עדכון פרופיל לינקדאין (צילום: באדיבות LinkedIn)
צילום: באדיבות LinkedIn

תקופה ארוכה ללא תעסוקה היא נושא טעון, שדורש הסבר בדרך כלל - שלא לומר התנצלות או התפתלות - בקורות החיים. עד כה פער תעסוקתי היה קשור בדרך כלל לעולמות ההורות, כשאחד ההורים ובעיקר אימהות, לוקחות הפסקה כדי לטפל בילדים. אך תופעת ההפסקות הארוכות (Career Gap) בין עבודות הפכה להיות שכיחה ומקובלת יותר בשנתיים האחרונות, כחלק מגל הההתפטרויות והשינויים הדרמטיים באיזון בית ועבודה שהפכו נפוצים. 

כעת, גם המעסיקים נאלצים "ליישר קו" ולהיות סובלניים יותר כלפי תקופות ארוכות ללא תעסוקה, ועדות ראשונה לכך היא בשינוי שערכה לינקדאין החודש: החברה הוסיפה אפשרות לציין תקופה ללא תעסוקה בקורות החיים שבפרופיל, והקצתה לכך לא פחות מ-13 סיבות שונות. ביניהן הורות במשרה מלאה, caregiving (טיפול באחרים כמו הורים או בן זוג שחלה), פיטורים, יציאה לפנסיה וגם סיבות שנחשבו בעבר להרבה יותר "ניו אייג'יות" כמו: שינוי תעסוקתי, התפתחות אישית, טיול ארוך, חיפוש אחרי מטרות תעסוקתיות (Personal goal persuit), התנדבות ועוד.

"זה שינוי לטובה, גם לטובת המעסיקים ובוודאי שלטובת המועסקים", טוענת ניל"י גולדפיין משנה למנכ"ל קבוצת נירם גיתן NGG, מומחית למנהיגות וניהול בעולם בהפרעה. "פעם הכוח היה בידי המעסיקים והטאלנט היה צריך להתיישר לכל דרישות המעסיק: שעות עבודה, מיקום גיאוגרפי, נסיעות לחו"ל, חזרה מחופשת לידה ועוד. אבל בגלל שהמוצר של הטאלנט אזל מהמדפים, קרו כמה תהליכים - ואחד מהם היה חשיבה מחודשת על החוזה שבין המעסיק לטאלנט".

"החדשות הטובות הן שיש שינוי בסטיגמה סביב הפסקות בקריירה" כתבה קמילה האן הא, מנהלת מוצר בכירה בלינקדאין בפוסט ברשת. "46% מהמנהלים המגייסים מאמינים שמועמדים שלקחו הפסקה הם מאגר טאלנטים לא מנוצל"

בדברי ההסבר של לינדקאין הם אומרים זאת מפורשות: סקר שערכה חברת Censuswide עבור לינקדאין בתחילת השנה, בקרב כמעט 23 אלף עובדים, מצא שיותר ממחצית מהם לקחו פסק זמן ארוך מהעבודה. "החדשות הטובות הן שיש שינוי בסטיגמה סביב הפסקות בקריירה" כתבה קמילה האן הא, מנהלת מוצר בכירה בלינקדאין בפוסט ברשת. "46% מהמנהלים המגייסים מאמינים שמועמדים שלקחו הפסקה הם מאגר טאלנטים לא מנוצל, והכלי החדש שאנחנו מציגים יעזור לאנשים האלו לחזור למעגל התעסוקה. למרות שזה אולי מרגיש לא נוח להעלות את הנושא הזה מול המועמדים הפוטנציאליים, המעסיקים דווקא מעוניינים להכיר את המועמד יותר ולשמוע על ההפסקה שלו – 51% מהנשאלים אמרו שהסיכוי שהם יחזרו למועמד גבוה יותר אם הוא מספר על הקונטקסט להפסקה שלו".

ניל"י גולדפיין (צילום: אלה פאוסט, יחצ)
ניל"י גולדפיין. חופשה כדבר לגיטימי | צילום: אלה פאוסט, יחצ

"העובדה שלינקדאין הכניסו את החופשות לרזומה היא הסמן הימני שהעולם משתנה והארגונים כבר לא מסתכלים על העובד כיחידה שאמורה להפיק תפוקה בלבד, אלא כאדם הוליסטי. הם יותר טולראנטים לזה שאנשים הם גם בני אדם". מסבירה גולדפיין. לדבריה לינקדאין מבטאת בכך את הלך הרוח שבו חופשה הפכה לאירוע לגיטימי, שלא צריך להתנצל עליה או לחפש לה נימוקים - וזה בהתאמה לעולם התעסוקה היום שמדבר על איזון ו-well being. "עובדים ברחבי העולם מתפטרים ולכאורה בלי סיבה, לא בשביל עבודה יותר טובה או יותר רווחית, אלא כדי לחשב מסלול מסלול מחדש - ואין להם שום פחד שלא תהיה להם עבודה כשהם ירצו לחזור".