תפקיד: מנהל מרכזי הכשרה, תעסוקה וחדשנות לחרדים
תפקידים קודמים: מייסד-משותף של הסטארט אפ iSale
שנת לידה: 1983

איציק קרומבי הוא דמות משמעותית בשילוב חרדים בתעשיית הייטק. כשהיחסים בין החברה החילונית והחרדית נפיצים כל כך, ואחד מקווי השבר הוא סוגיית השתתפות חרדים בשוק העבודה, דמויות כמו קרומבי משמעותיות מתמיד. לפני כשנה הוא הקים את Mego, מסלול הכשרה לגברים חרדים בהייטק, והשנה הוציא את ספרו "כשהחרדים יהיו רוב", שמתאר בין היתר דרכים לשילוב של החרדים בתעשייה. 

איציק קרומבי, יליד 1983, נולד בצפת והתחנך בתלמודי תורה ובישיבות חב"ד. בגיל 16 נסע ללמוד באיטליה ובגיל 18 למד בישיבה המרכזית של חב"ד בניו יורק. לאחר מכן חזר לארץ ןעבר הסמכה לרבנות. בהמשך כבר השלים לימודי מערכות מידע בטכניון כלימודי המשך ותואר ראשון בחינוך ומחשבת ישראל. הוא הוציא תעודת הוראה וסיים את תוכנית המנהלים של אוניברסיטת הארוורד במסגרת תוכנית מעוז. ב-2012 הקים קרומבי את iSale, סטארט אפ שבנה מערכת אופטימיזציה לאנשי מכירות בארגונים יחד עם שתי שותפות, חרדית וחילונית, ומכר אותו כארבע שנים לאחר מכן.

הבדידות שחש כיזם חרדי הביאה אותו לבנייה של רשת קשרים של הייטקיסטים חרדים, וב-2013 אלו התגבשו לפורום ההייטק החרדי בהקמתו. באותה שנה אירגן קרומבי את ועידת ההייטק החרדי בירושלים, וב-2016 הקים את מרכז החדשנות החרדי ביזמקס, שכולל מרחב עבודה משותף, סדנאות וקורסים לבעלי עסקים וקהילה עסקית מקצועית. המרכז, שמיועד לסטארט אפים, מתכנתים ופרילנסרים חרדים, הוקם בזכות שותפות בין קרן קמ"ח (קידום מקצועי חרדי), "אחים גלובל" והרשות לפיתוח ירושלים. במקביל שימש קרומבי כראש תחום תעסוקה חרדים במכון החרדי למחקרי מדיניות.

אחרי חמש שנים של פעילות, קרומבי רצה לקחת את המספרים קדימה ולשנות את המגמה. תעסוקת החרדים נמצאת בסטגנציה כי השילוב איטי ושיעורי התעסוקה כמעט לא השתנו בעשור האחרון. החברה החרדית היא 12% מהאוכלוסיה בארץ, ורק 53% מהגברים בה עובדים. מבין מהגברים העובדים, שיעור נמוך במיוחד מועסקים בתעשיית ההייטק. 

בשנה שעברה קרומבי הקים את פרויקט Mego בשותפות עם קרנות פילנתרופיות, חברות הייטק מובילות והממשלה, במטרה להכשיר 2,000 גברים חרדים להייטק בתוך שלוש שנים. התוכנית כוללת מסלול ארוך שמתחיל במיון קפדני ולאחריו לימודים אינטנסיביים במשך 14 חודשים. משתתפי התוכנית לומדים פיתוח תוכנה לצד אנגלית ומתמטיקה, ורוכשים כישורים רכים, היכרות עם עולם ההייטק והכנה לעולם העבודה. במחזור הראשון שנפתח בספטמבר 2022 לומדים כבר 100 תלמידים, במחזור השני לומדים 150 ובמחזור השלישי צפויים ללמוד 250 חרדים.

האתגר המרכזי של קרומבי בתקופה הקרובה היא לרתום יותר מעסיקים למהלך, כי למרות ההשקעה האדירה של הממשלה והפילנתרופיה, בלי שהמעסיקים יקחו חלק מהותי בתהליך יהיה קשה להצליח להכשיר כל כך הרבה גברים חרדים בתקופה כל כך קצרה, ובסוף גם למצוא לכולם עבודה.

<< חזרה ל-techlist המלא | למשפיעים הנוספים בתחום >>