אייל משה, Hub Security (צילום: יחצ)
אייל משה, האב סקיוריטי. "14 זה מכפיל שפוי" | צילום: יחצ

הודעת המיזוג של האב סקיוריטי נראתה סטנדרטית: החברה, הנסחרת בבורסה בת"א ועוסקת בפיתוח מוצרי סייבר, תוכנות ומערכות בקרת איכות וניהול סיכונים, הודיעה היום כי תתמזג עם ספאק לפי שווי של 1.28 מיליארד דולר. כיום החברה נסחרת לפי שווי של 880 מיליון שקל, כשמתחילת השנה המניה עלתה בלמעלה מ-80% ועולה כעת 10% ביום המסחר בתל אביב.

אפשר לומר הרבה דברים על המיזוג של חברת הסייבר האב טכנולוגיות, עם הספאק -Mount Rainier Acquisition Corp. אבל סטנדרטי הוא לא. ראשית, זה יהיה המיזוג השני של החברה בשנה האחרונה, כך שגם לבורסה בת"א וגם לנאסד"ק, החברה נכנסת בדלת האחורית. הדבר השני הוא שהחברה כבר נסחרת כאן בתל אביב, ובכל זאת בוחרת במיזוג עם ספאק - למרות שבפועל כל מה שהיא צריכה לעשות זה לבצע רישום כפול ולעשות הנפקה בנאסד"ק.

ראשית, קצת רקע. באופן לא מפתיע, חברת הסייבר הצעירה שיוסדה ב-2017, הוקמה על ידי יוצאי יחידות המודיעין 8200 ו-81, בהם אייל משה, שמשמש כמנכ"ל החברה. החברה מתגאה שפיתחה הצפנה מתקדמת שמונעת חדירות ברמת החומרה, ועוסקת בעיקר בתחומי אבטחת ה-AI, דאטה, פינטק ותשתיות. החברה מצהירה כי כבר יש לה לקוחות ב-30 מדינות, בהן ממשלות, כולל משרד הביטחון בישראל.

"בבסיס שלו, עולם המחשוב לא השתנה עשרות שנים", אומר משה בשיחה עם tech12 לכבוד ההודעה על השלמת המיזוג עם ה-SPAC. "תמיד יש כוח מחשוב במרכז ויש מערכות הפעלה סביבו, השורה התחתונה הוא שהמודל מאוד ברור וזה מקל על האקרים להיכנס לסביבות המחשוביות, וזה לא משנה אם זה בענן או לא. ידענו שאת המודל הזה לא נצליח לשנות, אבל מה שכן נוכל זה להכניס את הנכסים והדאטה לבונקר אטום לחלוטין".

כרגע להאב הולך לא רע: בדוחות האחרונים שהגישה לחציון של 2021 – היא מגישה רק פעמיים בשנה בדוחות, בשל גודלה שעד לאחרונה היה קטן יחסית וכך גם מאפשר החוק – החברה הציגה שורה תחתונה הפסדית של למעלה מ-15 מיליון שקל, אבל גם הכניסה 65 מיליון שקל, שהם עלייה של 20% ביחס לחצי הראשון של 2020. הפוטנציאל לצמיחה כבר שם.

מיזוג הפוך

כמו לא מעט שחקנים שרצו ליהנות מהכסף שנשפך כיין אשתקד, משה בחר להנפיק את החברה, אבל עשה זאת בדרך לא קונבנציונלית של מיזוג הפוך. המושג מיזוג הפוך אומר שחברה פרטית ממוזגת עם חברה ציבורית ומשתלטת עליה. מה מיוחד במיזוג של האב? שלרוב המיזוג הזה נעשה עם שלד בורסאי, כלומר חברה ציבורית עם קופת מזומנים ובלי תוכן עסקי. האב התמזגו עם חברת סייבר אחרת, ALD הוותיקה ובעצם רכשו 51% מהחברה הנרכשת והחליפו את כל ההנהלה, עד להשתלטות, ALD הייתה פעילה בתחום התוכנה והייעוץ במשך 36 שנים, עם בנק לקוחות גלובלי ומחזור שנתי של כ-130 מיליון שקל והעסיקה כ-400 עובדים.

