TLV Partners. מימין שחר צפריר, עדי יראל, טולדנו אי (צילום: TLV Partners, יחצ)
TLV Partners. מימין: שחר צפריר, עדי יראל טולדנו, איתן בק ורונה שגב | צילום: TLV Partners, יחצ

קרן ההון סיכון TLV Partners מודיעה על השלמת גיוס קרן חמישית לשלבים מוקדמים בסך 250 מיליון דולר. "אמנם גיוס הקרן היה מהיר בזכות אמון המשקיעים בנו והביצועים החזקים", מסרה רונה שגב, שותפה-מנהלת בקרן, "אך עם זאת עלו לא מעט חששות לגבי השלכות ההפיכה המשטרית".

מאז נוסדה ב-2015, TLV Partners גייסה שבע קרנות, חמש להשקעות בשלבים מוקדמים ושתיים להשקעות המשך בחברות הפורטפוליו. הקרן הנוכחית מביאה את סך ההון המנוהל על ידי הקרן לסכום כולל של יותר ממיליארד דולר. הקרן משקיעה בסבבי סיד ו-A והיא צפויה לבצע כ-25 השקעות מהקרן החדשה. גובה ההשקעה הראשונית ינוע בין 4 ל-8 מיליון דולר עם אפשרות לתמיכה בסיבובי המשך עד כ-20 מיליון דולר להשקעה כוללת.

מחאת ההייטקיסטים ברחוב קפלן בתל אביב, ינואר 2023 (צילום: רשות החדשנות, ליאור באקאלו)
מחאת ההייטקיסטים. "באופן מובהק רואים ירידה במיזמים חדשים" | צילום: רשות החדשנות, ליאור באקאלו

TLV Partners רשמה עד היום 10 אקזיטים, ביניהם גרנולייט שנמכרה לאינטל, אוריבי שנמכרה ללינקדאין, ניאוסק שנמכרה לאקאמי, סקייליין שנמכרה ל-JLL, סטוק טאלנט שנמכרה לפייבר ועסקת סקנדרי בה מכרה הקרן את אחזקותיה בחברת גסטי. הפורטפוליו של הקרן כולל בין היתר את אקווה סקיוריטי, נקסט אינשורנס, איידוק, run:ai, סילברפורט, קוונטום משינס, יוניט, Immunai, דיפקיור, בילדוטס, זנסיטי, פיירבולט, Mesh, למינר, אוליגו סקיוריטי ופורט.

TLV Partners מנוהלת על ידי איתן בק, רונה שגב, שחר צפריר ועדי יראל טולדנו. צוות ההשקעות של הקרן כולל גם את בריאן סק, יונתן מנדלבאום ובר דור. הקרן השקיעה עד היום ב-60 חברות, והיא אחת הפעילות בישראל.

"הדאגה מניסיון ההפיכה מקשה על כולנו"

"אנחנו משקיעים כרגיל, ביזמים ישראלים, באשר הם בעולם", אמר ל-tech12 שחר צפריר, שותף מנהל בקרן כשנשאל כיצד משפיעה ההפיכה המשטרית על הפעילות הנוכחית. "ברבעון האחרון ביצענו שתי השקעות סיד חדשות, ואנחנו מזמינים יזמות ויזמים להמשיך לפנות אלינו. עם זאת, אנחנו רואים באופן מובהק ירידה במספר היזמים שמתחילים מיזמים חדשים. האווירה הקשה במדינה והדאגה העמוקה שלנו מניסיון ההפיכה המשטרית, מקשים על כולנו".

שחר צפריר, שותף-מנהל: "זו הפכה להיות המלצת ברירת המחדל של עורכי הדין, אבל גם אנחנו ממליצים ליזמים לחזור ולרשום את החברות בחו"ל, לאחר מעל לעשור שבו זה בכלל לא היה נושא לשיחה"

במאי האחרון פורסם שהקרן ממליצה לחברות הפורטפוליו שלה לבדוק היפוך שרוול והפיכה לחברה זרה. האם המצב הפוליטי השפיע על אסטרטגיית ההשקעות שלכם או על תנאים שאתם מציבים ליזמים?
"המצב היום הוא כזה שאנחנו בכלל לא צריכים לשאול יזמות ויזמים על מיקום רישום החברה, זו הפכה להיות המלצת ברירת המחדל של עורכי הדין של סטארט אפים בהקמה. אבל לשאלתכם, כן, גם אנחנו ממליצים ליזמים לחזור ולרשום את החברות בחו"ל, לאחר מעל לעשור שבו זה בכלל לא היה נושא לשיחה. אנחנו לא מבקשים 'הגנות' על ההשקעה - ממילא אין דבר כזה הגנה על השקעה. המודל של קרן ההון סיכון שלנו הוא להיות כמה שיותר סימטריים בתנאים עם היזמים ולא להיכנס להשקעה עם תנאים שבהם יהיה קונפליקט אינטרסים או שיהוו בסיס רעוע להשקעות עתידיות בחברה. המודל שלנו הוא להצטרף ליזמות ויזמים מתחילת הדרך, ולסייע".