צוות פולאר סקיוריטי (צילום: לירון ויסמן, יח"צ)
עובדי פולאר. "כאוס של דאטה" | צילום: לירון ויסמן, יח"צ

האקזיטים בסייבר נמשכים: ל-tech12 נודע כי חברת IBM מודיעה על רכישת הסטארט אפ Polar Security בסכום של כ-60 מיליון דולר. פולאר סקיוריטי נוסדה בראשית 2021 והיא עוסקת בענף בסייבר המכונה Data Security Posture Management - טכנולוגיה המאפשרת לחברות לראות, לעקוב ולהגן על מאגרי המידע שלהן באופן אוטומטי. הפלטפורמה ממפה את כלל מאגרי המידע, מבינה את סוג המידע ומתי מדובר במידע רגיש, לאן הוא זורם ומי יכול לגשת אליו.

גיא שני, מייסד משותף ומנכ"ל החברה, הסביר בעבר ל-tech12 על הפתרון של פולאר: "פעם כל המידע היה מרוכז באחסון אחד שהיה קל להגן עליו, אבל היום יש כאוס של דאטה, הנתונים מפוזרים באלפי מאגרי מידע בענן ואנשי הגנת המידע בכלל לא יודעים איפה המידע שלהם נמצא. יש כמות פסיכית של מאגרי מידע שנוצרים על ידי מפתחים והחברות לא יודעות איפה כל המידע נמצא". הדבר מהווה סיכון לחברות לדלף מידע.

יוצאי משרד ראש הממשלה

תחום ה-DSPM פרץ בישראל עם לא פחות מ-8 חברות בתחום שקמו בשנים 2020-2021 וזכו למימון נדיב. לכל קרן סייבר יש חברה שמכסה את התחום. בין החברות המתחרות לפולאר: Flow סקיוריטי, Dig, למינר, אאוריקה ואחרות. פולאר גייסה 8.5 מיליון שקל בהובלת גלילות, קרן IBI טק פאנד, המשקיע בני שניידר ומשקיעים פרטיים אחרים. מדובר בהחזר השקעה מוצלח למשקיעים. יחד עם שני הקימו את החברה רועי יעקבי (סמנכ"ל טכנולוגיות) ודוב יורן (יו"ר) - שלושתם יוצאי יחידות הסייבר ומשרד ראש הממשלה. קודם להצעה מ-IBM, פולאר הייתי במו"מ מול דאטה-דוג להירכש אך העסקה לא הבשילה (וכפי הנראה דאטה-דוג תרכוש סטארטאפ אחר בתחום).

בחודשים האחרונים בשוק המקומי כמעט אך ורק חברות סייבר מצליחות להגיע לאקזיט תלת-ספרתי. במסגרת זה ניתן למנות את המכירה של סיידר לפאלו אלטו נטוורקס ב-200 מיליון דולר, את הרכישה של אקסיס סקיוריטי על ידי HP ב-500 מיליון דולר ואת הרכישה של לייטספין על ידי סיסקו ב-250 מיליון דולר. לאורך התקופה היו גם אקזיטים בינוניים בסייבר, כמו הנוכחי.

לאורך השנים ביצעה IBM מספר לא קטן של רכישות בישראל האחרונה בהם Databand.ai שנכרשה ב-2022 בסכום של 150 מיליון דולר. עוד היא רכשה לאורך השנים את החברות EZSource, טרסטיר, Worklight, ו-XIV, וסך הכל כ-15 רכישות בישראל. IBM היא הראשונה מבין חברות הטכנולוגיה שפתחה סניף ישראלי - כבר בשנת 1949. היא מעסיקה בישראל כ-2000 עובדים במספר מרכזי פיתוח ואנשיה עוסקים כאן בפיתוחים מעולם הבינה המלאכותית, ענן, אבטחת מידע, אחסון ועוד.

שי בנאים, מנכ"ל IBM ישראל, אמר: "שילוב הטכנולוגיה של פולאר סקיוריטי במערך פתרונות אבטחת המידע של IBM מוסיף רובד חשוב של שקיפות על הדאטה הארגוני – הדלק שמניע את העולם הדיגיטלי – ומשדרג את הדרכים להגן עליו בכל מקום בו הוא שוכן. טכנולוגיה ופתרונות מתקדמים של IBM מגנים כיום על מידע ארגוני של רבבות חברות, ביניהן כמה מהמובילות בעולם בתחומי הפיננסים, התעשייה, התשתיות, התעופה והאנרגיה, ומעצבים את הדור הבא של אבטחת המידע".

גיא שני, מנכ"ל פולאר: "ככל שחברות מעבירות כמויות נרחבות מהנתונים שלהן לענן הציבורי ולאפליקציות SaaS, כך הן פחות יכולות לראות ולדעת היכן נמצא מידע רגיש שלהן, מי יכול לגשת לאותו מידע ולאן המידע הזה בדיוק הולך. זה שילוב קטלני"

גיא שני, מנכ"ל פולאר סקיורטי, הוסיף: "ככל שחברות מעבירות כמויות נרחבות מהנתונים שלהן לענן הציבורי ולאפליקציות SaaS, כך הן פחות יכולות לראות ולדעת היכן נמצא מידע רגיש שלהן, מי יכול לגשת לאותו מידע ולאן המידע הזה בדיוק הולך. זהו שילוב קטלני שמקשה מאוד למנוע פריצה וגניבת מידע או הפרות של הנחיות אבטחת המידע. אנחנו נרגשים לשלב כוחות עם IBM, לה יש מערך נרחב של פתרונות אבטחת מידע ברמה עולמית. כחלק מהפורטפוליו של IBM נוכל לספק פתרון אמיתי לאבטחת מידע מהדור הבא בענן, ביישומי SaaS ובשרתים הארגוניים".