קרן הון הסיכון Hyperwise Ventures  (צילום: אבישג שאר ישוב)
מייסדי Hyperwise (מימין: גפני, אומלצ'נקו ושוחמי). "קשה לייצר חדשנות בסייבר" | צילום: אבישג שאר ישוב

קרן ההון סיכון Hyperwise Ventures השלימה גיוס של קרן שנייה בגובה 115 מיליון דולר - חדשות טובות במיוחד בתנאי השוק הנוכחיים. הקרן תשקיע השקעות Seed בחברות סייבר ותוכנה תאגידית. את הייפרוייז הקימו שלושה: נתן שוחמי, אביב גפני ובן אומלצ'נקו, שהשיקו את הקרן הראשונה במרץ 2020.

נתן שוחמי, Hyperwise Ventures: "הקרן הראשונה הייתה קרן בהיקף של 70 מיליון דולר, היא מימנה תשעה סטארט אפים, ששניים מהם כבר עשו אקזיטים"

"הקרן הראשונה הייתה קרן בהיקף של 70 מיליון דולר, היא מימנה תשעה סטארט אפים, ששניים מהם כבר עשו אקזיטים", מסביר שוחמי בראיון עם tech12. "הקרן השנייה עומדת על 115 מיליון דולר, יצאנו לגייס אותה לפני שנה, ביוני הקודם, וכבר עשינו ממנה שתי השקעות. גם הקרן הזו תעשה 8 עד 10 השקעות. אנחנו מאמינים בהשקעות מרוכזות, בניגוד לקרנות שמאמינות ב-Spray and pray, ובונות על הסטטיסטיקה. אחד היתרונות שלנו הוא שהיינו בתפקידים ביצועיים-ניהוליים, ולכן אנחנו באמת עוזרים ליזמים ומעורבים בחברות שאנחנו משקיעים בהן. אם היינו משקיעים ב-30 חברות לא הייתה לנו יכולת לעשות זאת".

תפקידים בכירים בצ'ק פוינט

שוחמי, ותיק בתעשייה, היה בעברו מייסד Sentrigo שנרכשה על ידי מקאפי ומאוחר יותר במורד הדרך הוא פגש את שני השותפים הנוכחיים שלו בקרן. "יש בינינו עשרים שנה הפרש ואני לא מתכוון שהם מבוגרים ממני ב-20 שנה", אומר בחיוך שוחמי. קודם להקמת הקרן השלושה הקימו יחדיו חברה בשם הייפרוייז (מה שעשוי לבלבל), שנרכשה ב-2015 על ידי צ'ק פוינט. אחרי האקזיט הם בילו כמה שנים בצ'ק פוינט בתפקידים בכירים, עזרו לכמה סטארט אפים לאורך הדרך, עד שהחליטו להקים ביחד קרן.

הייפרוויז היא קרן שמתמחה בזירה הצפופה של קרנות סייבר, בתחרות עם קרנות כמו Team8, גלילות, YL ונצ'רס, אלרון, מרלין וסייברסטארטס. "יש לנו אהבה חזקה לסייבר ובאופן אידיאלי היינו עושים רק השקעות כאלו", מסביר שוחמי, "אבל מכיוון שלאורך 2021 ותחילת 2022 התנפחה בועה בסייבר והתחום משך אליו המון יזמים ו-Wannabes יזמים - כבר קשה לייצר חדשנות בסייבר או למצוא אזורים שהם לא מטופלים, לכן חשבנו שלא תהיה מספיק 'סחורה' להצדיק קרן שלמה בסייבר והחלטנו להשקיע גם בדיפ-טק בעולמות התוכנה לאנטרפרייז".

הקרן בוחרת את השקעותיה בקפידה. "יש חמישה קריטריונים שכולם צריכים להתמלא כדי שנשקיע", אומר שוחמי. "שני הראשונים קשורים לצוות היזמים, ומהווים 60% ממשקל ההחלטה. הראשון שלמנכ"ל צריך להיות DNA של מנכ"ל, עם נחישות מוחלטת עד למצב שהוא האחרון שמכבה את האור. קריטריון שני הוא שבצוות היזמים יהיה לפחות אחד עם ניסיון במכירות בינלאומיות".

שוחמי מוסיף כי "שאר שלושת הקריטריונים נוגעים למוצר: צריך לפתור בעיה אמיתית, עכשווית ומהותית, משהו שמכאיב לארגון ויכול להגיע ל-100 מיליון דולר מכירות. השני הוא שיהיה חסם טכנולוגי גבוה לפתרון - משהו ייחודי שלא קל לחקות אותו ושליזמים יש בו domain expertise. הקריטריון האחרון הוא שהיזמים יכולים להוציא MVP (מוצר ראשוני בעל ערך, א"ז) תוך שמונה חודשים מהמימון".

"זאת תעשייה מאוד גברית"

 הייפרוייז מובילה לרוב סבבי סיד ובצ'קים גדולים יחסית של 6-4 מיליון דולר, ושומרת על חלקה גם בהשקעת ההמשך לסבב A ולעיתים גם בסבבי B, על ידי הקמת מכשיר השקעה אד-הוקי (SPV). הייפרוייז השקיעה למשל בסייברפיון (Cyberpion), חברה שעוסקת באבטחת משטח התקיפה של הארגון שנוצר בשרשרת האספקה. לאחרונה החברה השקיעה גם באנטרו (Entro) שעוסקת בניהול מפתחות גישה לשירותי ענן ודאטה ארגוני.

להייפרוייז רשימה מרשימה של משקיעי עוגן בשתי הקרנות, לרבות מיקי בודאי, רקש לונקאר, אורן זאב, גיורא ירון, איל וולדמן, עידן פלוטניק, שלמה קרמר, זוהר אלון ואחרים.

להייפרוייז רשימה מרשימה של משקיעי עוגן בשתי הקרנות, לרבות מיקי בודאי, רקש לונקאר, אורן זאב, גיורא ירון, איל וולדמן, עידן פלוטניק, שלמה קרמר, זוהר אלון ואחרים.

הסתכלתי באתר שלכם ואין אף אישה, לא בקרן, לא בחברות שלכם, לא במשקיעים שלכם ולא ביועצים.

"אני איתך חד משמעית, בסוף זאת תעשייה מאוד גברית והסטטיסטיקה חלה גם עלינו".