מת"ם - בחזית, בנייני החברות אינטל ואלביט מערכות (צילום: Zvi Roger , ויקיפדיה)
אינטל בחיפה. מנכ"לים חדשים שנאלצים להמשיך בתוכנית הקיצוצים | צילום: Zvi Roger , ויקיפדיה

לאחר פרסום התוצאות הגרועות של 2022 וצניחת המניה בסוף השבוע, באינטל ממשיכים בקיצוצי העובדים. כזכור, בחודש אוקטובר אשתקד נודע כי אינטל מקדמת קיצוץ רוחבי של אלפי עובדים בכל העולם, שישפיע גם על הסניף הישראלי.

באינטל ישראל לא מאשרים את הפרטים ואומרים שהפיטורים מתנהלים מזה מספר שבועות, במספרים קטנים יחסית לגודלה של החברה - כ-12,000 עובדים בישראל. 

בפועל, ל-tech12 נודע כי מדובר לכל הפחות בעשרות עובדים שפוטרו או נמצאים בהליכי פיטורים לרוחב כל קבוצות העבודה והיחידות של החברה בישראל. השיטה בה בחרו באינטל מעניינת: המנהל או המנהלת שמובילים את פעילות כל קבוצה נדרשים לקצץ אחוז מסויים מהיקף פעילותה. הוא יכול לבחור בין קיצוצים בפעולות פיתוח, שיווק, טיסות לחו"ל ופעולות אחרות, בהן גם פיטורי עובדים.

השיטה בה בחרו באינטל מעניינת: המנהל או המנהלת שמובילים את פעילות כל קבוצה נדרשים לקצץ אחוז מסויים מהיקף פעילותה. הוא יכול לבחור בין קיצוצים בפעולות פיתוח, שיווק, טיסות לחו"ל ופעולות אחרות, בהן גם פיטורי עובדים

לפני כשבועיים הכריזה אינטל כי מנכ"ל אינטל ישראל, יניב גרטי, פורש מתפקידו, והוא הוחלף בצמד המנכ"לים דני בן עטר וקרין אייבשיץ-סגל. ביום חמישי הציגה אינטל את תוצאותיה לבורסה, שם דיווחה על הפסד נטו של 700 מיליון דולר ברבעון שעבר - ירידה של 114% (!) לעומת רווח נטו של 4.6 מיליארד דולר ברבעון המקביל ב-2021. הרווחים נטו בכל שנת 2022 היו 800 מיליון דולר - ירידה של 60% לעומת רווחים נטו של 19.9 מיליארד דולר בשנת 2021.

"ברבעון הרביעי של השנה, נקטנו בצעדים להחזרת הארגון שלנו לגודל נכון יותר, ולהשקעה רציונלית יותר, תוך תעדוף של האיזורים שבהם אנחנו יכולים להשיא את הערך המקסימלי לטווח הארוך", כתב מנהל הכספים (CFO) של החברה, דיויד זינסנר. "הפעולות הללו תמכו ביעדי הקיצוץ שלנו של 3 מיליארד דולר ב-2023, וצפויות להביא לצמצום של 8 עד 10 מיליארד דולר עד סוף 2025".