קרן הון סיכון Symbol סימבול  (צילום: עומר הכהן)
קרן סימבול. שותף-משקיע יחיד | צילום: עומר הכהן

קרן הון הסיכון Symbol מודיעה על השלמת גיוס הון של 50 מיליון דולר. לקרן יש שותף-משקיע אחד: יובל אריאב, יזם ותיק שהיה בצוות המייסד של Onavo, ה-CTO של פאנדבוקס, ולאחר מכן שותף משקיע בקרן LionBird  ומשקיע אנג'ל. קודם לכן שירת אריאב עשור בחיל המודיעין וזכה בפרס ביטחון ישראל.

על הבידול של סימבול, בענף הצפוף של הקרנות הוא אומר: "אנחנו לא קרן ארלי-סטייג' אלא קרן צ'ק ראשון, ונכנסים לחברות בשלב שלכל החלטה יש חשיבות להמשך הדרך. בשלב הזה של השקעה, יש משקל לאופרטור (אדם תפעולי, א"ז) ופאונדר כי כל פיפס שאתה יכול לתרום לחברה ישפיע על הביצועים לעתיד". כיזם לשעבר הוא מוסיף: "בסוף הדברים הולכים לא לעבוד - זה השלב שאפילו הדמו לא יעבוד כשיבואו להציג אותו. אנחנו רוצים להיות שותפים לבנייה".

יובל אריאב, Yuval Ariav (צילום: עומר הכהן, יחצ)
יובל אריאב. לקרן יש כבר 10 אחזקות | צילום: עומר הכהן, יחצ

אריאב כאמור שותף בודד אבל הקרן הקימה פעילות תומכת בחברות לשלב הזה. "אחרי ההשקעה, אנחנו פועלים במודל ייחודי של עבודה עם החברות שאנחנו קוראים לו Microservices", מסביר אריאב. "כלומר אנחנו מעסיקים אצלנו בקרן אנשי מקצוע הטובים בתחומם - בפרודקט, חוויית משתמש, סטוריטלינג, גיוס - שעובדים עם חברות הפורטפוליו על פרויקטים ספציפיים לפי הצורך - למשל תמחור, גו-טו-מרקט, עיצוב חומרים למכירות ולשיווק, גיוס לתפקידים מסוימים. הם לא יועצים אלא ממש עובדים האנדס-און. שזה מאוד שונה מאיך שרוב הקרנות האחרות פועלות".

השקעה כל רבעון

סימבול היא קרן גנרלסיטית לגבי סוג החברות או היזמים שהיא מחפשת, אך אריאב מדייק: "החברות שהשקעתי בהן בעבר (כאנג'ל) הן מה שאני מכנה חברות פרה-קונצנזוס. כמו שבפאנדבוקס אף קרן ישראלית לא הסכימה להשקיע כי חשבו שפינטק זה רק למכור לבנקים - היום כבר ברור שעושים פינטק לקונסיומר. אז גם ברמת החברות וגם ברמת היזמים אנחנו מחפשים אנשים שהם פרה-קונצנזוס. סייבר זה למשל לא במיקוד שלנו". הקרן השקיעה למשל ביזם יוצא דובדבן וביזם אחר בן 24, שלא הגיע משום יחידה מוכרת.

יובל אריאב: "אנחנו מעסיקים אצלנו בקרן אנשי מקצוע הטובים בתחומם - בפרודקט, חוויית משתמש, סטוריטלינג, גיוס - שעובדים עם חברות הפורטפוליו על פרויקטים ספציפיים לפי הצורך"

אריאב הביע לא אחת את דעתו נגד הרפורמה המשפטית, כולל חתימה על אחד מה"מכתבים" המפורסמים, והסערה הפוליטית גלשה גם לגיוס הקרן. "שני המשקיעים האחרונים שלנו נכנסו כבר לתוך ההפיכה המשפטית, והשיח סביב זה נוכח יותר מול משקיעים מוסדיים מסודרים, שיש להם ועדת השקעות וניהול סיכונים. שניהם נכנסו בסוף, אבל מבחינת סדר הדברים והפוקוס הם בהחלט רצו להבין קודם כל מה קורה בארץ, לפני שהם שמעו מה אנחנו חושבים על השקעות".

לקרן יש כבר 10 אחזקות והיא מתכננת לעשות עוד השקעה כל רבעון, ובסכום משמעותי יחסית לשלב ההשקעה, כדי לקבל חלק נכבד בחברה ויכולת להשפיע. בהודעה לעיתונות על הגיוס נכתב: "סימבול החלה לפעול מתחת לרדאר לאחר סגירה ראשונית בסוף שנת 2021, מאז הובילה או השתתפה בסיבוב הגיוס הראשון של עשר חברות - חמש מהן כבר גייסו סיבובי המשך. בין הסטארטאפים שהקרן השקיעה בהן: Sightful, Breeze, Nilus, CardinalOps, Squire, Jiga. שתיים מהחברות הן בוגרות של תוכנית האצת המיזמים היוקרתית Y Combinator".