ההאטה העולמית בענף ההייטק אינה פוסחת על ישראל. עם זאת, חברות ממשיכות קדימה בכל הכוח וגם העובדים והמועמדים צריכים לאמץ לעצמם אסטרטגיה נכונה בזמנים מאתגרים אלה. גם אם אתם עובדים במשרה מתגמלת ונחשקת ואינכם מחפשים עבודה או נדרשים לחיפוש עבודה, זמן משבר מחייב את כולם לעשות יותר ולשדרג את היכולות המקצועיות עד כמה שאפשר.
כיצד עובדים ומועמדים צריכים לנהוג בזמן משבר?
1. נהלו קריירה ואל תהיו מנוהלים - הנטייה שלנו כבני אדם היא לא לקבל החלטות אקטיביות ולהישאר פסיביים. בתקופות של אי וודאות מתחזקת תחושת הפחד משינויים. איננו יודעים לאן דברים יתפתחו ולכן אנו נוטים להיאחז בקיים. אבל זו חשיבה שמצריכה שינוי - במיוחד בעיתות משבר. משברים הם תופעה נפוצה. רק במרץ 2020 פרץ משבר הקורונה ובמרץ 2021 התחיל בפועל המשבר הנוכחי. בתוך שנתיים שני משברים. אי אפשר לדעת מה יקרה בהמשך, לכן כדאי להתנהל נכון בין המשברים: נדרש ניהול אקטיבי של הקריירה שלכם. בחרו להיות אקטיביים, עודדו את עצמכם לשאפתנות ויזמות, נסו לצפות את מהלך הדברים ולהיערך בהתאם. גם אם לא ניתן או לא כדאי לנקוט פעולות מיידיות - המודעות למה שמתרחש סביבכם ולהתפתחויות אפשריות היא חשובה ומהווה לכשעצמה הכנה להתמודדות שאולי תגיע.
2. שדרגו את הידע המקצועי שלכם - בעולם טכנולוגי שמשתנה במהירות עצומה - זו עצה נכונה לכל עת. דווקא התקופה הנוכחית, שבה ארגונים ומקומות עבודה בוחנים התייעלות, היא הזמן המתאים להגדיל את הערך המוסף שאתם מציעים כעובדים. תוכלו להתעדכן ולהעשיר את הידע שלכם באמצעים כמו לימוד תוכנה ושפות תכנות חדשות או מקבילות. אם אתם עובדים בתחום המוצר, זו הזדמנות להתעדכן בנושאים כגון ניהול מוצר ושיווק דיגיטלי. רכישת ידע מקצועי בזמן משבר מוכיחה את עצמה. למידה היא בדרך כלל תהליך ארוך, אבל עצם ההתחלה מאותתת לסביבה על אקטיביות, ורסטיליות, מחשבה לזמן ארוך, נכונות להשתפר ולהתקדם והשאת הערך כשתסיימו את הלימודים. בתקופות של האטה - אלה העובדים שמעבידים רוצים לראות נשארים בארגון לטווח רחוק. שדרוג ידע יאפשר לכם לשדרג גם מעמד מקצועי בתוך הארגון או למלא תפקידים חדשים. כשיגיע השגשוג תוכלו בוודאי לקבל תמורה על הידע שרכשתם.
3. הגבירו שייכות לארגון והתחברו להתמודדות שלו עם האתגרים - בתקופות כאלה הנהלות בחברות מתמודדות עם לחצים גדולים יותר. מנהלים יהיו יותר עסוקים ועמוסים ביצירת צמיחה והזדמנויות עסקיות. בתור עובדים תוכלו להגדיל את הערך שלכם אם תסייעו בהתמודדות עם הסיטואציה החדשה והאתגרים. בדרך זו תייצרו לכם גם בסיס להזדמנויות קידום משמעותיות יותר בעתיד. גם אם ההנהלה לא תצטרך את הסיוע שלכם - יהיה בנכונות שלכם איתות לגבי החיבור יותר לארגון בתקופות קשות. דוגמאות להידוק החיבור הן רבות ותלויות בארגון, וביניהן התנדבות לצוותי פעולה, התחברות ליוזמות ארגוניות ועוד.
