אנו חווים תקופה לא פשוטה, של שינויים גיאופוליטיים ומאקרו כלכליים כמותם לא חווינו מאז מלחמת העולם השנייה. האירועים האחרונים סדקו את הלוחות הטקטוניים של חיינו: מגיפות, מלחמות, תאוות בצע וערעור הדמוקרטיה. אך גם אם כעת זה לא נדמה כך, כל משבר טומן בחובו סיכון וסיכוי. וכאשר מתפרק סדר ישן ניתן להכניס הרבה יותר אור בסדקים שנוצרים בתזוזת הלוחות הטקטוניים, וניתן לייצר קפיצות קוואנטיות שאין להן כל קשר לזמן לינארי. כן, בעולם כאוטי גם השינוי משתנה. ואם נחזור לכאן ועכשיו, הרי שהעבודה מרחוק בעקבות הקורונה היא דוגמה לשינוי כזה, שנוצר מתוך הכאוס והפך ללא היכר את סדרי עולם העבודה הישן.
יום האישה 2022 פוגש אותנו עם שלל נתונים בנוגע לתמונת מצב סטטיסטית עגומה של אחוזי נשים מזעריים במקצועות טכנולוגיים ובתפקידי הובלה וניהול, ואחוזים גדולים באופן השוואתי לנפגעי הפיטורין והחל"ת בשנתיים האחרונות. יחד עם זאת, במקביל, נוצרות, כאמור, הזדמנויות: שלל פרויקטים, מהלכים ותוכניות תיקון ופיצוי הבאות לתת את הדעת על קידום שוויון מגדרי במרחב הציבורי, בארגונים ובמוסדות הלימוד.
עולם בהפרעה איננו מהווה אך ורק אתגר ניהולי, הוא מהווה הזדמנות אותה יש ליטול בשתי הידיים ולנצל בצורה אפקטיבית, על מנת לייצר מציאות חדשה בטווחי זמן קטנים בהרבה
לפני מספר שנים היה ניתן לומר כי הפערים הקיימים ייסגרו בטווח של מאות שנים, אולם עולם בהפרעה איננו מהווה אך ורק אתגר ניהולי, הוא מהווה הזדמנות אותה יש ליטול בשתי הידיים ולנצל בצורה אפקטיבית, על מנת לייצר מציאות חדשה בטווחי זמן קטנים בהרבה.
אלפי שנים של הגמוניה גברית פוגשת את כולנו במגוון הרגלים, עמדות ותפישות שגויות בנוגע לתשובות מה טוב ונכון בניהול, מנהיגות ועבודה מקצועית. האונה השמאלית של המוח, המתפקדת עבורנו סביב מה שמכונה בעגה העממית: "שכל" או "מנת משכל", קיבלה מקום של כבוד כתשובה לשאלה: "מיהו המנהיג העסקי המיטבי", או "מה צריך להיות/לעשות על מנת להצליח בחיים, או בקריירה".
עם השתנותו המואצת של העולם, בכלל, ועולם העבודה, בפרט, עולה חשיבותן של מה שמכונה "מיומנויות רכות", או בשפתו של ג'וש ברסין, מומחה לעולם העבודה החדש, "מיומנויות כוח" (power skills). האונה הימנית, זו שאחראית על חלימה ויצירה, וארגז כלים העוסק בניהול מערכות יחסים ובמודעות עצמית, מהווים פלטפורמה חזקה בהרבה להגשמה ועשייה בעולם שלנו. מיומנויות כמו: תקשורת, ניהול קונפליקטים, משא ומתן, עבודה צוות וניהול שותפויות , כל אילו מהווים נשק לא כל כך סודי להצלחה בעולם מורכב, בו ההשתנות קורית בהרף עין ונדרשות מערכות יחסים גמישות וטובות על מנת לשרוד ולשגשג.
