תפקיד: שותף מנהל בקרן Good Company
תפקידים קודמים: פרינסיפל בקרן F2, מנהל SAP.iO Israel
שנת לידה: 1983

עידו פישלר מביא גישה מרעננת למונחים כמו אימפקט ו-ESG בעולם ההון סיכון: הוא מתעלם מהם.

פישלר, יליד 1983, גדל במשגב שבגליל ושירת כלוחם בצנחנים. הוא רכש תואר ראשון במדעי המחשב במרכז הבינתחומי הרצליה ו-MBA באוניברסיטת תל אביב. לאחר השחרור מצה"ל הקים חברה בשם Ido2Door שסיפקה שירותי IT לחברות וניהל אותה כ-11 שנה. בהמשך הקים חברות נוספות, בהן גם את One IoT שסיפקה לחברות אנרגיה מידע כולל על מקורות האנרגיה המתחדשים שלה. ב-2011 הצטרף פישלר כמהנדס תוכנה לענקית התוכנה הגרמנית SAP, ובהמשך התמנה למנהל קרן ההשקעות המוקדמות של החברה SAP.io. משם הוא המשיך בעולם ההשקעות כפרינסיפל בקרן F2, וב-2020 הקים יחד עם שחר בוצר את קרן גוד קומפני (Good Company) בה הוא משמש כיום כשותף-מנהל.

גוד קומפני מחפשת חברות שהמודל העסקי שלהן מיושר לגמרי עם צורכי כדור הארץ או החברה האנושית. כדי לקבל השקעה, החברות נדרשות לענות על אחד מיעדי הפיתוח הבר קיימא של האו"ם במסגרת מודל עסקי. גוד קומפני מנהלת כיום 20 מיליון דולר ומאז הקמתה ביצעה 11 השקעות.

"היה לי מתסכל לפגוש יזמים, חבר'ה מעולים אבל שמשקיעים את כל האנרגיה שלהם ב-sales enhancement, קריפטו this וקריפטו that", תיאר פישלר בראיון ל-tech12 את ההחלטה להקים את גוד קומפני. "כל ה-brain power הזה מרוכז בדברים שלא יעשו לנו טוב ואולי יעשו רע. מטאוורס? בוא נפתור קודם בעיות ביוניברס. באיזשהו שלב שכחנו שטכנולוגיה צריכה לשפר את החיים שלנו".

כל זה לא אומר שהמטרה המקורית של השאת רווח בהשקעה נזנחה: "אם האימפקט לא מיושר לחלוטין עם המודל העסקי - אחד מהשנים יזנח", אמר פישלר. ההיגיון הזה מנחה את ההשקעות שביצעה הקרן. כך חברת הפורטפוליו Marine Edge מפתחת מנוע היברידי לספינות, שיכול לחסוך בפליטות מזהמים אך גם בהוצאות הדלק. וחברת ריינו שבה השקיע פישלר מממנת התקנת גגות סולאריים כהלוואה תמורת ריבית.

 

<< חזרה ל-techlist המלא | למשפיעים הנוספים בתחום >>