עבודה חדשה - NEW JOB (עיבוד: stoatphoto, shutterstock)
התמקדו במה שאתם יודעים, זה יעניק לכם תחושת שליטה | עיבוד: stoatphoto, shutterstock

הצלחתם להתברג בתחום ההייטק? מברוק. רגע לפני שתיכנסו בהתרגשות גדולה למשרדים ותיחשפו למציאות שמאחורי הקלישאות על חדרי מוזיקה, 24 טעמי גלידה, ארוחות שף, דוגי סיטר לכלב ועוד מגוון פינוקים - הכנו עבורכם טיפים להתנהלות בימים הראשונים בחברה.

  1. עם הכניסה לתפקיד חדש בחברת הייטק, הנטייה הטבעית שלנו תהיה לנסות ולהוכיח את עצמנו ולחתור לביצוע ולהישגים מידיים. אלא שדווקא התבוננות שקטה במה שקורה מסביבכם, על מנת להיטיב להכיר את השטח, יעזרו לבנות בסיס טוב יותר במקום העבודה ולהבין את הדינמיקות העדינות שבתוך הארגון.
  2. הימים הראשונים יספקו הזדמנות שלא תחזור על עצמה: תהיה לכם נקודת מבט ראשונית וחדשה על הארגון שאליו נכנסתם, ותוכלו לשים לב לדברים שאנשים אחרים כבר מזמן לא שמים לב אליהם. נצלו את ההזדמנות לשאול את כל השאלות הכי בסיסיות ולקבל תשובות אמיתיות ונטולות שיפוטיות. לא תוכלו להגיד לנצח "אני חדש/ה פה" - נצלו את התקופה הראשונה שבה זה פתיח לגיטימי לכל שאלה שהיא.
  3. ערכו שיחות הכרות עם כל מי שעמו יהיה לכם ממשק קבוע, כתבו את כל מה שייאמר לכם - וחזרו אל הכתוב לאחר מספר שבועות. תתפלאו לגלות שיש שם תשובות לשאלות שכשכתבתם אותן אפילו לא ידעתם שהן יעלו.
  4. בהייטק עובדים ע"פ יעדים ומטרות ברורות, לכן, ערכו שיחת תיאום ציפיות עם המנהלים החדשים: כיצד הם רואים את התפקיד, מהם תחומי האחריות המדויקים, מהם הממשקים מולם תעבדו ומה ייחשב להצלחה בתפקיד בעוד מספר חודשים. כמו כן מומלץ לקבוע עם המנהלים יעדים וציפיות ל-30, 60 ו-90 יום קדימה. זה יספק מסגרת לאונבורדינג וישמש ככלי לבחינה עצמית בהמשך.
  5. בקשו מהמנהלים רשימת קריאה - חומרי רקע שקשורים לתחום ומסמכים חשובים של הארגון שכדאי שתכירו. בנוסף, כדאי לייצר באופן עצמאי חומר קריאה על התפקיד, אותו תוכלו לשאוב מהתייעצות ברשתות החברתיות, שם גם כדאי להתחבר עם עמיתים בתפקידים דומים.
  6. נשמע בסיסי אבל חשוב מאוד: בקשו הסברים על תהליכים בארגון - איך מדווחים שעות, כיצד נחלקות שעות העבודה מהבית/מהמשרד, מהי המדיניות בנוגע לנסיעות לחו"ל וכדומה. בררו לגבי הטבות שקשורות לפיתוח קריירה ופיתוח אישי כמו קורסים מאוד מקובלות בהייטק, אל תפספסו את ההזדמנות רק כי לא ידעתם או התביישתם לשאול.
  7. הכירו אישית את הקולגות. פעם, טרום עידן הקורונה והעבודה ההיברידית זה היה מובן מאליו, היום - פחות, ובעיקר שנראה שחברות ההייטק ימשיכו לעבוד באופן היברידי עוד זמן רב. אתם תיווכחו לדעת כמה העבודה תתייעל אם תקדישו זמן להיכרויות אישיות: בזכותכם יזרום אליכם מידע, בעיות תיפתרנה בקלות רבה יותר ויבנו יחסי עבודה טובים. השתדלו להיפגש גם מחוץ למקום העבודה כדי לייצר אוירה ניטרלית וידידותית.
  8. אם התפקיד כולל ממשקים מול לקוחות (תפקידים בעולמות השיווק והמכירות), פנו ללקוחת ולספקים (עדיף בתיאום עם המנהלים), ובקשו לשמוע על החוויה שלהם עם המוצר והתרשמותם מהחברה לחיוב ולשלילה. בנוסף, למדו את המוצר לפני ולפנים, וכיצד הלקוח עושה בו שימוש.
  9. כניסה לתפקיד חדש יכולה להיות מלחיצה, למשל הצורך ללמוד את המערכות הטכנולוגיות הרבות הקיימות בארגון. עצרו וחשבו מה אתם כבר יודעים לעשות, ולא רק מה אינכם יודעים - והתמקדו בכך. גם אם זה לא הדבר שהכי חשוב כרגע - זה יעניק לכם תחושת שליטה.
  10. חומרי קריאה מומלצים לעובד החדש: The Unspoken Rules - ספר המספק עצות קריירה לכל דרג, ממתמחה ועד מנכ"ל. The First 90 Days - יתמוך בכם בעת תקופת המעבר, המוגדרת על ידו כ"זמן המאתגר ביותר עבור מנהל", ויציע אסטרטגיות להתגברות על הקשיים בהם תתקלו.

    אביגיל לוין וסימונה ולסקי-גויכמן (צילום: יחצ)
    צילום: יחצ

והכי חשוב: היו חיוביים. בהצלחה בתפקיד החדש!

הכותבות הן אביגיל לוין וסימונה ולסקי-גויכמן, יזמיות קהילת "מה בתפקיד", מיזם העוסק בהנגשת תעשיית ההייטק לציבור הרחב, בשיתוף עם חברי הקהילה