תפקיד: מנכ"ל ומייסד משותף Quantum Art
תפקידים קודמים: מנהל תוכנית הקוונטום במשרד הביטחון וראש התוכנית הלאומית למדע וטכנולוגיה קוונטיים
שנת לידה: 1977

עד לפני שנה היה טל דוד הרוח החיה של ענף הקוונטום הישראלי, הן בתפקידו במפא"ת והן כראש התוכנית הלאומית לקוונטום, שמשלבת את האקדמיה, התעשיות הבטחוניות והחברות הפרטיות. מאז הוא הפך להיות סטארט אפיסט, אבל בענף הוא עדיין מוערך ועמדותיו משפיעות, גם אם כעת הן המלצות בלבד.

טל דוד נולד ברמת השרון ב-1977 ורוב ילדותו עברה שם. כבן למשפחת חיל האוויר הוא התגייס לקורס טיס אבל בסופו של דבר שירת בשריון. בשנת 2000 החל ללמוד פיזיקה באוניברסיטת תל אביב ובתוך שלוש שנים וסמסטר השלים תואר ראשון ותואר שני. את לימודי הדוקטורט בפיזיקה קוונטית של אטומים קרים עשה באוניברסיטת בן גוריון.

ב-2008 החל לעבוד כפיזיקאי בחברת הלייזרים Vgen שנמכרה ב-2014 ל-Newport האמריקאית. לאחר המכירה הקים דוד את קבוצת החישה הקוונטית בתעשייה האווירית, וב-2013 עבר למפא"ת של משרד הביטחון, ושימש כמנהל תוכנית הקוונטים של הארגון. ב-2019 מונה דוד לראש התוכנית הלאומית למדע וטכנולוגיה קוונטיים בנוסף על תפקידו במפא"ת. מהות עבודתו נותרה זהה: עידוד חוקרים ויזמים, השגת תקציבים, הכוונת המחקר והפיתוח ותיאום בין הממשלה, האקדמיה והתעשייה. ב-2022 פרש דוד ממשרותיו הציבוריות והקים עם פרופ' רועי עוזרי ממכון ויצמן וד"ר עמית בן קיש מרפאל את חברת המחשוב הקוונטי קוונטום ארט (Quantum Art), בה הוא משמש כמנכ"ל.

קוונטום ארט היא חברה מעניינת, מסתורית במידת מה, שמפתחת טכנולוגיית מחשוב קוונטי בשיטת יונים כלואים (trapped ions) ותוכנה קוונטית תואמת. החברה התחילה את דרכה על בסיס המחקרים של פרופ' עוזרי, בהמשך להכרזה של מכון ויצמן במרץ 2022 על המחשב הקוונטי הישראלי הראשון WeizQC. קוונטום ארט המשיכה מאותה נקודה עם כוונה מוצהרת להציג מחשב עם 64 קיוביטים (לעומת חמישה בנוכחי) כולל הוכחת "יתרון קוונטי", שהוא גיזת הזהב של תחום המחשוב הקוונטי העולמי.

קוונטום ארט גייסה עד כה 24 מיליון דולר בסבב סיד מגופים כקרנות ההון סיכון Amiti, Entrée Capital, StageOne, Vertex וכן חברת המסחור של מכון ויצמן ידע. מבחינה טכנולוגית, החברה נמצאת בחזית השפיץ של המו"פ העולמי, אבל כשמדובר בקוונטום – זהו למעשה איזור הדמדומים. בשלב זה קוונטום ארט היא חברת המחשוב הקוונטי המובילה בישראל. אם היא תצליח להדגים טכנולוגיה עובדת השמיים הם הגבול, גם עבורה וגם עבור תעשיית הקוונטום הישראלית.

 

<< חזרה ל-techlist המלא | למשפיעים הנוספים בתחום >>