יעל ארד מדור מינויים 20.06.23 (צילום: אילן בשור, יחצ)
יעל ארד, יו"ר הוועד האולימפי. לחזק את יוזמות החדשנות בקרב מנהיגי הספורט | צילום: אילן בשור, יחצ
  • נראה שאין ענף שההייטק לא רוצה לקחת בו אליפות. והפעם: יוזמה לשילוב ספורטאים אולימפים בהייטק הישראלי. במשרדי חברת AppsFlyer התקיים השבוע מפגש במסגרת תוכנית היזמות והחדשנות של הוועד האולימפי. המטרה היא לפתח ולחזק את יכולות היזמות והחדשנות בקרב מנהיגי הספורט הישראלי, ובמקביל לשפר את התרבות הארגונית. התוכנית היא פרי של מאמץ משותף של יעל ארד, יו"ר הוועד האולימפי, וועדת ההיגוי בה חברים כמה מהשמות הבולטים בהייטק הישראלי - סיילספורס, אינטל, גוגל ו-AppsFlyer. התוכנית, שכוללת שישה מפגשים, כוללת הרצאות של עובדי ועובדות חברת AppsFlyer שעסקו ביזמות וספורט, הגדרת יעדים וזיהוי מדדי הצלחה, ניתוח נתונים בספורט ועוד. רק תחשבו מה זה להיות ספורטאי אולימפי שהקדיש את כל החיים שלו לספורט - ועכשיו צריך ללמוד איסוף נתונים.
  • הפעם בפינת הגאווה שלנו (בקרוב זה ייגמר אז אנחנו חוגגים כל עוד אפשר): חברת Artlist מציינת את החודש עם מספר אירועים: שיחה עם העובדת שרון אילת, יוצרת מוכשרת ששיתפה את התובנות שלה על גיוון בתעשיית הקולנוע, וגם מפגש עם עידו גרינברג - היוצר של מיזם חולצות הסלוגנים Mismas, ששיתף במסעו כיוצר תוכן ונתן טיפים להעצמת מיתוג עצמי. בנוסף, גם היתה הקרנה של הסרט התיעודי "מיני די.וי", העוקב אחר סיפורי ההתבגרות של ארבעה צעירים להט"בים. ההקרנה לוותה בשיחה עם שאולי מלמד, יוצר הסרט. סליחה, הכל טוב ויפה וחשוב, אבל איפה המסיבה והדרינקים בצבעי הקשת?

  • עמותת אלו"ט מכריזה על הקמת קרן שתשקיע בחדשנות בתחום האוטיזם. הקרן תעניק תמיכה למיזמים פורצי דרך בתחומי המחקר, הטכנולוגיה והשירותים בקהילה. היא תיתן עדיפות למיזמים שנותנים פתרונות פורצי דרך בתחומים בהם אין מענה מספק לאוכלוסיית היעד. לקרן שלושה מסלולים: מחקרים באקדמיה ובמכוני המחקר, מיזמים טכנולוגיים של חברות ואנשים פרטיים, ומיזמים קהילתיים וחברתיים. בקיצור, כל מה שיש בו פוטנציאל לקדם את אוכלוסיית היעד. פרטים נוספים על הקרן החדשה, כאן.

    עמותת אלו"ט. מכריזה על הקמת קרן שתשקיע בחדשנות בתח (צילום: מיכאל זץ, יחצ)
    עמותת אלו"ט. מכריזה על הקמת קרן שתשקיע בחדשנות בתחום האוטיזם | צילום: מיכאל זץ, יחצ


    רוצים שנאמ;לק לכם את חדשות ההייטק ישירות למייל? הירשמו כאן לניוזלטר שלנו

  • חשבתם שאין יותר תגלית בארץ? אולי פשוט ישנתם בזמן הזה. כי ביום ראשון התקיים כנס הפתיחה של המחזור החדש של "תגלית אקסל", תכנית המנהיגות העסקית של ארגון תגלית. כל זה קורה בבניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב. בתוכנית 64 סטודנטים מאוניברסיטאות מובילות בעולם שהגיעו לישראל בין היתר כדי להתמחות בחברות מובילות במשק הישראלי במשך עשרה שבועות, ובעיקר לקבל הצצה לחיים בישראל לצד סטודנטים ישראלים שילוו אותם. חברות הייטק כמו Amdocs, Axonius, CyberArk, Fiverr, Imagene AI, ironSource יקבלו לשורותיהם את הסטודנטים וילמדו מקרוב איך נראה ההייטק הישראלי. ואם כבר לעלות לארץ, אז למה לא ישר להייטק?

    תכנית המנהיגות העסקית של ארגון תגלית (צילום: אור דוגה, יחצ)
    תכנית המנהיגות העסקית של ארגון תגלית | צילום: אור דוגה, יחצ


  • ולא שאנחנו רוצים להיות ציניים, אבל מסתבר שלהציל את כדור הארץ זה משתלם: אם אתם רוצים להגיע לווסטמינסטר ויש לכם סטארטאפ שעוסק בטכנולוגית אקלים וסביבה - זאת ההזדמנות שלכם: המשקיעים גיא צ׳רני ונדב שטיינמץ הודיעו על השקת Climate First’s UK-roadshow, בה יציגו עשר חברות טכנולוגיה ישראליות בלונדון, ולא סתם בלונדון, בווסטמינסטר, ככה תוכלו להיות כמה שיותר קרובים לבני המלוכה. זאת אומרת, לאלה שכבר לא בחיים. המשלחת הישראלית שתצא ללונדון תשתתף בערב עם VC's, אירוע שולחנות עגולים, ואפילו אירוע גאלה בלונדון, וכל מה שצריך זה בסך הכול להציל את כדור הארץ. עוד פרטים והרשמה, בפוסט של גיא. 

    ----------------
    יודעים על משהו מעניין שקורה בחברה שלכם? יש לכם רעיונות והצעות מה עוד צריך להיות במדור? ספרו לנו הכל ב-minuy@tech12.co.il