במציאות שבה ישנן מאות משרות לא מאוישות בשוק הייטק וכל מועמד מקבל עשרות הצעות בשבוע, אי אפשר להימנע מכך שבתהליכי הגיוס הנרחבים הללו יצוצו גם סיפורים מיוחדים במינם. מאישה שחתמה על חוזה בחדר לידה, דרך מועמד שהבריז ברגע האחרון ועד לעובד שעבד בשלוש עבודות במקביל בסתר. שוחחנו עם שירי וקס (43), מנכ"ל גוטפרנדס, חברת ההשמה הגדולה בישראל להייטק, ואספנו עבורכם את כל הסיפורים הכי מיוחדים, הזויים ומפתיעים.

  1. מזל טוב! עכשיו תחתמי על החוזה

    הסיפור הבא הוא כל כך מיוחד, שכנראה שתחשבו שהוא לא אמיתי: אישה חתמה על חוזה בחדר הלידה, ממש לאחר לידת בנה. "המועמדת הייתה בהיריון מתקדם ופנינו אליה כדי להציע לה הצעות עבודה. היא רצתה שנפנה אליה חצי שנה מאוחר יותר אבל הסברנו לה שחבל, כי אנחנו יכולים למצוא לה עבודה כבר עכשיו, כך שבתום חופשת הלידה היא כבר תוכל להתחיל לעבוד במקום משודרג", מספרת וקס.

    לאחר התלבטות קצרה, המועמדת החליטה להתחיל בתהליך, ומצאה עבודה.  "החברה שלחה לה את החוזה אבל היא ילדה מספר ימים לפני התאריך המיועד ולא תכננה מתי היא תחתום על החוזה. יצא שהיא חתמה בחדר הלידה ממש לאחר שילדה את הבן שלה היא חתמה, סרקה ושלחה", מתארת וקס ומוסיפה, "הדבר המטורף בכל הסיפור הזה הוא שהחברה שקיבלה אותה לעבודה מחכה לה עוד חצי שנה עד שהיא תגיע לעבוד שם. זה מראה על שינוי מחשבתי חיובי שחברות וסטרטאפים עוברים בכל מה שקשור להעסקת נשים בהיריון".

  2. מועמד בן 74 שהתקבל לעבודה

    אחת הסטיגמות העיקריות על שוק ההייטק הוא שכל העובדים בו הם צעירים תל אביבים, אבל הרבה פעמים המציאות רחוקה מכך. יותר מזה, ישנן חברות שמחליטות להילחם בסטיגמה ולגייס מגוון רחב של עובדים, לפי כישוריהם ולא לפי גילם. "יש לנו בזמן האחרון המון גיוסים של אנשים מעל לגיל 60 וזה נהדר. זה ערך שאנחנו מאוד מקדשים", מספרת וקס ומתארת, "ישנן חברות שרואות מועמדים מעל לגיל 50 ולא פוגשות אותם בכלל, בטענה שהם 'לא מתאימים לדי אין איי' שלהם.ועדיין, ישנם גם סיפורים שמעוררים תקווה.

    "גייסנו מועמד בן 74 לתפקיד בק-אנד. מי אמר שקריירה בהייטק מסתיימת בגיל 50? לא אצלנו. המועמד היה Co-Founder במשך שנים ומנהל פיתוח, ומאוד אהב טכנולוגיה. הוא חיפש הזדמנות חדשה ואתגר והחברה הזו לא פסלה אותו בגלל הגיל", מספרת וקס ומדגישה, "אם חברה רוצה להצליח היא צריכה גיוון, כי רק ניסיון במגוון תפקידים ובמגוון פרויקטים יביא חשיבה ביקורתית, וחשיבה ביקורתית מובילה להצלחה של סטרטאפים. חברה מצליחה כשהיא מורכבת מאנשים שונים שרואים דברים בצורה שונה".

  3. נעלם יום לפני תחילת התפקיד

    תחשבו שאתם יוצאים למספר דייטים עם אדם מסוים, ופתאום הוא נעלם כאילו לא היה. אותה תופעת הפכה למרבה הצער למוכרת בשנים האחרונות גם בעולם ההייטק, כשמועמדים נעלמים באמצע תהליך הגיוס. וקס מכירה מקרוב מקרה קיצוני כזה: "חברה בחרה מועמד לתפקיד בכיר של ניהול פיתוח, לאחר תהליך ארוך של ראיונות במהלכו הם התלבטו בינו לבין שני מועמדים נוספים. הם שמו את כל הז'יטונים עליו, חיכו לו במשך חודשיים ויום לפני שהיה אמור להתחיל הוא החליט להישאר במקום העבודה הנוכחי שלו".

    מדובר באירוע בעל השלכות קשות. "הוא השאיר את החברה בלי מנהל פיתוח והלסת נשמטה", נזכרת וקס, "מדובר במנהל פיתוח עם רזומה של 30 שנה. לא חשבנו שזה יכול היה לקרות והחברה נקלעה לסיטואציה קשה מאוד. הם השקיעו כל כך הרבה אנרגיות, המתינו, ובסוף הוא לא הגיע".

  4. עובד בסתר בשלוש עבודות במקביל

אם חשבתם שלעבוד במשרה אחרת בהייטק היא משימה קשה ותובענית, נסו לדמיין איך זה לעבוד בשלוש עבודות במקביל בסתר. "נתקלנו לאחרונה במועמד שחתם על חוזה עם שלוש חברות שונות והחל לעבוד בשלושתן במקביל, בלי לספר לאף אחד, גם לא לנו", מספרת וקס, "הוא היה בעברו פרילנסר, אז יכול להיות שמשם הגיע הרעיון. עלו עליו רק אחרי חודשים בתפקיד".

וקס מעריכה שאדם כזה יכול להמשיך לעבוד כך, בלי שיעלו עליו. "לוקח זמן לזהות אירוע כזה", היא אומרת ומסבירה, "טעות בגיוס לא מזהים ביום הראשון, כי בתקופת ההתחלה החברות נותנות הרבה מרחב ואפשרות ללמידה. הרבה פעמים החברה חושבת שאולי הבעיה אצלה, כי היא לא משקיעה מספיק בתהליך האונבורדינג,  או כי הוא עובד מרחוק. נותנים לעובדים החדשים הרבה קרדיט, במיוחד לאחר שהושקע זמן רב בגיוסם". 

אז אחרי שקראתם את כל הסיפורים המיוחדים הללו, לטוב ולרע, חשוב להבין עד כמה חשובה השקיפות בתהליך הגיוס, הן מצד המעסיק והן מצד המועסק. "גמישות בפרופיל המועמד היא כבר לא מילה גסה. ביכולתה להוביל לגיוסים מוצלחים שיצמיחו את החברה", מסכמת וקס.

 

 

רוצים שסיפור הגיוס הבא יהיה שלכם? שלחו קורות חיים

לעמוד המשרות - לחצו כאן