טים קוק כנס המפתחים של אפל (צילום: Justin Sullivan, Getty images)
המנכ"ל טים קוק. רווח רבעוני של 24 מיליארד דולר | צילום: Justin Sullivan, Getty images

אפל בדרך להיסטוריה: שווי השוק של אפל כמעט ונגע ב-3 טריליון דולר, לפני כנס המפתחים שנפתח אתמול (שני) ויימשך עד יום שישי. אם מניית אפל תעלה לכ-190 דולר לפחות, צפויה ענקית הטכנולוגיה האמריקאית להיות החברה הראשונה אי פעם עם שווי שוק של 3 טריליון דולר. אתמול במסחר, לאחר הצגת משקפי המציאות המעורבת החדשים של אפל, ירדה מניית החברה בכ-2.5%, וכעת, שווי השוק שלה נע סביב 2.9 טריליון דולר.

החברה היכתה את תחזיות האנליסטים בוול סטריט בדוחותיה לרבעון השני של שנת הכספים שבו מכירות מכשירי האייפון צמחו בכ-2% למרות המגמה השלילית בשוק הסמארטפונים העולמי

 השיא הקודם של מניית אפל בסגירת המסחר נרשם בתחילת ינואר 2022, אז נסגרה במחיר של 182.01 דולר, שקירב את שווי השוק שלה לרמה של 3 טריליון דולר. אפל נוהגת לבצע רכישה חוזרת של מניותיה (Buyback) מדי רבעון, דבר שמקטין את מספר המניות שלה בשוק - ולכן בתחילת 2022, עם מספר מניות רב יותר, הצליחה להגיע לשווי שוק גבוה יותר עם מחיר מניה מעט נמוך יותר מאשר כיום.

"עקביות גבוהה"

אנליסטים של חברת ייעוץ ההשקעות Evercore ISI העלו את מחיר היעד של מניית אפל מ-190 דולר ל-210 דולר. לדבריהם, "אפל נותרה ממוצבת לשמירה על צמיחה בשיעור חד-ספרתי אמצעי במכירות ובשיעור דו-ספרתי ברווח למניה בשנים הבאות, עם פחות תנודתיות ועם עקביות גבוהה". להערכתם, בעוד 5 שנים יניבו מכירות מוצרי ה-VR/AR של אפל לחברה הכנסות שנתיות של 10 מיליארד דולר.

בתחילת מאי סיכמה אפל רבעון טוב מהצפוי בזכות מכירות האייפונים שלה. החברה היכתה את תחזיות האנליסטים בוול סטריט בדוחותיה לרבעון השני של שנת הכספים (שהסתיים במרץ), שבו מכירות מכשירי האייפון צמחו בכ-2% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, למרות המגמה השלילית בשוק הסמארטפונים העולמי. ההכנסות הכוללות והרווח הנקי של אפל ירדו ב-3% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. אפל, החברה הציבורית הגדולה בעולם מבחינת שווי שוק, סיכמה את הרבעון עם רווח נקי של 24.16 מיליארד דולר (או 1.52 דולר למניה) ועם הכנסות של 94.84 מיליארד דולר.

מיקרוסופט במקום השני

כל חמש החברות הגדולות ביותר שנסחרות בוול סטריט כיום הן חברות טכנולוגיה אמריקאיות. אפל היא הגדולה מכולן, עם שווי שוק של 2.83 טריליון דולר, נכון לסגירת המסחר ביום שישי האחרון. אחריה מיקרוסופט, עם שווי שוק של 2.47 טריליון דולר. במקום השלישי ניצבת אלפאבית, החברה האם של גוגל, עם שווי של 1.59 טריליון דולר, אחריה אמזון עם שווי של 1.26 טריליון דולר, ובמקום החמישי אנבידיה, שעדיין לא הצטרפה ל"מועדון הטריליון דולר", כששווייה הנוכחי כ-982.3 מיליארד דולר. לצד החמש האלה ניצבת עראמקו הסעודית, חברת הנפט הממלכתית של סעודיה, שנסחרת בבורסה של ערב הסעודית לפי שווי שוק של יותר מ-2 טריליון דולר (7.9 טריליון ריאל סעודי).