שבתאי אדלרסברג, מייסד ומנכ״ל אודיוקודס (צילום: תמר מצפי, יחצ)
שבתאי אדלרסברג, מייסד ומנכ״ל אודיוקודס | צילום: תמר מצפי, יחצ

בין חברות ההייטק הישראליות שנסחרות בבורסת נאסד״ק בלטו בשבוע החולף שתי חברות: בצד השלילי היתה זו אודיוקודס (AUDC), שמנייתה סיכמה את השבוע עם צניחה של 23.4%. בצד החיובי בלטה מניית קוגנייט (CGNT), עם תשואה שבועית חיובית דומה של 23.1%. 

תנודות של 23% בשבוע נחשבות לחריגות גם במגזר מניות תנודתי יחסית כמו הטכנולוגיה. מדד מניות הנאסד״ק, שמורכב ברובו ממניות של חברות טכנולוגיה, סיכם את השבוע החולף עם עלייה קלה של 0.3%. היה זה שבוע רביעי של עלייה במדד מבין חמשת השבועות האחרונים. מתחילת השנה עלה מדד נאסד״ק ב-15.8%, לעומת עלייה של 7.8% במדד המניות S&P 500. 

אז מה גרם למניות של אודיוקודס וקוגנייט לנוע השבוע בתזזיתיות כזו? הצניחה של מניית אודיוקודס הגיעה אחרי שבתחילת השבוע העריכה החברה כי הכנסותיה ברבעון הנוכחי יסתכמו בין 58.5 מיליון דולר ל-60 מיליון דולר, 10%-12% פחות מברבעון הראשון של 2022. ב-9 במאי צפויה אודיוקודס לפרסם את דוחותיה.


ביצועי מניות אודיוקודס וקוגנייט מול מדד נאסד"ק מתחילת השנה (באחוזים). מקור הגרף: Google Finance

ירידה של 38% מתחילת השנה

הצניחה של מניית אודיוקודס משקפת לחברה שווי שוק של 348.9 מיליון דולר. מתחילת השנה השלימה המניה ירידה של יותר מ-38%. אודיוקודס, בהובלתו של המנכ״ל והיו״ר שבתאי אדלרסברג, היא חברה ותיקה, שנוסדה ב-1993 והפכה לציבורית ב-1999, לאחר שהתחילה להיסחר בנאסד״ק ובהמשך גם בבורסת תל-אביב. שני מייסדי אודיוקודס, אדלרסברג וליאון ביאליק, הם גם בעלי המניות הגדולים בחברה. הטכנולוגיה שמפתחת ומספקת אודיוקודס מיועדת להעברת קול ונתונים ברשתות תקשורת. 

בניגוד לבעלי מניות אודיוקודס, לבעלי מניות קוגנייט הייתה סיבה טובה לשמוח בשבוע החולף. הזינוק של מניית קוגנייט הצליח להפתיע את השוק, בהתחשב בכך שהחברה פירסמה השבוע דוחות מאכזבים. קוגנייט סיכמה את הרבעון האחרון עם הפסד גדול מכפי שצפו האנליסטים בוול סטריט, ועם הכנסות שאמנם עקפו את התחזיות, אבל היו נמוכות ב-41% בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה. להערכת הנהלת החברה, שנת הכספים הנוכחית תסתכם עם צמיחה של 6% בהכנסות, אבל עם הפסד בשורה התחתונה. 

הזינוק של מניית קוגנייט הפתיע את השוק, בהתחשב בכך שהחברה פירסמה השבוע דוחות מאכזבים. קוגנייט סיכמה את הרבעון האחרון עם הפסד גדול מכפי שצפו האנליסטים בוול סטריט, ועם הכנסות שאמנם עקפו את התחזיות, אבל היו נמוכות ב-41% בהשוואה לרבעון המקביל בשנה שעברה

הזינוק של מניית קוגנייט משקף לחברה כעת שווי של 293.2 מיליון דולר. מתחילת השנה השלימה קוגנייט זינוק של כ-37%. בניגוד לאודיוקודס, קוגנייט היא חברה צעירה יחסית. היא נוסדה בשנת 2020 בעקבות פיצול בחברת ורינט מערכות, והתחילה להיסחר בנאסד״ק רק בינואר 2021, ובמקביל גם בדויטשה בורסה בגרמניה. בעלת השליטה בקוגנייט היא חברת ההשקעות האמריקאית American Capital Management, שמחזיקה ב-65% ממניותיה. הטכנולוגיה שמפתחת ומספקת קוגנייט מיועדת לניתוח מודיעין עבור ממשלות ועסקים בעולם.