רנה האס, מנכ"ל Arm (צילום: בלומברג, getty images)
רנה האס, מנכ"ל Arm. מרכז פיתוח בישראל | צילום: בלומברג, getty images

חברת Arm הבריטית, שמפתחת רכיבים לתעשיית השבבים העולמית, מנהלת מגעים ראשוניים עם משקיעים אסטרטגיים פוטנציאליים לקראת ההנפקה הראשונית (IPO) שלה שצפויה בהמשך השנה בנאסד״ק. לפחות 10 חברות גדולות כבר שוחחו עם ארם על אפשרות להשתתף ב-IPO שלה כמשקיעות עוגן. זאת לפי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס, בהסתמך על מקורות הבקיאים בנושא. בין היתר קיימה ארם שיחות עם אינטל, אלפאבית (החברה האם של גוגל), אפל, מיקרוסופט, טייוואן סמיקונדקטור (TSM) וסמסונג אלקטרוניקס.

כאמור, הדיונים שהתקיימו עד כה הם ראשוניים, והחלטה על השקעת עוגן בהנפקת Arm צפויה להתקבל רק ​​באוגוסט. ענקית ההשקעות היפנית סופטבנק, בעלת המניות העיקרית ב-Arm, מעוניינת לגייס בהנפקה של החברה הבריטית בין 8 ל-10 מיליארד דולר, לפי דיווח רויטרס בחודש שעבר. בהתאם לכך, הנפקת ארם צפויה להיות ה-IPO הגדול ביותר בארה״ב מאז הנפקתה של יצרנית הרכב החשמלי ריביאן בנובמבר 2021, שבה גויס סכום של 12 מיליארד דולר.

5,700 עובדים בעולם

לפי בלומברג, ההנפקה הראשונית של ארם עשויה להתבצע בספטמבר הקרוב. באפריל הגישה סופטבנק בקשה חסויה להנפקת ארם ולרישומה למסחר בנאסד״ק. הערכות השווי של חברת השבבים הבריטית נעות בשוק בין 30 ל-70 מיליארד דולר. ארם, שמעסיקה כ-5,700 עובדים ברחבי העולם, מחזיקה גם במרכז פיתוח ישראלי שפועל ברעננה.

משקיע עוגן הוא משקיע גדול שרוכש מספר משמעותי של מניות בחברה במחיר קבוע לפני ההנפקה הראשונית שלה (IPO). הגיוס של משקיע מוסדי מסייע להגביר עניין ולמשוך משקיעים אחרים להנפקה. משקיעי עוגן בדרך כלל מבצעים השקעה מינימלית בסכום ניכר ועשויים להיות כפופים לתקופת נעילה של 30 עד 180 יום לאחר מועד ההנפקה. המחיר שבו מוצעות המניות למשקיעי עוגן אמור להיות בטווח של מחירי ההנפקה בפועל. הקצאת המניות למשקיעי עוגן מסתיימת לרוב יום לפני מועד תחילת ההנפקה.

הערכות השווי של חברת השבבים הבריטית נעות בשוק בין 30 ל-70 מיליארד דולר

הצמיחה של שוק השבבים העולמי האטה בשנה האחרונה. לפי נתוני איגוד תעשיית המוליכים למחצה (SIA), המכירות בשוק הגיעו בשנת 2022 ל-574.1 מיליארד דולר, שיא של כל הזמנים, לאחר צמיחה של 3.3% משנת 2021. עם זאת, הצמיחה האטה ברבעון הרביעי של 2022, שבו נרשמה ירידה של כ-14% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2021. המגמה השלילית המשיכה גם ברבעון הראשון של 2023, שבו המכירות בשוק השבבים ירדו ב-8.7% בהשוואה לרבעון הקודם וב-21.3% בהשוואה לרבעון המקביל, ל-119.5 מיליארד דולר.