שבב של אינטל

לאן שלא נביט, מה שלא נעשה, אנחנו מוקפים בתקשורת נתונים. בבנקאות ובבריאות, באקדמיה ובחינוך, בתעשיות הרכב והרכבות, בספנות, בתעופה ובחלל, באצטדיונים הגדולים ובפארקי השעשועים, כמובן באמצעי המדיה ובסלולר, וגם בקשר שבין היחידה העסקית או המחשב הפרטי שלנו לבין הענן והעולם הגדול. כל קשר שכזה מתבסס במידה רבה על טכנולוגיית אתרנט (Ethernet), שנולדה עוד בשנות ה-80 אך עברה מאז כמה וכמה תהפוכות. כדי שכל זה יעבוד ויסתנכרן, חייבים להתקיים מספר תנאים, כפי שמסבירים לנו שני מהנדסים בכירים מאינטל ישראל: אייל פרשקר –  ,ETH Revenue Engineering Directorואריה אוסטר – Ethernet IP Engineering Manager.          

אחד המרכיבים המרכזיים באתרנט הוא כרטיס הרשת, NIC - Network Interface Controller/Card, שאליו מקושר ה-MAC - Media Access Control. כרטיס הרשת מאפשר את הזרמת המידע מה-CPU אל הרשת העולמית ולהיפך. בעבר היה מדובר בחיתוך וארגון הדאטה, למשל אימייל או קובץ Word, כדי שיוכל להיכנס לרשת ולהגיע ליעד הנכון. כיום, זה כבר לא מספיק: הפונקציונליות של ה-MAC  וה-Offloads שהוא מבצע עבור ה-CPU גדלות בצורה מהירה מאוד, תמיכה בכמות תורים גדולה, תמיכה במספר גדול של מכונות וירטואליות והגנה מוגברת מהתקפות זדוניות.

אינטל אחראית למרבית מכרטיסי הרשת בעולם. כשמדובר ב- NICs/MACs עם פונקציונליות וקצבים אינטנסיביים, כאלו שנמצאים בדאטה סנטרים ואצל ספקיות הענן והטלקום הגדולות, היחידה שאריה אוסטר מוביל נכנסת לתמונה. היא מספקת IPs שונים עבור ה MAC, אם תרצו - קוביות הלגו של תעשיית השבבים, כשהמטרה היא לעצב ולבנות אותם באופן גמיש יעיל וחסכוני בשטח והספק ככל שניתן. כדי להבין טוב יותר את הצורך המשתנה, מתקיימות לא מעט פגישות אפיון ופידבק עם הלקוחות השונים. רכיב כזה אמור לשרת את הלקוחות ולאפשר פונקציונליות נוספת לעיתים עד 15 שנים ויותר.

התחנה הבאה היא היחידה של פרשקר. זו לוקחת את ה- NICs/MACs ומוסיפה להם פיצ'רים ופונקציונליות בהתאם לצורכי הלקוחות לדוגמה, הטמעה ופריסה של פתרון 5G ברחבי העולם. המוצר הוא לרוב גנרי ומיועד למגוון גדול של מגזרים, כגון: ספקי תקשורת, דאטה סנטר, ספקי שירותי ענן וכדומה. אך לעיתים מדובר במוצר קאסטם-מייד, לצורך ייחודי של לקוח מוביל.

כדי שהמוצר ימשיך להיות תחרותי יש ריבוי גרסאות ועדכוני תוכנה, מודולים פונקציונליים שמתווספים, תמיכה בקצבים וטכנולגיות תקשורת 5G ו-Cloud לדוגמה, שמשתפרים ומתעדכנים עם הזמן. לפיכך, הדרישה היא למקסימום גמישות בשלב התכנון והביצוע של ה- MAC  שתאפשר מקסימום קונפיגורביליות בהמשך עבור הדרישות של הלקוחות. מן הסתם, בכל עדכון גרסה מורצות שוב בדיקות ולידציה על פני ה-NIC/MAC  כולו, כדי לוודא שהפונקציונליות הבסיסית והתוספות עומדות בסטנדרטים הגבוהים של אינטל.

