warren buffett וורן באפט (צילום: GETTYIMAGES)
וורן באפט. הגדיל את החזקותיו גם בחברת המחשוב HP | צילום: GETTYIMAGES

במה משקיע וורן באפט? אמצע הרבעון הגיע והמשקיעים הגדולים בוול סטריט חשפו את תיקי ההשקעות שלהם, ובהם מניות של חברות ישראליות. בדוחות 13F מפרטים המשקיעים את הרכבי תיק המניות שלהם נכון לסוף הרבעון החולף מהם ניתן ללמוד על ההעדפות ביחס למניות מסוימות, למרות שהן עשויות להשתנות כבר במהלך הרבעון הנוכחי. 

אם נתמקד במגזר מניות הטכנולוגיה, נוכל לראות כי ענקית ההשקעות האמריקאית ברקשייר האת'וויי, בהובלתו של איל ההון וורן באפט, הגדילה ברבעון הראשון של 2023 את החזקותיה בחברת אפל: מ-895 מיליון מניות ל-916 מיליון מניות, ובחברת המחשוב HP, מ-104 מיליון ל-115 מיליון מניות, לפי דוח 13F שהוגש אתמול לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC). מניית אפל השלימה זינוק של 32.4% מתחילת השנה, בעוד מניית HP עלתה ב-10% באותה תקופה.

ענקית ההשקעות האמריקאית ברקשייר האת'וויי, בהובלתו של איל ההון וורן באפט, הגדילה ברבעון הראשון של 2023 את החזקותיה בחברת אפל: מ-895 מיליון מניות ל-916 מיליון מניות

מעניין לגלות גם כי המשקיע המיליארדר ביל אקמן רכש ברבעון הראשון החזקה חדשה במניותיה של אלפאבית, החברה האם של גוגל, בשווי של 1.1 מיליארד דולר. לפי הדיווח שפורסם אתמול, החזיקה קרן הגידור של אקמן, Pershing Square Capital Management, ב-8.1 מיליון מניות אלפאבית C וב-2.2 מיליון מניות אלפאבית A נכון ל-31 במרץ. מניית אלפאבית C זינקה ב-31.8% מתחילת השנה. זוהי ההשקעה החדשה הגדולה הראשונה שביצע אקמן מאז השקעתו במניות נטפליקס בתחילת 2022, שממנה יצא כמה חודשים לאחר מכן.

קרן הגידור Tiger Global Management בהובלת צ׳ייס קולמן רכשה ברבעון הראשון החזקות חדשות במניותיהן של ענקיות הטכנולוגיה אפל, טייוואן סמיקונדקטור (TSM), אפלייד מטיריאלס וגם של חברת הסייבר פאלו אלטו נטוורקס, שייסד ניר צוק הישראלי. מניית פאלו אלטו השלימה עלייה של 38.3% מתחילת השנה. קרן טייגר גלובל הגדילה ברבעון את החזקותיה במניות אלפאבית (גוגל), וכן במניות אמזון ומיקרוסופט, ומנגד, מכרה את כל החזקותיה במניות חברות הטכנולוגיה רובלוקס, קוואלטריקס ו-Joby Aviation והפחיתה החזקות בספוטיפיי וב-Snowflake.

כמו הקרנות של ביל אקמן, גם קרן הגידור הוותיקה Third Point של דניאל לואב רכשה ברבעון הראשון החזקות חדשות במניות אלפאבית, בהיקף של 4.7 מיליון מניות. נוסף על כך, רכשה הקרן של לואב החזקות חדשות בהיקפים גדולים של ענקיות הטכנולוגיה עליבאבא (1.3 מיליון מניות), AMD (מיליון מניות), מיקרון (1.2 מיליון מניות) וסיילספורס (800 אלף מניות). מנגד, יצאה הקרן לחלוטין מהחזקותיה במניות סנטינל וואן, חברת הסייבר האמריקאית-ישראלית, במהלך הרבעון הראשון. מניית סנטינל וואן עלתה ב-25.1% מתחילת השנה.