יוהנה שלום בת 40 (עוד שבועיים), נשואה לגל ואמא לנטע ואלון, תאומים בני חמש. בשנה וחצי האחרונות היא עובדת במייקרוסופט כמעצבת מוצר בקבוצת PowerBI Mobile. "מגיל 16 מלווה אותי התשוקה לעצב ולחבר בין אסתטיקה לאנשים. השילוב האידיאלי מבחינתי זה לעבוד בעולם של קריאייטיב שמאפשר לי גם להמציא דברים ולמצוא פתרונות וגם להנגיש את כל זה בצורה ויזואלית".
שלום נולדה בהונגריה ועברה בגיל 19 לגרמניה ללמוד עיצוב תעשייתי. "גדלתי במשפחה די שמרנית ורציתי יותר חופש בחיים שלי. ברגע שהייתה לי הזדמנות להתקבל ללימודים בגרמניה ניצלתי אותה". לישראל היא הגיעה לפני 15 שנה להשלמת התואר במסגרת חילופי סטודנטים. אחרי הלימודים חזרה לגרמניה והקימה שם סטארט-אפ שמלמד ילדים איך לגדל צמחים. בשלב מסוים זה נגמר ובאותה תקופה היא התחתנה עם גבר, ישראלי. מפה לשם היא מצאה את עצמה חוזרת לגור בארץ.
באיזה שלב החלטת לצאת מהארון?
"היינו נשואים שבע שנים. כל החיים רציתי להיות אמא וזה מאז ומעולם העסיק אותי. בזוגיות שלנו זה לא קרה ובשלב מסוים כבר הבנתי שאני לא אהיה יותר אמא ביולוגית. היינו יחד בתהליך אימוץ ובמקביל הבנתי יותר ויותר שתמיד נמשכתי גם לנשים. אף פעם לא נתתי לזה מקום. ואז זה קרה".
לפני שש שנים היא יצאה מהארון מה שהוביל לנתק מסוים עם המשפחה בהונגריה שלא קיבלו אותה. לדבריה היום המצב יותר טוב. " מה שהניע אותי היה הרצון להיות אמא שיכולה להיות כנה מול הילדים שלה בלי צורך להסתיר מהם כלום. זו הייתה החלטה משחררת ומורכבת כאחד, עד היום. כמה חודשים אחרי שיצאתי מהארון פגשתי את גל שהייתה אז בתחילת ההיריון והכול התחבר לי. בזכות זה גם הפכתי להיות אמא, גל ילדה את התאומים שלנו. הילדים שלנו מאוד גאים בנו. המשפט השני שהם אומרים לכולם זה שיש להם שתי אימהות וזו המוטיבציה שלי להמשיך הלאה ולהבטיח את העתיד שלהם".
"כיום אני מקושרת עם הקהילה הלהט"בית בהונגריה ומנסה לסייע במה שאני יכולה. בלי להיכנס לפוליטיקה, אני חושבת שבישראל אני נמצאת באחד המקומות הכי טובים"
איך הזהות הלהט"בית באה לביטוי בעבודה שלך?
"יש לנו במייקרוסופט קבוצה מגובשת של עובדות ועובדים מהקהילה, תא גאה שמונה כיום כ-50 משתתפים פעילים. יש לנו פעילויות משותפות כמו ארוחת צוהריים חודשית לצד יוזמות ספציפיות יותר כמו עיצוב חולצות למצעד הקרוב".
הפעילות האקטיבית לא נשארת רק בתוך החברה. "השתתפתי לפני חודש בהאקתון בתל אביב. זו הייתה חוויה מדהימה להתחבר עם עוד נשים ולייצר פתרונות לעמותות שונות. אני עבדתי עם קבוצה של האחווה הסטודנטיאלית הגאה והבאנו להם פתרונות מעשיים שיוכלו לשמש אותם בעולמות הפחות טכנולוגיים שלהם".
לדברי שלום לא מספיק שמקבלים את השונה אלא יש חשיבות מיוחדת להנכיח באופן אקטיבי מרחב בטוח שמאפשר גם לדבר וגם להנות יחד ולחגוג. "המחשבה שכל אחד ירגיש בנוח ובטוח נמצאת ב-DNA של מייקרוסופט. יש מקומות שזה פחות מורגש ככה. במקומות קודמים שעבדתי זה אמנם לא היה עניין אבל אני חושבת שזה כן משהו שצריך לדבר עליו. להעלות את המודעות ולתת לאנשים לשאול שאלות. יש נושאים שעד שאנשים לא ממש פוגשים הם לא יודעים".
שלום נולדה כאמור בהונגריה שעלתה לאחרונה לכותרות בעקבות חוק שאושר בממשלה לפיו תושבים יוכלו "להתלונן" על זוגות חד-מיניים עם ילדים, מהלך שנכון לעכשיו נבלם. "כיום אני מקושרת עם הקהילה הלהט"בית בהונגריה ומנסה לסייע במה שאני יכולה. בלי להיכנס לפוליטיקה, אני חושבת שבישראל אני נמצאת באחד המקומות הכי טובים מבחינת התחושה שלי שאני יכולה להיות בכל מקום מי שאני ובתמיכה מלאה".