עולם העבודה ההייטקיסטי נשען, מאז שחר קיומו ובצורה חזקה מדי, על אופן חשיבה גברי: תחרותיות, הישגיות, תוצאות כלכליות ותפוקות מדידות, וקיים בו חסך גדול בתרבות בעלת מאפייני עוצמה מסוג שונה, עוצמת הרכות.
נשים בארגונים החדשים באות על מנת להשיב על כנו איזון מבורך שהופר במהלך השנים, לטובת הכלל ולטובת "השורות התחתונות"
ועכשיו, הן חשובות יותר מתמיד: עם המאבק על הטאלנט וההתעוררות הגדולה, כאשר קיימת מלחמה של ממש על מיטב המוחות וארגונים מחשבים מסלול מחדש בנוגע לתרבות הארגונית לצורך בכורה על קליטת טאלנט, עולה לקדמת הבמה חשיבותן של מיומנויות בינאישיות שנועדו לטפח פרטים: אימון, חניכה, השאת ערך בהיר למועסק, תמלול ערכי הארגון בהשאת ערך וכן מיקוד בפרט, שאיפותיו, חייו ומסלול ההגשמה שלו. נשים בארגונים החדשים באות על מנת להשיב על כנו איזון מבורך שהופר במהלך השנים, לטובת הכלל ולטובת "השורות התחתונות".
על כן המכתב האישי הזה מיועד אליך - מנכ"ל, סמנכ"ל, מהנדס ראשי או כל אחד:
תהיה גבר, תקדם נשים
בתקופות של כאוס קל הרבה יותר להכניס שינויים מאשר בתקופות של יציבות וסדר. עולם בהפרעה הוא ברכה! נצל אותו על מנת לבצע שינויים ראדיקליים בעיצוב סביבת עבודה ושינוי בהרגלי עבודה כך שיקבלו ויכילו בברכה את כולם/ן. אל תחכה לא.נשי משאבי אנוש שיציגו בפניך פרויקט כלל מערכתי משוכלל של "גיוון והכלה". סמן 2-3 נשים ראויות ודחוף אותן קדימה. תן להן מקום, הזדמנויות, תפקידים, עצות, הדרכה וגיבוי מול המערכת. קידום נשים על ידי "ספונסרים" ארגוניים מצליח הרבה יותר מאשר כל פרויקט.
מנהיגות נשית
יכולות של חמלה, הכלה, חניכה, עבודה בצוות, אגו בצד וניהול שותפויות, באים (בהכללה) יותר בקלות ממנהלות נשים. קידום נשים לתפקידים מרכזיים בעבודה מקצועית ובניהול יטייב ממשקים, מורכבות וניהול מו"מ, כמו גם חניכה וטיפול בתקלות של מערכות יחסים קשות
סביבת עבודה תומכת
ישיבות עבודה מאוחרות או בירה קבועה, אחת לשבוע, בערב, לצרכי גיבוש, לא יעודדו נשים להיות "אחד מהחבר'ה". סביבת עבודה הלוקחת בחשבון אילוצים של אימהות תניב, בסופו של דבר, מקום עבודה משופר גם לאבות, וזה באופן מפתיע התברר כגורם המעלה שביעות רצון אצל כולם.
לבסוף הרי רובינו הורים לילדים משני המינים. כולנו רוצים עבורם הגשמה, אושר ויכולת השתכרות. חינוך מגדרי פתוח כבר מהעריסה, דרך הגן, התחביבים ומקצועות הבחירה, ישנו מן היסוד את החברה שלנו. וכשהם יגיעו למקומות העבודה הראשונים שלהם, הם ייהנו מחופש בחירה ו"בוסים" ראויים, שיהיו הרוח מתחת לכנפיהם/ן ללא הטיה שלילית של מגדר. בסופו של יום (וסופו של מחר) כולנו נצא נשכרים, הפרטים, הארגונים ומדינת ישראל. יום אישה שמח.
הכותבת היא משנה למנכ"ל קבוצת נירם גיתן NGG, מומחית למנהיגות וניהול בעולם של הפרעה