עובד ישן במשרד (אילוסטרציה) (צילום: שאטרסטוק)
עובד במנוחה (אילוסטרציה). העבודה לא נגמרת מוקדם יותר, היא פשוט מבוצעת בהפסקות | צילום: שאטרסטוק

זה רשמי: השעות המתות בעבודה המשרדית הן 16:00-18:00 אחר הצהריים. בשעות האלו העובדים מרחוק נעלמים עד שחלקם פותחים שוב את המחשב בערב, בעוד שעובדי המשרדים מרגישים בנוח לצאת מוקדם יותר הביתה - בידיעה שיוכלו להשלים את העבודה מאוחר יותר.

אחרי שסגרי הקורונה הסתיימו העובדים חזרו לעבוד מהמשרדים במתכונת היברידית, והמעסיקים רוצים שהם יעבירו יותר ויותר זמן במשרדים. למרות זאת, העובדים עדיין משמרים דפוסי פעולה שאותם אימצו בתקופת העבודה מרחוק.

זה לא אומר שהעבודה נגמרת מוקדם יותר מבעבר, אלא שהיא מבוצעת ביותר גמישות ועם הפסקות.

מחקר של מיקרוסופט חשף בשנה שעברה שפעילות המקלדת של 30% מהעובדים מאופיינת בשלושה שיאים במהלך היום: בבוקר, בשעות הצהריים המאוחרות (השיא בין 14 ל-16) ובשעות הערב המאוחרות, סביב 22:00. בנוסף, הוול סטריט ג'ורנל מדווח שדגימת השימוש בתוכנת Teams שבוצעה לאחרונה הראתה ירידה של 7% במספר הפגישות הפרונטליות והווירטואליות שנערכות בין השעות 16:00 ל-18:00.

לא, לא מדובר בסיאסטה מאוחרת. העובדים לא לוקחים לעצמם הפסקה כדי לנמנם או לנוח. במקום זאת הם פונים לפעילויות שלא קשורות לעבודה, כמו איסוף ובילוי זמן עם הילדים, אימוני כושר או בילויים כישיבה במסעדה.

כך, מחקר שבוצע באוניברסיטת סטנפורד והתפרסם בחודש מרץ האחרון הצביע על זינוק במספר האמריקאים שבילו ב-2022 במגרשי גולף באמצע השבוע בהשוואה לנתוני 2019, לפני הקורונה. השינוי נרשם בעיקר בשעות אחר הצהריים: בימי רביעי ב-16:00 למשל חל זינוק של 278% במספר השוהים במגרשי הגולף. החוקרים הסבירו את התופעה בכך שהעבודה מרחוק אפשרה לעובדים לקחת הפסקה מהעבודה.

מעסיקים מתקשים לקבוע פגישות לשעות אחר הצהריים בנוכחות כלל העובדים, מאחר שרבים חותכים מוקדם יותר לטובת השלמות שעות העבודה בערב. העבודה הא-סינכרונית יוצרת לעתים קצרים שהיו יכולים להיפתר בפגישה או שיחה קצרה באותו היום

לשעות המתות החדשות של יום העבודה יש גם צד שלילי: מעסיקים ועובדי צוות מתקשים לקבוע פגישות לשעות אחר הצהריים בנוכחות כלל העובדים, מאחר שרבים מהם חותכים מוקדם יותר לטובת השלמות שעות העבודה בערב.

התוצאה היא שאף שהעובדים חוזרים למחשב בהערב, העבודה הא-סינכרונית יוצרת לעתים קצרים שהיו יכולים להיפתר בפגישה או שיחה קצרה באותו היום, וכעת ימתינו ליום הבא.

הג'ורנל מספר כי חלק מהמעסיקים כבר פיתחו פתרונות לבעיה החדשה, כמו פירמת ייעוץ וראיית חשבון אמריקאית שהמירה הדרכות פרונטליות לעובדים שנערכו בסוף היום - בהדרכות שהוקלטו מראש ושהעובדים נדרשים לצפות בהן בזמנם החופשי.