"בגלל מחסור במהנדסים יש לנו קבוצה אחות בהודו, קבוצה נוספת בפולין ארה"ב וקנדה, אבל מרכז הידע נמצא בישראל – החל מהארכיטקטורה דרך הדיזיין והווריפיקציה/ולידציה וכל שאר הטכנולוגיות הנוגעת לפיתוח הרכיב"

"אנחנו שואפים להגיע למצב שבו כל לקוח מוצא במוצרים שלנו את כל האיכויות והפונקציונליות שמאפשרות  לו לבנות את הפתרון האופטימלי עבורו ועבור הלקוחות שלו ", אומר פרשקר. הוא ממחיש זאת דרך אולר שוויצרי אשר אמור להחזיק שנים רבות: "הבסיס הרחב המאפשר קונפיגורציות שונות, שהצוות של אריה יצר ב-MAC, לצד היכולת להוסיף אלמנטים דרך שינויי SW/FW וטוויקים מהצד שלנו או בקינפוג בצד הלקוח עם ממשקי API לליבה - כל אלה מאפשרים לנו לענות לדרישות הלקוחות לאורך שנים".

גידול אקספוננציאלי של דאטה

אז איפה החלק הישראלי בסיפור? "לא הכול נעשה מכאן, אבל כאן עושים את הכול", מתאר זאת פרשקר. " יש לנו קבוצה אחות בהודו, וקבוצות נוספות בפולין ארה"ב וקנדה, אבל מרכז הידע נמצא בישראל – החל מהארכיטקטורה דרך הדיזיין והווריפיקציה/ולידציה וכל שאר הטכנולוגיות הנוגעת לפיתוח הרכיב". משום כך, הקבוצות של פרשקר ואוסטר, כמו גם אינטל כולה, נמצאות בתהליך מתמיד ומואץ של גיוסי עובדים, כאשר כל המקצועות הרלוונטיים נדרשים: דיזיינרים, אנשי וריפיקציה/ולידציה, ארכיטקטים, מומחי Firmware, DevOps  ומהנדסי תוכנה. לא מיותר לציין שזה כולל גם משרות סטודנט - מהנדסים לכל דבר ועניין באינטל, שיכולים בהמשך להשתלב כעובדים מן המניין באחד הסייטים.

"האתרנט הוא לב העולם כרגע", אומר אוסטר. "היינו על 10 ג'יגה, עלינו ל-100 ומשם ל-200, יש 400 בקנה ומתחילים כבר לחשוב על ארכיטקטורת ה-800. הכיוון הוא לקפוץ פי 2 כל שנתיים, כי העולם צורך יותר ויותר תעבורת מידע. אנחנו עדים להתפוצצות אקספוננציאלית - ייכנסו בקרוב הרכב האוטונומי, טכנולוגיות 5G ואפיונים ראשונים ל-6G, כמות אדירה של דאטה להעביר ובקצבים מהירים מאי פעם. לכן, הפיתוחים שלנו הם בליבה, והם בעצם מנוע הצמיחה של כלל התעשיות".  

פרשקר מסכם: "טכנולוגית, התקשורת מתפתחת בקצב חסר תקדים, ואנחנו נוגעים בכל נקודה ונקודה בה, החל מההגדרה והתכנון של ה-MAC ועד לפריסה והטמעה של הפתרון שלנו אצל הלקוחות. גם שנים לאחר שהמוצר יוצא ונמכר, אנחנו עוד מוסיפים לו חידושים ועדכונים, ומתכננים כל הזמן את טכנולוגיות הדור הבא. כך שלאן שהולך הדאטה בעולם, החל מהקלאוד וכלה בכלי הרכב והטלפונים הסלולריים, הבסיס היה ונשאר ה-Core שלנו".