אז כמה באמת מרוויחים בהייטק? התשובה כמובן מורכבת מכמה אלמנטים, ולא בכל תפקיד מרוויחים מעל 30 אלף בחודש. בתפקידי פיתוח מרוויחים יותר וככל שתצטברו יותר נסיון תרוויחו יותר, לא משנה באיזו מחלקה תעבדו. באופן טבעי, לא כל תפקיד מתאים לכל אופי וכישורים - ובהחלט לא לכל תפקיד יש שכר זהה. אם אתם טובים במילים, במספרים, בתכנות, בניהול, בראיה מרחבית או ממוקדת - לכל אלה יש תפקיד בהייטק. הכותרות על "השכר בהייטק" מבלבלות הרבה פעמים משום שהן עושות סלט ממקצועות רבים בתעשייה.

במסגרת סקר השכר של קהילת "צרות בהייטק" ו-tech12  בחרנו 17 קבוצות תפקיד עיקריות כמו תוכנה, חומרה, שיווק, מכירות, QA ועוד, ובדקנו מהו השכר הממוצע בהן, לפי ותק. אם אתם לא מהתעשיה, אבל מחפשים את הדרך להיכנס להייטק, תוכלו למצוא בתיאור התפקידים איזו השכלה נדרשת, לאילו תפקידים לא צריך תואר טכנולוגי, לאילו אפשר לעשות הסבה פשוטה מתעשיות אחרות - ואיפה תהיו פשוט חייבים אנגלית מצוינת.

תפקידים טכנולוגיים

Security Research - חוקרי אבטחת מידע

כשמדברים על אנשי הייטק יוצאי יחידות מודיעין מובחרות שמשתכרים גם 70 אלף שקל בחודש - ואין הרבה כאלה - מדברים על חוקרי אבטחת מידע או חוקרי חולשות. אלו האנשים שתפקידם למצוא חולשות בקוד, כדי לפתח מוצרים שסוגרים את הפרצות הללו או מנצלים אותן. זו הגדרה פשוטה לתפקיד מורכב וקריטי, והשכר בהתאם. חוקר אבטחת המידע צריך להיכנס לנעלי ההאקרים כדי למצוא חולשות ידועות ולא ידועות, הוא עורך ניתוח מקיף של כל נקודות התורפה ומציע פתרונות בדמות מערכות הגנת מידע וסייבר. 

כמה מרוויחים?

הביקוש לאנשים שמחזיקים ביכולת האלו גבוה. מדי שנה משתחררים מצה"ל בערך 50 אנשים כאלו וחברות ההייטק שעוסקות בתחום הסייבר, ויש רבות כאלה, מחזרות אחריהם באגרסיביות. השכר ההתחלתי לתפקד ראשון כחוקר עומד על כ-24.5 אלף שקלים בממוצע בחודש וזו אחת המשרות שמובילות את טבלת השכר. לאחר כמה שנות ניסיון, השכר קובץ לכ-34.3 אלף שקל בממוצע ומעל 7 שנות ניסיון ל-46.8 אלף שקלים בממוצע.

Data Science - מדעני נתונים

אנשי הדאטה הפכו בשנים האחרונים להיות הרוק סטארים של חברות ההייטק עם משכורות גבוהות מהממוצע ביחס להייטק, מהסיבה שהם אלו שמתרגמים את הררי הדאטה שאוספת החברה לתובנות עסקיות. איש הדאטה בוחר את שאלת המחקר שלו, אוסף את הנתונים, מצליב ביניהם, מנתח אותם, ובונה מודלים סטטיסטיים וכל אלה נארזים למסקנות עסקיות שמצמיחות את החברה. התובנות יכולות להיות בתחומים פשוטים יחסית כמו השיווק והפרסום והבנה של איזה פעולות שיווק הן האפקטיביות ביותר בתקציב הנמוך ביותר.

כמה מרוויחים?

