תפקיד: מייסד משותף ומנכ"ל aidoc
תפקידים קודמים: ממקימי מערך למידת המכונה והראייה הממוחשבת בחיל האוויר
שנת לידה: 1988

ייתכן שסוד ההצלחה של אלעד וולך הוא העובדה שהוא דווקא הגיע לתחום הרפואה כאאוטסיידר. חברת איידוק (aidoc) שהוא נמנה עם מייסדיה ועומד בראשה לא היתה הראשונה שניסתה לרתום AI וראייה ממוחשבת לעולם הרפואה, אבל הגישה הרחבה אותה נקטה היא שרכשה לה אהדה בקרב צוותים רפואיים במדינות רבות.

וולך, יליד 1988, החל ללמוד מדעי המחשב בטכניון כבר בגיל תיכון. הוא התגייס לתוכנית תלפיות היוקרתית ורכש במסגרתה תואר ראשון במדעי המחשב ובפיזיקה באוניברסיטה העברית ובהמשך גם תואר שני במדעי המחשב בדגש על למידה עמוקה באוניברסיטת תל-אביב. במסגרת שירותו הקים את מערך למידת המכונה והיחידה הממוחשבת ביחידת אופ"'ק של חיל האוויר. במסגרת השירות הכיר את מיכאל ברגינסקי וגיא ריינר, והשלושה החליטו לרתום את הידע שלהם דווקא לחברה לתחום הרפואה. ב-2015 הם הקימו את aidoc, שוולך משמש בה כמנכ"ל.

ההתלהבות מזברה מדיקל המקומית שהוקמה ב-2014 הביאה להקמת סטארט אפים נוספים בתחום הדימות הרפואי. זברה היתה חלוצת התחום והוכתרה במהירות כבשורה. היא והחברות שבאו בעקבותיה ביקשו להפוך למומחיות בתחום רפואי ספציפי, ואימנו מערכות טכנולוגיות מורכבות כך שיוכלו לזהות מחלות מסוימות. אלא שעם הזמן התגלה שהמיקוד הזה היה בעוכריהן: חברות השקיעו מיליוני דולרים ושנים ארוכות בפיתוח מוצר שפונה לצוות רפואי ספציפי במחלקה ספציפית. התוצאה היתה קהל יעד מצומצם מדי ודרישה לביצועים פנומנליים שיצדיקו את העלות הגבוהה של המערכת.

במובנים רבים איידוק של וולך למדה מהאתגרים של החברות האחרות בתחום. הפתרון שפיתחה אמנם מסוגל לזהות ממצאים ספציפיים, אבל הוא נועד לשמש ככלי רחב ככל הניתן, והחברה ממשיכה להוסיף לו כל העת יכולות חדשות. הגישה הזו הפכה את מוצר החברה לאהוד בקרב קהל הלקוחות: בתי חולים וצוותים רפואיים ברחבי העולם.

המערכת של החברה מיועדת לסייע בזיהוי ממצאים חריגים בסריקות רפואיות ובכך לחסוך בזמן, משאבים וכוח אדם, וכמובן להציל חיים. כיום מותקנת המערכת של איידוק באלפי באלפי בתי חולים בארה״ב, אירופה, ברזיל, אוסטרליה וכן במרבית בתי החולים הגדולים בישראל, בהם הדסה, איכילוב, רבין (בילינסון), אסותא, שערי צדק, אסף הרופא ושיבא.

 

<< חזרה ל-techlist המלא | למשפיעים הנוספים בתחום >>