נמרוד אלדאג הוא מנהל מוצר בתחום הסייבר במיקרוסופט. הוא בן 34, ומספר שיצא מהארון בגיל 14 ומגיל צעיר היה אקטיביסט ופעיל בקהילת הלהט"ב במסגרות שונות כמו חושן ו-LGBTech. לפני שנתיים הוא שם לב שאף שהוא עובד בהייטק כעשור וגם מעורב בעשייה בקהילה - הוא לא מכיר אף טרנס/ית בתעשייה. אז הוא החליט לעשות משהו לגבי זה.

לרשימה המלאה של המשפיעות והמשפיעים>>>

"הבנתי שיש פה איזה פער. והתחלתי לברר ולחקור כי לא הכרתי מאד לעומק, והבנתי שהרבה פעמים, לאוכלוסיה הזאת אין דלת או שביל שמובילים להייטק. יש כל כך הרבה מכשולים ואתגרים להתמודד איתם ביום יום בכל כך הרבה חזיתות, שהפרביליגיה של שירות ב-8200 ותואר וכל המסלולים הרגילים שאנשים מגיעים איתם להייטק לא רלוונטיים עבורם".

את הפרוייקט הוא התחיל יחד עם גילי בקשי, שעבדה לצידו בחברת סייבריזון. המחשבה הראשונית שלהם הייתה לפתח קורס שישלב א.נשים טרנס בתחום הסייבר. תוך כדי חשיבה והתנעה והתייעצות עם לא מעט גורמים מהקהילה הם הבינו שעוד לפני שהם משלבים א.נשים בסייבר, צריך לבנות את התשתית לשילוב. "הבנו שלבוא ולעשות איזו הכשרה עם מוטיבים טכניים יפספס את רוב האוכלוסייה, שחוו אתגרים בחיים שמנעו מהם להשיג תעודת בגרות והכשרה אקדמית או טכנולוגית. מתוך זה נולד 'טרנספוז' שהמטרה שלו זה להיות שביל גישה של הקהילה הזאת לתוך ההייטק".

מה זאת אומרת?
"קודם כל זו הכשרה בסיסית, הצעד הראשון בדרך להייטק - יישור קו על כל הידע והכלים הבסיסיים של כל בנאדם שעובד בהייטק. עבודה בסביבה ממוחשבת, אנגלית של הייטק. הכשרה בתחום חיפוש העבודה - איך לכתוב קו"ח, איך לייצר פרופיל לינקדאין, איך לעשות נטוורקינג, איך להתכונן ולעבור ראיונות וגם אילו משרות לחפש. מה רלוונטי עבורי ומתאים לי. כל המשתתפים שהיו בתכנית לא ידעו מה customer success, מה זה QA engineer. לנו זה ברור ולהם זה אוסף אותיות חסרות משמעות".

נמרוד אלדאג: "בחזון שלי אנחנו בונים תוכנית של הכשרה בסיסית, מתקדמת, השמה, ועבודה עם חברות שמטרתה להפוך אותן להיות מקומות מכילים ומכבדים יותר עבור הקהילה הטרנסית"

מאז שהקים את המיזם הוא הספיק לעזוב את סייבריזון, לעבור למיקרוסופט ולהביא שלושה ילדים לעולם. "התחלנו עם 16 משתתפות וידענו שתהיה נשירה כי זה לא מתאים לכולם. בסוף סיימו את הקורס עשרה בוגרים ובוגרות, ארבעה מצאו את דרכם להייטק בדרך זו או אחרת. בעיניי שילוב של 40% בהייטק זה מדהים. יש המון עבודה על ביטחון עצמי ומתן תחושת ערך עצמי. טרנספוז נותן לבוגרים את התחושה שמגיע להם להצליח ויש להם פוטנציאל עצום. טרנספוז בהגדרה לא מכוון אך ורק למשרות טכניות, מבחינתנו כל מי שיכול להשתלב בתחום ב-HR, אדמין, אופס - מדהים ומבורך. קודם כל נתחיל עם רגל בדלת".

אז מה הצעד הבא?
"המקום שאנחנו נמצאים בו כרגע והמטרה היא לפתוח מחזור נוסף כמה שיותר מהר ולהציע מסלולים נוספים. בחזון שלי אנחנו בונים תוכנית של הכשרה בסיסית, מתקדמת, השמה, ועבודה עם חברות שמטרתה להפוך אותן להיות מקומות מכילים ומכבדים יותר עבור הקהילה הטרנסית".

איפה אתם מאתרים מועמדות ומועמדים לקורס?
"במחזור הראשון, כיוון שזה היה פיילוט, פרסמנו בקבוצות פייסבוק, בארגונים הלהט"בים: המרכז הגאה, הפרוייקט של גילה, מעברים, LGBTech - כדי להפיץ את הבשורה. עשינו יום עיון פתוח כדי להציג את הקונספט. הגיעו קרוב ל-40 שזה נתון חריג לקהילה הטרנסית. מאז שסיימנו את המחזור הצלחנו ליצור שם. היום פונים אלי מכל מיני מקומות וארגונים. אני חושב שהיה קיים פער שזיהינו ונכנסנו אליו".