עבודת הדאטה יכולה להיות גם בתחומי הבינה המלאכותית שבה נעשה שימוש באלוגריתמים שאוספים מידע שעוזר למערכות הבינה ללמוד ולהשתפר. השכר ההתחלתי עומד על כ-25.7 אלף שקלים בחודש ומשם הוא מתקדם ל-35.3 אלף שקל בממוצע לאיש דאטה עם ניסיון של עד שבע שנים ומעבר לכך השכר עולה ל-42.4 אלף שקל.

Software Developer - פיתוח תוכנה

פשוט לכאורה - תפקיד מפתח התוכנה או המתכנת הוא ליצור את התוכנה, המוצר הטכנולוגי, באמצעות קוד. המטריה של מפתחי תוכנה רחבה וכוללת תחתיה מגוון של תפקידים כמו מפתח front end - התמחות בפיתוח בצד הלקוח; back end - פיתוח בצד השרת; פיתוח full stack, שמשלב את שניהם, וישנן כמובן התמחויות בפיתוח אפליקציות, משחקים ועוד.

כמה מרוויחים?

מדובר בתפקיד עם ביקוש קשיח ואינסופי, אלא שחברות מעדיפות בדרך כלל לשכור מפתחים בעלי ניסיון. ג'וניורים בוגרי תואר טכנולוגי וחסרי ניסיון מרוויחים בממוצע 22.2 אלף שקל בחודש, מהשנה השלישית עד השביעית השכר עולה לכמעט 32 אלף שקל ומעל שבע שנות ניסיון השכר הממוצע עומד על 40 אלף שקל.

תפקיד מה הוא עושה בעצם משכורת ראשונה ותק של שנתיים ותק של שבע שנים
 Security Research

 

חוקרי וחוקרות אבטחה. מחפשים חולשות במוצרים. במקרה הטוב הם עושים את זה כדי לסגור אותן, ברע כדי לנצל אותן.

 

25.4  34.3 46.8
 Data Science

 

המשכורת הראשונה הכי גבוהה בתעשיה: מדעני ומדעניות נתונים לוקחים כמויות גדולות של דאטה ומייצרים ממנו מודלים שמאפשרים קבלת החלטות

 

25.7 35.3 42.4

 

 Software

 

 פיתוח תוכנה 22.2 31.8 40.3

 

 Hardware

 

 פיתוח חומרה  19.9 27.6 38.7
 DevOp

 

 כל מה שקשור לניטור והשבחת תהליכי הפיתוח בחברה ולניהול סביבת הפיתוח והפרודקשן

 

17.1  31.4 38.7
Product Management

 

 ניהול המוצר שהחברה מפתחת והתאמה לצורכי השוק והלקוחות

 

21.9 29.5 38.2
BI/Data Analyst

 

ניתוח המידע הקיים והסקת מסקנות לשיפור המוצר והחברה

 

17.1 24.1 33.8
Design / UX

 

 עיצוב המוצר והמותג כך שיהיה אסתטי, מושך ואופטימלי לשימוש

 

 15.1 24.7 30.3
QA and Automation

 

בדיקת התוכנה לפני שמשחררים אותה ללקוח 

14.1 20.5 29.1

*באלפי שקלים, שכר ברוטו חודשי

 

Hardware Developer - פיתוח חומרה

מפתחי חומרה הם האנשים שמתכננים ומעצבים את החומרה. זה יכול להיות כל מוצר טכנולוגי פיזי - החל מצ'יפים, מעבדים, המחשב עצמו - וגם העכבר והעט שמציירים איתם. אייפדים, ראוטרים, USB וגם למי שמכיר את מכשיר TytoCare לבדיקות רפואיות ביתיות. בישראל יש חברות ענק שפועלות בתחום: IBM הוותיקה, אינטל, אפל, אנבידיה, קואנטום משינס, אפלייד מטיריאלס ועוד.

כמה מרוויחים?

