סיליקון ואלי בנק SVB (צילום: Rokas Tenys, shutterstock)
SVB. השימוע ישרטט פערים רגולטוריים שאיפשרו את הקריסה | צילום: Rokas Tenys, shutterstock

הבנק הקורס, סיליקון ואלי בנק, יירכש על ידי בנק First Citizens, כך לפי דיווח הבוקר בבלומברג. First Citizens כבר הציע לרכוש את SVB במכירה הפומבית שערך התאגיד הפדרלי לביטוח פקדונות, ה-FDIC, עם קריסתו - אך לפי הדיווח ההצעה שלו אז היתה נמוכה מדי. כעת הצדדים הגיעו לעסקה.

FDIC הכריז כי כל הפיקדונות וההלוואות של בנק סיליקון ואלי הקורס יירכשו על ידי בנק First Citizens Bank & Trust Co. על פי הודעת הרשות, "17 הסניפים לשעבר של בנק סיליקון ואלי ייפתחו היום כסניפים של בנק First Citizens. על הלקוחות של בנק סיליקון ואלי להמשיך להשתמש בסניף הנוכחי שלהם, עד שיקבלו הודעה מ-First Citizens Bank שהושלמה ההמרה של כל המערכות כדי לאפשר בנקאות בשירות מלא בכל הסניפים האחרים של הבנק".

בתמורה לרכישת כל ההלוואות והפיקדונות של סיליקון ואלי בנק (SVB) הקורס, מעניק הבנק הרוכש First Citizens Bank לתאגיד ביטוח הפיקדונות הפדרלי זכויות על מניות נוספות שלו בשווי של עד 500 מיליון דולר. על פי הודעת ה-FDIC, רוכש בנק פירסט סיטיזן נכסים של SVB בשווי של כ-72 מיליארד דולר בהנחה של 16.5 מיליארד דולר. העלות המוערכת של קריסת SVB לקרן ביטוח הפיקדונות של FDIC היא כ-20 מיליארד דולר. בשוקי ההון מצפים למעט רגיעה בעקבות העסקה הזו, אחרי קריסות של כמה בנקים אמריקאיים בשלושת השבועות האחרונים.

העלות המוערכת של קריסת SVB לקרן ביטוח הפיקדונות של FDIC היא כ-20 מיליארד דולר. בשוקי ההון מצפים למעט רגיעה בעקבות העסקה הזו, אחרי קריסות של כמה בנקים אמריקאיים בשלושת השבועות האחרונים

First Citizens הוא הבנק ה-30 בגודלו בארה"ב לפי נתוני הפדרל ריזרב, והמטה שלו יושב בצפון קרוליינה. 

השבוע ייערכו בסנאט האמריקאי שימועים לבכירי המערכת הבנקאית, במטרה לוודא כי הטלטלות שעברו עליה בשבועות האחרונים לא יחזרו, ושהפערים הרגולטוריים שאפשרו את קריסת SVB - ואחריו גם את היקלעותם של בנקים נוספים לקשיים, בהם סיגנצ'ר וסילברגייט וכמובן קרדיט סוויס - ייסגרו במהירות, לשם השבת האמון במערכת הבנקאית האמריקאית, כך לפי הודעה הממשל בארה"ב.

כזכור, החודש קרס בנק סיליקון ואלי לאחר שהודיע כי הוא נאלץ למכור אג"חים בהפסד, מה שהוביל ל"ריצה אל הבנק" ומשיכה חסרת תקדים של 42 מיליארד דולר ביום אחד ממנו. לאחר שה-FDIC השתלט על הבנק והופעלו מהלכי חילוץ של הפדרל ריזרב בנק והאוצר האמריקאי, על פי הדיווחים מרבית החוסכים הצליחו להגיע אל כספם למרות שהבנק עצמו קרס והופקע מידי מנהליו המקוריים, בהם המנכ"ל גרג בקר, שרבים מאשימים את התנהלותו בכך שהובילה לקריסה.