אביטל פרדו (צילום: Pagaya)
אביטל פרדו, ממייסדי פאגאיה. מעסיקה 600 עובדים | צילום: Pagaya

הישרדות חשובה מהמצב בשווקים: זו כנראה הסיבה המרכזית בגינה הפינטק פאגאיה יצטרף השבוע לנאסד"ק, לאחר שהספאק EJF Acquisition הצביע אמש בעד המיזוג עם חברת הפינטק הישראלית פאגאיה והחברה תהפך ציבורית במסלול זה. נציין שההחלטה על מיזוג מצד הספאק לא מפתיעה, מאחר ומדובר בתעשייה שעובדת על עמלות ואי ביצוע העסקה בעת הזו פירושה פירוק הספאק ואובדן נתח מזומנים שמן.

פאגאיה היא חברת פינטק שנוסדה ב-2016 ועוסקת בחיתום ומתן הלוואות צרכניות בארה"ב בתחומים כמו רכישת רכב, נדל"ן או פרישת תשלומים במעמד הרכישה. החברה מנהלת מצד אחד כסף מוסדי ומצד שני מספקת את אותן הלוואות דרך קמעונאים בארה"ב.

החברה הכריזה על כוונות ה-SPAC שלה כבר בספטמבר האחרון, לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר, שנראה כעת כמו שייך לעידן אחר. המהלך כולל גיוס שנלווה למיזוג (PIPE) של 350 מיליון דולר ועוד 288 מיליון דולר שגייסה הקבוצה. בין היתר השקיעו ב-SPAC טייגר גלובל, Whale Rock, קרן הפנסיה של עובדי הבריאות מאונטריו ו- G Squared.

העסקה עתידה להיות מושלמת ב-22 ביוני ואז תתחיל פאגאיה להיסחר תחת סמל המסחר PGY. נכון לעכשיו שותפות EJF נסחרת לפי שווי שוק של 202 מיליון דולר ועומדת על שווי של 5.63 דולר ליחידה, מול שווי במקור של 10 דולר ליחידה (המקביל למניה בספאק. מקור ה-10 דולר הוא הבנצ'מארק בספאקים) - מה שמעיד על הקרירות היחסית שבה מקבל השוק את המהלך ועל השווי הסופי של פאגאיה לאחר המיזוג.

על פי התשקיף והדוחות שפרסמה החברה, הכנסותיה של פאגאיה עמדו על 475 מיליון דולר בשנת 2021 והיא ניהלה נכון לסוף השנה 4.9 מיליארד דולר, עלייה של 208% מול שנת 2020. את השנה החברה סיימה עם הפסד תפעולי של 5 מיליון דולר, שנבע בין היתר מהענקת אופציות לעובדים בהיקף 67 מיליון דולר.

את פאגאיה הקימו אביטל פרדו, יהב יולז'רי וגל קרובינר המכהן כמנכ"ל. החברה מעסיקה כיום כ–600 עובדים, מתוכם 40% במחקר ופיתוח.