מהרשימה הזו אפשר להבין ששוק החומרה הוא אחד המעסיקים הגדולים בהייטק הישראלי ובשנים האחרונות ענקיות הטק אמזון, מיקרוסופט וגוגל, שהן חברות תוכנה בבסיסן, נכנסו לתחום פיתוח הצ'יפים בארץ - גורם נוסף שמאיץ את הביקוש למפתחי חומרה. השכר ההתחלתי לבוגרי תואר ראשון מתחיל מ-17 אלף שקל בחודש בממוצע, ועולה ל-31.4 לאנשים עם ניסיון של 2-7 שנים. מעל לשבע שנים השכר עולה ל-38.7 אלף שקל בממוצע.

DevOps

טכנולוגיות חדשות מביאות איתן דרישה לבעלי מקצועות חדשים, אחת מהן היא הענן. בעבר אנשי הסיסטם ניהלו ותחזקו את מערכות המחשוב והרשתות של הארגונים. הם היו קונים את השרתים הפיזיים לפי צמיחת צרכי הדאטה והטראפיק בארגון, ומאחסנים אותם בחדרי שרתים ממוזגים. היום השרתים עברו לענן, ואנשי ה-DevOps הפכו לאנשי תוכנה שדואגים לסביבת הפרודקשן והפיתוח בענן, וכן על \והכלים שמקלים על פיתוח התוכנה (למשל Continuous Integration).

כמה מרוויחים?

מבחינת שכר, כגיל הענן כך גיל המקצוע: כיוון שהוא יחסית חדש, אנשים מנוסים יותר לא בהכרח מרוויחים יותר.
DevOps מתחיל משתכר כ-17 אלף שקל בחודש בממוצע והשכר משתדרג ל-31.4 אלף שקל עם ניסיון של 2-7 שנים. עם ניסיון ארוך יותר (וקשה למצוא כאלה), השכר מטפס ל-38.7 אלף שקלים בממוצע.

Product Management - ניהול מוצר

אפשר לדמות את אנשי פרודקט, ניהול המוצר, לפונקציה שמחברת את המוצר לביזנס. הם אחראים לזהות צרכים אצל הלקוחות ולהתאים להם פתרונות בתוך המוצר, באמצעות אנשי הפיתוח והמעצבים. לכל מוצר הם מכתיבים את החזון המוצרי ואת האסטרטגיה העסקית, הם מאפיינים את הפונקציונליות של המוצרים בהתאם לצרכי השוק, אחראים על שיפורים מתמידים באיכות המוצר ומגדירים את המדדים להצלחה שלו.

כמה מרוויחים?

אנשי המוצר מגיעים לעיתים מרקע טכנולוגי, אך לא תמיד, זה תלוי באופי המוצר והשוק. השכר שלהם מתחיל מכ-22 אלף שקל בחודש לחסרי ניסיון ומטפס ל-29.5 אלף שקל בממוצע. אנשי פרודקט עם למעלה משבע שנות ניסיון מרוויחים כ-38.2 אלף שקל בחודש בממוצע.

BI/Data Analyst - אנליסטים

האנליסטים הם אנשים שאוהבים להסתכל על כמות אדירה של נתונים (דאטה) בארגון והתשוקה שלהם לסטטיסטיקה לא פחותה מהתשוקה לביזנס. הם צריכים להבין את מסע הלקוחות בשימוש במוצר, כמה זמן הם משתמשים בו? איפה הם נוטשים ולמה? איזה פיצ'רים לא לא מתפקדים? מה הפיצ'רים החזקים ואיפה נמצאות ההזדמנויות הבאות להרחבה של המוצר.

כמה מרוויחים?

השכר בתפקיד הוא נמוך ביחס לתעשייה ומתחיל מ-17 אלף שקל בממוצע, עולה ל-24 אלף שקל לניסיון של שנתיים עד שבע שנות ניסיון ומעל לכך הוא מגיע ל-33.8 בממוצע.

