Bored Ape NFT (צילום: mundissima, shutterstock)
NFT של הקופים המשועממים. צניחה של 33% במחירי היצירות בחודש יוני | צילום: mundissima, shutterstock

שוק ה-NFT ירד בחודש שעבר לרמתו הנמוכה ביותר זה 12 חודשים, ולפי מספר חישובים צנח ב-92% מהשיא בתחילת השנה. הגרדיאן מדווח כי מנתוני חברת המחקר Chainalysis עולה כי מכירות שוק האסימונים חסרי התחליף (NFT) ירדו לכמיליארד דולר בלבד ביוני; זאת בהשוואה למכירות של 12.6 מיליארד דולר בינואר. נתונים של DappRadar שהובאו בבלומברג מספקים הערכה דומה להיקף מכירות התחום בחודש שעבר. במקביל, נתונים מאתר Dune Analytics מעלים כי מכירות ה-NFT בפלטפורמת המסחר OpenSea, הגדולה ביותר בתחום, ירדו ביוני ב-75% לעומת חודש מאי.

החולשה הכללית הולכת יד ביד עם ירידה משמעותית במחיריהם של נכסי NFT מובילים ומבוקשים, לפי נתוני אתר NFT Price Floor. לדוגמה, אוסף ה-NFT של Otherdeed הוצג במאי האחרון וזכה להתעניינות רבה שאף יוחסה לה יצירת בעיות תעבורה ברשת האת'ריום - אך לפי הנתונים באתר' מחירי היצירות באוסף צנחו ב-30 הימים האחרונים ב-30%. גם יצירות אוסף קולקציית הקופים המשועממים (BAYC) של Yoga Labs ירדו בשיעור דומה באותה תקופה.

עם זאת, לטענת חברת המחקר DappRadar, שעוקבת אחר NFT ומשחקי וידיאו מבוססי בלוקציין, המחירים של אוספי ה-NFT המוכרים (שמכונים Blue Chip) דווקא הראו עמידות גבוהה יותר משאר השוק. לטענת החברה, מחיר היצירה הזולה ביותר של BAYC ירד ב-1% בלבד במהלך יוני, ל-90 אלף דולר.

מחירי יצירות ה-NFT של BAYC. מתוך אתר NFT Price Floor

הירידה בהיקף המסחר בתחום ה-NFT מגיעה במקביל להתכווצות שוק הקריפטו כולו, שכוללת גל ירידות בשווי מטבעות קריפטוגרפיים רבים: מחיר הביטקוין צנח בכ-60% מתחילת השנה בעוד שווי האת'ריום קרס במקביל בכ-72%. לפי הגרדיאן, משווי שוק של 3 טריליון דולר בנובמבר האחרון התכווץ שוק הקריפטו לפחות מטריליון דולר כיום. ובמקביל לקריסה בשווי המטבעות המשקיעים בתחום חוזים בההתפתחויות המדאיגות בשורה של חברות וגופים בתחום כבורסת המסחר צלסיוס, קריסת הסטייבלקוין טרה ופשיטת רגל בקרן הגידור 3AC.

עם זאת ועל אף סימני ההאטה, בהסתכלות שנתית 2022 עדיין צפויה להיות גדולה יותר עבור שוק ה-NFT מהשנה שעברה. הגרדיאן מדווח כי מכירות התחום ב-2021 הסתכמו ב-40 מיליארד דולר, בעוד מכירות ה-NFT במחצית הראשונה של 2022 כבר עברו את רף 42 מיליארד הדולרים - יותר ממחצית מהסכום מקורו בעסקאות שבוצעו בחודשים ינואר-פברואר.