תומר וינגרטן, מייסד ומנכ"ל סנטינל וואן (צילום: באדיבות סנטינל וואן)
תומר וינגרטן: "אני גאה לראות אותנו משקיעים ביזמים נוספים שממשיכים מורשת חדשנות" | צילום: באדיבות סנטינל וואן

כשסטארט אפ הופך למשקיע בסטארט אפים: חברת הסייבר סנטינל וואן (SentinelOne) הקימה קרן הון סיכון תאגידית בשם S ונצ'רס (לא לבלבל עם S קפיטל) ותשקיע 100 מיליון בחברות סייבר ודאטה בישראל ובעולם.

"אנחנו מקימים קרן חדשה עם התחייבות של 100 מיליון דולר (מצד החברה, א"ז) ומתכוונים להשקיע בחברות הטובות ביותר בתחום הסקיורטי והדאטה, חברות שחשובות לנו, לשותפים שלנו וללקוחות", מסבירה אירן רזניקוב, דירקטורית השקעות ורכישות, שתוביל את הפעילות בישראל ובאירופה.

אירן רזניקוב, דירקטורית השקעות ורכישות בסנטינל וואן: "המנדט הוא רחב ולאו דווקא להשקיע במה שיכול להשתלב במוצרים שלנו, אלא גם בדברים שיהיו מעניינים עוד 5 שנים ויכולים לעשות אימפקט על האקוסיסטם"

כמו כל קרן תאגידית, S ונצ'רס צריכה לבחור את המקום שלה בין השקעות אסטרטגיות לבין השקעות פיננסיות. רזניקוב: "המנדט הוא רחב ולאו דווקא להשקיע במה שיכול להשתלב במוצרים שלנו, אלא גם בדברים שיהיו מעניינים עוד 5 שנים ויכולים לעשות אימפקט על האקוסיסטם. מול זאת, ברור שאכפת לנו מהחזרים פיננסים ולא נעשה השקעות לא הגיוניות". היא מוסיפה כי S ונצ'רס תשקיע בשלבים שונים של החברות, ותרשום צ'קים של מיליון דולר עד חמש מיליון דולר.

בהודעה לעיתונות אודות הקרן, ההגדרה קצת יותר מצומצמת: "הקרן החדשה תשקיע בכל שלבי החיים של סטארט אפים, עם התמקדות בחברות מתחום הסייבר והדאטה, שפותרות צרכים ללקוחות קיימים של סנטינל ומאפשרות אינטגרציה לטכנולוגיה של החברה דרך הפלטפורמה שלה: Singularity marketplace".

מדוע שיזם סייבר יקח מכם כסף, אם הוא יכול לקחת כסף מקרנות מתמחות בסייבר כמו גלילות, YL, הייפרוויז או סייבר-סטארט? ולמעשה גם מכל קרן ג'נרליסטית.
"אנחנו שחקן אקוסיסטם - נשמח מאוד לשתף פעולה עם קרנות גדולות בישראל ולא בישראל, אנחנו לא לוקחים מושב בבורד, לא נוביל סבבים ובאמת באים לעזור".

הקרן החדשה לא מגבילה את עצמה לישראל ולמעשה ביצעה כבר 4 השקעות, שתיים בישראל ושתיים בחו"ל. בישראל אס ונצ'רס השקיעה בחברת למינר, שעוסקת במניעת דלף מידע מהענן, ובחברת Torq, שעוסקת באוטומציה והנגשה של הגדרות האבטחה וטיפול באירועים. כעת מודיעה אס ונצ'רס על שתי השקעות נוספות שהשלימה: ב-Armblox, שעוסקת בהגנת אימייל, וב-Noetic Cyber, שעוסקת בויזאבליטי (נראות) של הרשת הארגונית והנכסים השונים. שתי החברות אמריקאיות.

אירן רזניקוב דירקטורית השקעות ורכישות סנטינל וואן (צילום: אור שמולב, יחצ)
אירן רזניקוב. "אנחנו שחקן אקוסיסטם - נשמח מאוד לשתף פעולה עם קרנות גדולות בישראל ולא בישראל" | צילום: אור שמולב, יחצ

סנטינל וואן היא אחת מספינות הדגל של הסייבר הישראלי מהשנים האחרונות. החברה נוסדה ב-2013 כדי להחליף את האנטי וירוס המסורתי בכלי מבוסס בינה מלאכותית. החברה צמחה במהירות והונפקה באמצע 2021. כעת היא שווה מעל ל-7 מיליארד דולר וכדי לשמור על חדשנות ולהרחיב את קו המוצרים היא מקימה את הקרן. זה מקרה חריג אבל לא בודד, ולמשל, ב-2020 חשפה ויקס את Wix Capital, קרן הון סיכון תאגידית משלה.

רזניקוב ניהלה בעבר את ההשקעות והרכישות של סיסקו בישראל בתחום הסייבר והענן וכן הייתה מנהלת השקעות ב-YL Ventures, קרן הון סיכון ישראלית-אמריקאית, המתמחה בהשקעות סייבר בשלבים מוקדמים.

תומר ויינגרטן, מייסד ומנכ״ל סנטינל וואן: ״בימים הראשונים שלנו כחברה, המשקיעים שלנו האמינו בחזון שלנו ותמכו בנו. היום, אני גאה לראות אותנו משקיעים ביזמים נוספים שממשיכים את המורשת הזו של חדשנות"

תומר ויינגרטן, מייסד ומנכ״ל סנטינל וואן: ״בימים הראשונים שלנו כחברה, המשקיעים שלנו האמינו בחזון שלנו ותמכו בנו. היום, אני גאה לראות אותנו משקיעים ביזמים נוספים שממשיכים את המורשת הזו של חדשנות.  ציבור הלקוחות שלנו והניסיון המסחרי שצברנו יתרמו לחברות הפורטפוליו שלנו. אנחנו מחוייבים להשקעות בפתרונות חדשניים, שפותרים בעיות מהותיות בעולמות העסקיים ובעולם הדיגיטלי בכלל".