מתוך יום עבודה שלם, אנחנו עובדים בערך שליש - כך אומר מחקר חדש שמסביר כי אחרי שעתיים וחצי-שלוש של עבודה, התפוקה של עובדים יורדת משמעותית. הקורונה כמובן, שינתה את שוק העבודה כמו שאנחנו מכירים אותו ואיפשרה ללא מעט חוקרים להסתכל על שוק העבודה בהתבוננות מחודשת.

התופעה המדוברת מכולם בתקופה הזו היא ההתפטרות הגדולה - שהגיעה לשיאה בשנת 2021 עם לא פחות מ-47.4 מיליון עובדים התפטרו במהלך שנת 2021. מה הסיבות שגרמו ליותר מרבע מכוח העבודה האמריקאי לקום ולעזוב?

  1. אין פתרון לילדים

    "הטענה הגדולה שבגלל ההתפטרות הגדולה, יש מעט מטפלות שגובות סכום גבוה יותר תמורת השירותים שלהם", מסביר דני פלד ומוסיף: "זה מאלץ את האימהות לעשות תחשיב של מה עדיף – לשלם חלק גבוה של 80% מהשכר שלי או להיות אם מסורה שמטפלת בילדים והרבה בוחרות באופציה השנייה". ולמקרה שתהיתם, אכן מדובר בעיקר בנשים, שכן 32% מהמתפטרות עושות זאת בשביל לטפל בילדים לעומת 16% אצל הגברים.

  2. אין הגירה

    שינוי מדיניות ההגירה בתקופת דונלד טראמפ יצר בעיית כוח אדם בלא מגוון תחומים, למשל תחום החקלאות. ארה"ב מורכבת מ-13% מהגרים שמהווים 73% מעובדי החקלאות במדינה.

  3. מענקי הממשלה

    ארה"ב סיפקה לאזרחיה מענקים שהגיעו לסכום של עד 70,000 דולר לאדם בקורונה. ההשפעה ככל הנראה לא תהיה ארוכת טווח, אבל נכון לכרגע היא משפיעה על השוק האמריקני. "מישהו לוקח 70 אלף דולר ואומר אני לא עובד עד שזה יגמר", מסביר דרור גלוברמן.

  4. פרישה שוברת שיאים

    בשנת 2021 כ-50% מאמריקאים מעל גיל 55 נמצאים מחוץ לשוק העבודה בגלל פרישה, מה שיוצר בעיות בשוק העבודה. הסיבה שהמבוגרים פורשים היא שיש להם יותר כסף, בעיקר נדל"ן. "הם נהיו מאוד עשירים", מסביר פלד. "בשנה האחרונה, הערך של הנדל"ן עלה ב-20 אחוזים". "אני לא יכול לא לראות בזה חדשות טובות", אומר גלוברמן ומסביר. "אם אנשים פורשים מרצון ומגיעים למסקנה שיש להם מספיק כסף ליהנות מהזמן, לפנות את מקום העבודה למישהו צעיר וללכת לטוס, לאכול ובעצם להניע את הכלכלה זה מדהים – כולם מרוויחים".

 

>> בזמן שעבדתם, פרק 81: התעשייה שמרוויחה 180 מיליארד דולר בשנה