קרן AnD Ventures (צילום: אייל טואג, יח"צ)
קרן AnD Ventures. "משקיעים אהבו את המבנה שלנו" | צילום: אייל טואג, יח"צ

קרן AnD Ventures הישראלית מודיעה על סגירה שנייה לקרן הראשונה שלה שעומדת כעת על 70 מיליון דולר. הקרן, שהוקמה על ידי לי מוזר, רועי גבע גלסברג ואריאל כהן משקיעה בחברות בשלבי סיד ומתרכזת בעיקר בסטארט אפים הבונים פתרונות תוכנה מבוססי יכולות AI ו-Big Data. השקיעה עד היום ב-11 חברות: Connected Insurance, Onebeat, InfiniGrow (IG), OviO, Novacy, VineSight (VS), Queue- Ludeo, Fincom ו-Astrid Entertainment.

"הקרן כולה גויסה בתקופה של חוסר ודאות", מספרת ל-tech12 לי מוזר. "התחלנו את הגיוס בתקופת הקורונה וסגרנו אותה בפברואר השנה. אבל זו קרן שמביאה מבנה וחזון שונים והרבה משקיעים אמריקאים גדולים אהבו את המבנה שלנו".

מוזר מתייחסת להחלטה להקים במקביל לקרן יוזמה בשם Studio שתומכת במיזמים בשלב ה-Pre-Seed. צוות הסטודיו כולל CTO ,CFO, פיתוח מוצר ופיתוח עסקי והוא מסייע ליזמים לבנות את החברה בשלב מוקדם מאוד. "אנחנו בונים חברות לתוך הפורטפוליו", מסביר רועי גבע גלסברג שמוביל את פעילות הסטודיו. "אנחנו מביאים חברות בשלב מוקדם, לפני שהן מוכנות ל-VC. עד היום עברו 11 חברות בסטודיו וכולן גייסו השקעות המשך".

לי מוזר, שותפה מייסדת: "הקרן כולה גויסה בתקופה של חוסר ודאות. התחלנו את הגיוס בתקופת הקורונה וסגרנו אותה בפברואר השנה. אבל זו קרן שמביאה מבנה וחזון שונים והרבה משקיעים גדולים אהבו את המבנה שלנו"

איך אתם מגיעים לחברות בשלב מוקדם כל כך?
"בהתחלה היה קשה ועכשיו נוצר מצב שהם מביאים את החברים שלהם. אנחנו קרן שמחויבת לעזור ליזמים שלה 24/7 לא קרן שעושה הרבה השקעות ומספיק לה ששתיים-שלוש מהן יצליחו בשביל לספק החזר יפה".

ההשקעות של AnD נעות בין 100-200 אלף דולר עבור השקעות של הסטודיו ו-1-3 מיליון דולר עבור השקעות של הקרן.

"חשוב להגיד שהשקענו רק 30% מהכסף ואנחנו קרן שמחפשת השקעות נוספות. אנחנו רוצים להיות אפילו יותר אקטיביים ממה שהיינו עד עכשיו", מוסיפה מוזר.

השנה האחרונה מתאפיינת באווירה שונה מהותית מהתקופה שבה הקמתם את הקרן. מה השינויים המרכזיים שאתם רואים?
"שלושה דברים. הראשון הוא ירידה משמעותית בווליואציות ויכולת המו"מ של משקיעי הסיד. שנית, אם לפני שנתיים אמרנו נשקיע בחברה טובה והיא לא תתקשה לגייס שוב עוד שנתיים, אז היום אנחנו כבר רוצים לראות איך הכסף שלנו יעבוד בשנתיים-שלוש הבאות. ולבסוף הדגש על הכנסות והוכחת יכולת מאוד השתנה בתקופה הזו. גם בחברות שאין להן עדיין הכנסות נרצה לראות דרך מאוד ברורה כיצד להגיע לשם".