Microsoft Building בניין מיקרוסופט (צילום: 1000words, שאטרסטוק)
מיקרוסופט. הודיעה שתעלה שכר לכל העובדים | צילום: 1000words, שאטרסטוק

מיקרוסופט תחל לחשוף טווחי שכר במודעות גיוס עובדים עבור כל המשרות שיפורסמו בארה"ב, כך הודיעה החברה בסוף השבוע. המהלך יתבצע "בקרוב", אך לא יאוחר מינואר 2023.

משמעות חשיפת טווחי שכר היא שקיפות גבוהה יותר במשכורות הארגון, מה שיכול לצמצם פערי שכר מגדריים, בשל העובדה שנושא ציפיות השכר יורד מהשולחן. 

גם בישראל עבר החודש "חוק השכר השווה", אך הוא מאפשר לחברות לחשוף רק את פערי השכר בין קבוצות בארגון, מה שבפועל נותן מעט מאוד אינפורמציה על כושר ההשתכרות של עובדים ועובדים בפועל.

מיקרוסופט התחילה לפרסם דוחות שכר שווה ב-2014, וגילוי טווחי השכר בפרסום מודעות דרושים יחול הן על משרות פנימיות והן על משרות שמתפרסמות לכלל הציבור. החברה תהיה אחת המעסיקות הגדולות הראשונות בארה"ב שבוחרת לנקוט במהלך כזה, בעוד מדינות שונות בארה"ב מרכזות מאמצים לקידום חקיקה לשקיפות שכר במודעות דרושים. וושינגטון תחל לחייב חברות המעסיקות מעל 15 עובדים בגילוי טווחי שכר עבור משרות, כמו גם תיאור הטבות ותגמולים אחרים, החל משנת 2023, בעיר ניו יורק כללים דומים יחולו עוד בנובמבר השנה.

מיקרוסופט עושה מאמצים למצב את עצמה כמעסיקה אטרקטיבית בחודשים האחרונים, ומקדימה את הרגולציה בנושאי העסקה, שמחייבת חברות בארה"ב לתנאי העסקה טובים יותר. מהלך נוסף של הארגון מהשבוע האחרון הינו הכרזה על הסרת סעיפי דרישת "אי תחרות" מהסכמי העבודה בארה"ב, ואי אכיפה של סעיפי אי תחרות קיימים, להוציא הנהלה בכירה. המשמעות היא כי עובדים יוכלו לעבור לעבוד בחברה שהיא מתחרה ישירה של מיקרוסופט, ללא סנקציות, תוך אחריות לעמידה בסטנדרטים לשמירה על סודיות המידע שרכשו בחברה.

נכון ל-30 ביוני אשתקד, העסיקה מיקרוסופט 181,000 עובדים, מתוכם 103,000 בארה"ב. במאי האחרון הודיע מנכ"ל החברה סאטיה נדאלה על כך שהחברה תעלה שכר לעובדים בתקופה הקרובה, תוך הבנה שהמניות שסופקו לעובדים צללו עם המחיקות שחוותה בבורסה, בקרוב ל-25% מתחילת השנה.