תפקיד: סמנכ"ל אבטחת מידע (CISO) במטאת
פקידים קודמים: מייסד ומנכ"ל Onavo, סגן נשיא לתחום הבטיחות במטא
שנת לידה: 1979 

התפוצצות פרשת קיימברידג אנליטיקה דחקה את פייסבוק (כיום מטא) ליטול על עצמה את תפקיד שוטר התוכן: הגורם שמגן על המשתמשים מפני פייק ניוז, תוכן אלים וניצול לרעה של המידע של מיליארדי המשתמשים שמתקשרים זה עם זה בעשרות שפות ומדינות. כיום, מי שאחראי על מימוש ההבטחה של מייסד פייסבוק להיות רשת חברתית בטוחה הוא הישראלי גיא רוזן, שסוגר בימים אלו עשור בחברה לאחר שזו רכשה את הסטארט אפ שלו אונאבו (Onavo).

רוזן, יליד 1979, הוא חסר השכלה פורמלית. בזמנו נרשם ללימודי פיסיקה באוניברסיטה העברית אך פרש כעבור שנה. ב-2009 הקים את אונאבו עם רואי טיגר ואחרי ארבע שנים, 13 מיליון דולר בגיוסי הון ו-30 עובדים החברה נמכרה לפייסבוק בסכום שהוערך ב-150-200 מיליון דולר. זו היתה הרכישה השלישית של פייסבוק בארץ, אבל בעוד עובדי הרכישות הקודמות עזבו או עברו למטה בארה"ב, אונאבו היתה הגרעין הראשון שממנו הוקם מרכז הפיתוח של פייסבוק בישראל.

ב-2017 קודם רוזן לתפקיד סגן נשיא לענייני בטיחות בפייסבוק. שנה לאחר מינויו התפוצצה פרשת קיימברידג' אנליטיקה שחשפה את האופן שבו הפקירה פייסבוק את המידע של משתמשיה ואפשרה את השימוש בו למניפולציות בבחירות לנשיאות ארה"ב שנתיים קודם לכן. 2018 היתה שנה מעצבת עבור פייסבוק, ואילצה את מייסד החברה מארק צוקרברג להחליף את הטי-שירט בחליפה ולהעיד בפני הקונגרס האמריקאי. 

חשיפת החולשות של פייסבוק הביכה את החברה והגבירה את חשיבות תפקיד הבטיחות בה. כתוצאה מכך, רוזן עצמו הפך לדמות משמעותית יותר ויותר בסביבה של צוקרברג. ביוני 2022 רוזן קודם לתפקיד ה-CISO, סמנכ"ל אבטחת המידע בחברה. זה היה בדיוק באותו חודש שבו שריל סנדברג, ה-COO המיתולוגית של החברה הודיעה, שהיא עוזבת אחרי 14 שנים.

כיום, נוסף לעבודת השיטור בפייסבוק ובאינסטגרם, חזון המטאוורס מציב בפני החברה איומים חדשים שטיבם עוד לא ברור לחלוטין. רוזן יהיה האיש שיצטרך להתמודד איתם.

<< חזרה ל-techlist המלא | למשפיעים הנוספים בתחום >>