אבל בואו נדבר רגע על הפערים בין השיערוכים בשוק הפרטי לציבורי. הערכת השווי של האב, שעל פיו בוצע המיזוג, עמדה על 89 מיליון דולר בסוף מאי אשתקד עת אושר המיזוג. עם זאת, עוד לפני כן, האב הצליחה לגייס 50 מיליון דולר ממשקיעים מוסדיים פה בארץ, לפי שווי של 149 מיליון דולר. עכשיו במיזוג עם הספאק, השווי קפץ ללא פחות מ-1.28 מיליארד דולר בפחות משנה, או 759% למיטיבי לכת. כמו כן היא עולה משווי שוק שבינואר עמד על 410 מיליון שקל לשווי שוק חזוי של 3.4 מיליארד שקל. 

אמנם מניית האב נסחרת בערך על פי 3 מההכנסות השנתיות שלה, אך מתחילת השנה ועד אתמול עלתה רק 82%, כשהדיווח על המיזוג הקפיץ אותה ב-13% נוספים. אלו נתונים טובים, אבל במירוץ של השנה האחרונה, שכבר הספקנו לשכוח אותו, חברות סייבר אחרות זינקו במאות אחוזים ויותר

את הקפיצה המשמעותית בשווי שמשה וחבריו רצו לקבל מהבורסה בתל אביב הם לא קיבלו וכמו רבים אחרים למדו "שיעור בסחירות" שלא מעט מניות בבורסה חוות. אמנם מניית האב נסחרת בערך על פי 3 מההכנסות השנתיות שלה, אך מתחילת השנה ועד אתמול עלתה רק 82%, כשהדיווח על המיזוג הקפיץ אותה ב-13% נוספים. אלו נתונים טובים, אבל במירוץ של השנה האחרונה, שכבר הספקנו לשכוח אותו, חברות סייבר אחרות זינקו במאות אחוזים ויותר.

זה גם המניע המרכזי שלהם בריצה לנאסד"ק. הצפי של האנליסטים לצמיחה של סקטור הסייבר בנאסד"ק הוא צמיחה של 20% בשנה. כבר בדיווח שלה לבורסה, האב די מצהירה בריש גלי על כוונותיה. "החברה מצפה כי עסקת המיזוג, ככל שתושלם, תוכל להשביח את ערך החברה, בין היתר על ידי כניסה לשוק הסייבר המוסדי האמריקאי, הזרמת מקורות כספיים ונזילות להמשך פעילותה ויצירת פלטפורמה לגיוסים דומים בעתיד", נכתב בדיווח.

עם קריסת המכפילים והמלחמה באוקראינה, לא היה חכם יותר לדחות את המיזוג?
"החברות שדומות לנו בארה"ב נסחרות במכפיל 14, פה בארץ אחרי עבודה מאוד קשה הגענו למכפיל 3. רוב הפעילות העסקית שלי שם וזה רק טבעי שאבסס את עצמי בבורסה בניו יורק. התזמון לא משנה לי וזה שמדובר בתקופה וולטילית זה נכון, אבל אחרי המלחמה יגיע זן אחר של קורונה או יקרה משהו אחר. אני לא אשב ואחכה", אמר משה.

"החברות שדומות לנו בארה"ב נסחרות במכפיל 14, פה בארץ אחרי עבודה מאוד קשה הגענו למכפיל 3. רוב הפעילות העסקית שלי שם וזה רק טבעי שאבסס את עצמי בבורסה בניו יורק. התזמון לא משנה לי וזה שמדובר בתקופה וולטילית זה נכון, אבל אחרי המלחמה יגיע זן אחר של קורונה או יקרה משהו אחר. אני לא אשב ואחכה"

משה מסרב לדבר על תהליך המציאה והשידוך של הספאק, אבל הוא נפגש עם לא מעט ספאקים עד שמצא שידוך וקיבל לא מעט ולואציות. הספאק מגיע עם קופה של 172 מיליון דולר, אולם הסכום הסופי שתקבל החברה מהשלד ייקבע כמה ימים לפני ההנפקה.

מה אתה חושב על שוק הספאקים?
"אני מעריך שמתוך למעלה מ-600 ספאקים בשוק כיום, 500 'ימותו'", הוא אומר בכנות. "היו כל מיני הערכות, אבל בחרנו כזו שהתאימה לנו ולא לפי שוויים מופרכים. היו חברות שנכנסו שנה שעברה לפי מכפילים של 3,000 זה היה טירוף. אני נכנס על מכפיל 14, שזה מכפיל שפוי. בכסף שנגייס נשתמש כדי להמשיך להתרחב ולהמשיך לבצע רכישות", סיכם.