Vine מייסדים (צילום: Osiris Ramirez, יח"צ)
דן פוביצקי ואריק ריינר, מייסדי הקרן. "לקחנו סיכון והקמנו משהו בעצמנו" | צילום: Osiris Ramirez, יח"צ

Vine Ventures, קרן הון סיכון אמריקאית שמשקיעה בחברות ארלי סטייג', השלימה גיוס קרן שנייה בסך 140 מיליון דולר שחצי ממנה מיועד להשקעות בחברות ישראליות. הקרן, שפועלת מניו יורק, פתחה משרדים גם בתל אביב ומינתה את דין מאייר, שעד לאחרונה עבד ב-Team8, לריכוז הפעילות בישראל.

Vine ביצעה כבר שתי השקעות מהקרן החדשה בחברות ישראליות שטרם נחשפו. בקרן הראשונה יש שתי חברות פורטפוליו ישראליות: Komodor שמפשטת את תהליך איתור ותיקון תקלות ב-Kubernetes ו-Compete שמפתחת מערכת שמאפשרת למעסיקים להשוות בצורה יעילה ומהירה את נתוני השכר וההטבות של העובדים שלהן.

הקרן הוקמה לפני כשנתיים על ידי אריק ריינר ודן פוביצקי, והיא מדווחת על תשואה שנתית של 251%. מ-Vine נמסר גם כי היא השלימה את הגיוס בזמן קצר עם ביקושי יתר מקרנות ההשקעה והפנסיה הגדולות בעולם. רשימת המשקיעים כוללת בכירים מחברות כגון Blackstone, General Atlantic, Goldman Sachs, Tiger Global ובנוסף יזמים ותיקים כגון הנרי וורד - מייסד Carta, אסף וונד - מייסד Hippo, ג׳ון אורינגר - מייסד Shutterstock ועוד. הקרן החדשה תתמקד בחברות B2B בתחומי הענן, סייבר, AI, דאטה ופינטק ותשקיע סכומים ראשוניים של בין 1 ל-10 מ' ד' בכל חברה.

החיבור לישראל הוא איש ומקצועי כאחד, מספר ל-tech12 דן פוביצקי, יליד חיפה שגדל ומתגורר בניו יורק. "כשהתחלנו את הקרן ב-2019 דברנו עם המשקיעים על ייצור פורטפוליו גלובלי, שבו הם מקבלים גישה לחבורת אמריקאיות וישראליות. לישראל יש היום השפעה על טכנולוגיה ברמה הגלובלית".

על ההתמקדות בחברות צעירות אומר פוביצקי: "אנחנו עוזרים לחברות לגדול מאפס ל-1. להחתים את הלקוחות הראשונים זה רגע מכונן לחברה ולמחזור החיים שלה לקראת גיוס סבב A. בגלל שהמשקיעים שלנו הם חברים בכמה מהקרנות הגדולות בעולם, אז מרבית החברות שלנו מגיעות לסבב A. מתוך 16 חברות שהשקענו בהן בקרן הראשונה 13 כבר גייסו סבבי המשך".

Vine צוות (צילום: Osiris Ramirez, יח"צ)
צוות Vine. "הטאלנט שלנו הוא לזהות אנשים יוצאי דופן בשווקים גדולים מאוד" | צילום: Osiris Ramirez, יח"צ

שניכם צעירים מאוד, את הקרן הקמתם לפני גיל 30, זה יתרון או חסרון הגיל?
"יש לנו המון ניסיון בתחום, אריק מגיע מ-Insight Partners ומפיטנגו ואני הייתי ב-Credit Suisse וב- TA Associates. לשנינו ביחד יש שש השקעות שהפכו ליוניקרון ברזומה. לקחנו סיכון כשעזבנו קרנות כאלה עם כמות כזו של יוניקורנים בשביל להקים משהו בעצמנו. היזמים רואים בנו רעב ורצון לתמוך בהם שהם לא רואים ממשקיעים אחרים. בגלל זה אנחנו מצליחים לבנות מערכות יחסים הדדיות עם יזמים".

היה לכם קשה יותר לגייס קרן שנייה בתקופה הנוכחית?
"לא היה לנו קשה לגייס, ראשית כי אנחנו נמדדים על הרקורד שלנו וזה של הקרן הראשונה מדהים ומרבית הקרן הנוכחית גוייסה מאותם משקיעים שהיו נלהבים מאוד להשקיע. סיבה נוספת זה טיימינג מוצלח, גייסנו בין ינואר למרץ לפני המלחמה באוקראינה והמיתון. יש לנו קרן גדולה שאנחנו מוכנים להשקיע בתקופה של חוסר ודאות זה הזמן של היזמים הכי טובים שמגיעים ורוצים להקים משהו למרות האתגר".

יש לכם משקיעים מכמה מהקרנות הגדולות בעולם, כמה הם מעורבים בקרן ובקבלת החלטות?
"הם משלמים לנו על גישה ועל ניהול הכסף שלהם אז זו האחריות שלנו וההחלטות שלנו. כמה מהמשקיעים הגדולים שלנו לא אצלנו בשביל הכסף, הם עשו מספיק, הם אתנו כי הם רוצים גישה לחברות שאנחנו מוצאים לפני כל אחד אחר. הטאלנט שלנו הוא לזהות אנשים יוצאי דופן בשווקים גדולים מאוד".