טכנולוגיית הענן הפכה בשנים האחרונות מטכנולוגיה למבינים בלבד, לעולם שלם של שירותים קלים לשימוש, נגישים, המשנים את העולם. היא אינה פוסחת על אף תחום: בבריאות, בחינוך, בצבא, בעסקים ואפילו בעולם התרבות. הענן משנה את פני החברה ומאפשר לעסקים קטנים כגדולים התייעלות וצמיחה. במסגרת ועידת הענן של Nebius וקשת 12, N12 ו-mako ניסינו להבין מהי טכנולוגיית הענן, איך משתמשים בה, מהם היתרונות והחסרונות, ובעיקר - אילו שירותים הענן יכול לספק לנו? 

"היום אנחנו מחפשים אחר הדאטה שקיים בעולם, הענן לא מתבסס רק באחסון ובאפליקציות אלא בכושר עיבוד, וזה מה שהחברות מחפשות", הסביר תא"ל במיל' נתי כהן, דירקטורי ויועץ אסטרטגי בחברת "נביוס" בפאנל 'טכנולוגיית ענן מהי'. "הן מחשפות את היכולת שלהן להגיע למקומות שבהם אין להן סיכוי להגיע עם מחשבים לוקאליים שלהם. הענן נותן להן עוד יתרון - מעבר לזה שהוא נמצא במיקום מרוחק - הוא שולח את הזרועות של לכל מיני מקומות אחרים שלאינטרנט הרגיל קשה מאוד להגיע". 
 
בהמשך הוועידה, המשתתפים הסבירו מהם הצעדים הראשונים בדרך לעזיבת המחשב הפיזי אל הענן, איך בעצם בוחרים אותו, ומה כדאי לעשות כדי להטמיע אותו. אחר כך, שירה לב עמי, ראשת מערך הדיגיטל הישראלי הסבירה על מקומה  של המדינה בעולם הענן, עלהאחריות של הממשלה מול עסקים פרטיים וגופים מסחריים, וההירתמות של המדינה לסיוע לעסקים ולחברות בשימוש בענן.

אחד המושגים החשובים שעלו בוועידה הוא "כלכלת ענן". "זהו ההיבט הפיננסי ואולי החשוב ביותר שקיים בטכנולוגיית הענן", הסביר אייל רוזן, מנכ"ל שותף בחברת Nebius. "אין סוף ליתרונות של הענן בהיבט הזה. כל נושא החיסכון בכסף למשל, והגמישות נכללים בכך. האפשרות לצרוך רק כמה שאתה צריך. אם ניקח את זה לעולם הקודם, היינו קונים הרבה מאוד 'ברזלים', שרתים וציוד מחשוב על בסיס הנחה והערכה של פיק שנגיע אליו. אלא שלפעמים לא מגיעים לפיק הזה והציוד היקר יושב סתם בחדר. זה אולי היתרון הגדול של הענן - היכולת לשלם רק על מה שאתה צורך. ובחיבור לענן הנכון - אותו ספק יכול לתמוך בך גם בפיקים וגם כשאתה יורד ומציג חיסכון מאוד גדול". 

 

בפאנל "ענן משנה חיים", הסבירו המשתתפים איך משפיעה טכנולוגיית הענן על תחומים שונים. פרופ' זאב רוטשטיין, לשעבר מנכ"ל בתי החולים שיבא והדסה, הסביר כיצד הענן "הפך" את עולם הרפואה. קרן אלימלך, מומחית בהובלת תהליכים פדגוגיים פורצי דרך ביזמות ובטכנולוגיה מתקדמת, מנהלת מחקר ופיתוח בביה"ס תיכונט ע"ש אלתרמן, הסבירה כיצד הענן שינה את האופן שבו מערכת החינוך מתנהלת. תא״ל במיל׳ זיו אבטליון, בעלים ומנכ״ל חברת AIM55, ראש מנהלת הטרנספורמציה הדיגיטלית בצה“ל לשעבר, סיפר איך שדה הקרב עומד להיראות בעתיד נוכח הענן. ולסיום - ג'ורדי (ירדן פלג) היוצר והמפיק המוזיקלי המוכר סיפר על ה"כלי החדש" שהפך להיות העוזר האישי של היוצרים.
 

צפו בוועידה המלאה.