטק בישראל במשרד עוה"ד פרל כהן
תפקידים קודמים: עו"ד במשרדי שנהב ושות' ויגאל ארנון ושות'
שנת לידה: 1979

הצד המשפטי של תעשיית ההייטק מגוון מאוד ורוב הפירמות המשפטיות הגדולות מעסיקות מחלקות גדולות, שלכל אחת התמחות אחרת. בפרל כהן מועסקים כ-230 עורכי דין, מספר לא גדול בהשוואה לפירמות הגדולות, אבל 90 מהם מתמחים בהייטק. את פעילות ההייטק של המשרד בישראל מובילים במשותף עוה"ד עטיר יפה וגיא לכמן, שמתמקד בסטארט אפים צעירים בתחילת דרכם.

גיא לכמן נולד ב-1979 ומחזיק בתואר ראשון בניהול ומשפטים מהמרכז הבינתחומי הרצליה ובתואר שני במשפטים במיקוד במשפט מסחרי מאוניברסיטת תל-אביב. במהלך הקריירה הוא עבר בין מספר משרדי עריכת דין, בהם שנהב ושות' של איל שנהב ומשרד יגאל ארנון, עד שנחת ב-20016 במשרד פרל כהן.

כיום משמש לכמן כראש משותף לקבוצת ההייטק בישראל בפרל כהן וכן כראש הדסקים ליפן וגרמניה. המיקוד שלו הוא בתחילת הדרך היזמית והוא עובד בעיקר מול סטארט אפים צעירים ומלווה אותם בשלב הצמיחה דרך הבגרות ועד האקזיט או ההנפקה. בימים אלו הוא והצוות שלו, שמונה 16 עורכי דין, מלווים כ-120 סטארטאפים בעבודה שמתחילה בשלב גיבוש הרעיון, ניסוח הסכם מייסדים, גיבוש הצוות הראשוני והענקת ליווי שוטף בהמשך הדרך.

ההתמחות בסטארט אפים בשלבים מוקדמים מאופיינת במעורבות מאוד גבוה של עורכי הדין. זה כולל הרבה עבודה מול המייסדים שכן לרוב אין בסטארט אפים כאלו עדיין מחלקה משפטית, והיזמים לרוב מגיעים מרקע טכנולוגי או עסקי ופחות משפטי. גם מודל התשלום הוא שונה מעט, שכן החיוב כרוך בדרך כלל בהצלחת החברה, ולכן העבודה עם סטארט אפים צעירים - שרבים מהים נוטים להיסגר - כרוכה בסיכון.

תחום נוסף שלכמן מתמחה בו הוא עבודה עם קרנות הון סיכון תאגידיות (CVC) בעיקר מיפן ומגרמניה. בנוסף הוא עבד עם אקסלרטורים כמו פיוז'ן של גיא קצוביץ', המאיץ של מיקרוסופט או סיגמה לאבס. כמו כן הוא חבר סגל באוניברסיטת רייכמן ומרצה בקורס היבטים משפטיים ומיסויים ביזמות בפקולטה ליזמות.

 

 << חזרה ל-techlist המלא | למשפיעים הנוספים בתחום >>