4. אל תניחו הנחות פסימיות לגבי הזדמנויות תעסוקה. גלו אקטיביות וצרו אותן - חברות מגייסות עובדים במרץ גם עכשיו. אם אתם מחפשים עבודה אל תניחו שזו תקופה לא טובה להגיש מועמדות. הגיוני שהרבה אנשים אחרים חושבים כך וזו דווקא הזדמנות בשבילכם לבלוט. זכרו כי במיוחד בתחום הפיתוח קיים מחסור מתמיד בטאלנטים. אל תגבשו תפיסה פסימית לגבי תעסוקה בגלל המצב בשוק. גלו אקטיביות כדי לדאוג לעצמכם וקחו יוזמה. גם המעסיקים העתידיים שלכם ייראו את זה ותקבלו על כך נקודות זכות במהלך הראיון. אל תשכחו שמבחינתכם שוק הזדמנויות התעסוקה מתחיל בבית: בזמן התארגנות מחדש והתייעלות נוצרים תפקידים חדשים. אל תחכו שיגלו אתכם או יחשבו עליכם. שמרו את האוזניים פתוחות ונסו להבין האם יש במקום ההעסקה שלכם הזדמנויות חדשות, ואם כן אל תהססו להציע את עצמכם. הארגון שמכיר אתכם יהיה הראשון שישמח לתת לכם הזדמנות נוספת.
אי אפשר לדעת מה יקרה בהמשך, לכן כדאי להתנהל נכון בין המשברים: נדרש ניהול אקטיבי של הקריירה שלכם. בחרו להיות אקטיביים, עודדו את עצמכם לשאפתנות ויזמות, נסו לצפות את מהלך הדברים ולהיערך בהתאם. גם אם לא ניתן או לא כדאי לנקוט פעולות מיידיות - המודעות למה שמתרחש סביבכם ולהתפתחויות אפשריות היא חשובה ומהווה לכשעצמה הכנה להתמודדות שאולי תגיע
5. אוזניים לקרקע. היו מעודכנים, חזקו קשרים - עקבו באופן קבוע אחרי הזדמנויות תעסוקה, הצעות ומגמות. גם ברשתות, גם בלוחות. נסו להבין מה המגמות בשוק.
6. חזקו קשרים עם אנשי מקצוע - קבוצות לינקדאין ופייסבוק של אנשי מקצוע מהתחום שלכם הן תמיד מקום לרעיונות חדשים ולסביבה, מאפשרות להישאר מעודכנים. אם אתם מתחרים על תפקיד באחת החברות, תוכלו לקבל חיזוקים וניסיון כיצד להצליח בתהליכי המיון. הקבוצות יכולות לסייע בפתרון דילמות וחששות. לא פעם הגיעו אלי מועמדים שעברו את כל תהליכי המיון אך חששו לקבל את ההחלטה הסופית. במקרים רבים אלה היו דווקא נשים שהתלבטו כיצד יוכלו לשלב את הקריירה החדשה עם החיים האישיים, בעוד שאצלנו בחברה התרבות הארגונית מאפשרת גמישות גבוהה והיברידיות. במקרים כאלה הקשר האישי עזר להתגבר על החששות ולהתקדם מבחינה מקצועית.
7. במהלך בחירת מקום עבודה העדיפו, אם תוכלו, חברות שמוצריהן אינם מושפעים מאוד מההאטה הכלכלית - הרבה מאוד מועמדים לעבודה שואלים את המראיינים כיצד המשבר משפיע על החברה, האם היא תוכל להתקיים במשך כמה שנים לפחות. שאלה חשובה לא פחות היא האם הביקושים למוצר החברה תלויים במצב הכלכלי. ישנם מוצרים שהביקוש אליהם אפילו עולה מעט במשברים כלכליים. חברות שאינן מושפעות מהמצב הכלכלי יכולות לשגשג גם בעת תקופות של מיתון ולהפחית את התלות בגיוסי כספים חיצוניים להמשך פעילותן.
8. תכננו לטווח ארוך ואל תסתכלו רק על כותרות לטווח קצר - אל תמהרו לחשוב על החלפת מקצוע או קריירה אם המשבר לבדו הוא סיבת המחשבה הזו. המשבר אולי נראה מדאיג כרגע, אבל חשוב להסתכל קדימה. גם לאחר המשבר החמור ביותר בהייטק, זה שהתרחש בשנות ה-2000, ההייטק חזר ושגשג וכבש פסגות חדשות. נראה כי המהפכה הטכנולוגית בראשיתה והזדמנויות רק ילכו ויגדלו. חשבו כיצד אתם מתפתחים יחד עם התעשייה קדימה, למשרות ותפקידי העתיד.
הכותבת: מירב בן ארי היא סמנכ"לית משאבי אנוש בסטארט אפ Eleos Health, פלטפורמה טכנולוגית המסייעת למטפלים להעניק טיפול נפשי טוב יותר