תפקיד: מנכ"ל ומייסד-משותף של D-ID
תפקידים קודמים: מהנדס תוכנה בכיר בחברת Houseparty
שנת לידה: 1986

גיל פרי מוביל את אחת החברות המעניינות בתחום ה-AI בישראל, שפיתחה טכנולוגיות מבוססות בינה מלאכותית עמוקה לייצור דמויות סינתטיות, תלת ממדיות. בשנה האחרונה היא השתלבה במגמת ה-AI הג'נרטיבית (Generative AI) עם דמות סינתטית של צ'אטבוט AI שהשיחה עימה נעשית בדיבור. כל זה מעמיד אותה במקום טוב בשוק ענק שצומח במהירות. 

גיל פרי נולד ב-1986, גדל במבשרת ציון ושירת בצבא בסיירת מטכ"ל. ב-2014 הוא רכש תואר ראשון במדעי המחשב מאוניברסיטת תל אביב. כבר כסטודנט הוא עבד בחברת נייס (NICE Systems) וב-2015 הצטרף לחברת Houseparty, הפלטפורמה החברתית שנרכשה בהמשך בידי Epic Games. ב-2017 הוא פרש מהחברה והקים עם סלע בלונדהיים (COO) ואלירן קוטה (CTO) את D-ID, או בשמה המלא De-Identification. החברה גייסה 48 מיליון דולר בשלושה סיבובים.

החברה עשתה שני פיבוטים לאורך הדרך: בתחילה פיתחה טכנולוגיה ששימשה להתממה (הסרת הזהות) של צילומי פנים על ידי שתילת פנים גנריים על גביהם. אלה היו השנים של צמיחת הדיפ-פייק (וידאו סינתטי) וב-D-ID החליטו להשתמש בטכנולוגיה שלהם להפקת סרטוני הנפשה של תמונות סטילס ודמויות סינתטיות. הטכנולוגיה הזו שימשה להנפשת תמונות קרובי משפחה בפלטפורמת MyHeritage וגם לכמה פרויקטים מרגשים, כמו הנפשת הפלמ"ח ונשים שנרצחו על ידי בני זוגן. בנוסף החברה בנתה פלטפורמה שמאפשרת לחברות להפיק סרטוני וידאו סינתטי בתלת ממד למטרות הדרכה ושירות לקוחות.

בשנה האחרונה החברה קפצה על גל ה-AI הגנרטיבי והוסיפה למערכות שלה יכולות מבוססות ChatGPT, Midjourney ומערכת AI ליצירת קול אנושי - כדי לאפשר הפקת סרטונים שמבוססים על יצירתיות ב-AI. המוצר האחרון של החברה הוא צ'אטבוט AI שמאפשר למשתמש לשוחח עם דמות סינתטית שעונה בדיבור. מדובר בפעולות פיתוח בינה מלאכותית עמוקה ושילוב מורכב של API של מערכות בינה מלאכותית חיצוניות, שמעמיד את D-ID במקום טוב בצמרת הטכנולוגיה המלהיבה-אך-מפחידה המכונה ג'נרטיב AI. 

על רקע החששות מהשפעת הטכנולוגיה, הצטרפה D-ID ליוזמת "שותפות שיטות אחראיות לבינה מלאכותית למדיה סינתטית", שממליצה על קווים מנחים לכל החברות שעוסקות במדיה מבוססת AI.

<< חזרה ל-techlist המלא | למשפיעים הנוספים בתחום >>