Design/UX - עיצוב וחווית משתמש

העיצוב הוא אחד האזורים היצירתיים והלא טכניים בחברות הייטק. העיצוב כולל תחומים מגוונים כמו עיצוב משחקים, אתרי אינטרנט, מוצרים שיווקיים של החברה, מצגות ועוד מוצרים רבים. ה-UX/UI הם תחומים נוספים בעיצוב, שנקראים בעברית עיצוב ממשק משתמש או עיצוב חווית משתמש. מדובר בתפקידים שמחוברים יותר למוצר, לשימוש שעושים בו הלקוחות, על הנראות שלו והמיקום של הכפתורים, התמונות והטקסטים - הכל כדי ליצור חווית שימוש נוחה, מהירה ואינטואיטיבית במוצר.

כמה מרוויחים?

השכר בתחום יחסית נמוך מהסיבה שאין היצע גדול מאוד של תפקידים בתעשיה, לעומת שפע של עובדים מוכשרים שרוצים להשתלב בה. הוא מתחיל מרמה של כ-15 אלף שקלים בממוצע למעצבים חסרי ניסיון ובתוך שבע שנים הוא עשוי להגיע ל-30.3 אלף שקל.

QA and Automation

בודקי התוכנה עובדים עם צוותי הפיתוח כדי לבדוק את המוצר, את התקינות והאיכות שלו ואם יש בו תקלות, שגיאות, באגים וחריגות לפני שמשחררים אותו לשוק. לא מדובר באחד המקצועות הזוהרים של הייטק, אלא בתפקיד די חזרתי ואפרורי, אבל זוהי דלת שרבים נכנסו דרכה להייטק. כל שנדרש כדי להיות בודק תוכנה הוא הכשרה או קורס, ולכן השוק מלא בבתי ספר שמציעים את ההכשרה הזו.

כמה מרוויח?

השכר לבודק תוכנה חסר ניסיון מתחיל מ-14.1 אלף שקל בחודש, עולה ל-20.9 אלף שקל לאנשים עם ניסיון של שנתיים עד שבע שנים ולניסיון של שבע שנים ומעלה השכר הוא 29.1 אלף שקל בממוצע.

תפקידים לא טכנולוגיים

Business Dev / Corp Dev - פיתוח עסקי

הפיתוח העסקי הוא מערך ניהולי אסטרטגי של החברה, שפועל לצד השיווק והמכירות. ההבדל בין שני התחומים דק לעיתים, אבל מנהל הפיתוח העסקי אחראי על צמיחת העסק, איתור הזדמנויות ושווקים חדשים ולא מוכרים לחברה, לעיתים באמצעות שיתופי פעולה עם חברות אחרות, רכישות של חברות, פיתוח של מוצרים חדשים או התאמה של מוצרים קיימים והגעה לשווקים חדשים. התפקיד מתומחר די גבוה ברשימת התפקידים הלא-טכנולוגיים.

כמה מרוויחים?

מנהל פיתוח עסקי ללא ניסיון מרוויח כ-20 אלף שקל בחודש בממוצע, לאחר כמה שנות ותק הוא עולה ל-28.4 אלף שקל, ומעל שבע שנות ניסיון השכר מגיע ל-45.6 אלף שקל בממוצע.

Sales/Pre-Sales - מכירות

תחום המכירות, כמו הפיתוח העסקי, הוא דלת כניסה מצוינת לתעשיית ההייטק לאנשים לא טכנולוגים. איש או אשת המכירות נדרשים לבקיאות טכנית והבנת המוצר אותם הם מוכרים, אבל רקע בתכנות לא מהווה בהכרח חסם כניסה. חסם גבוה יותר עשוי להיות השפה האנגלית ושפת האם הזו היא יתרון משמעותי שכן שוקי היעד, בטח השווקים הראשונים של חברות ההייטק, הן על פי רוב ארצות דוברות אנגלית. איש מכירות מעולה מחזיק ביכולות בינאישיות גבוהות, הבנת הלקוח והצרכים שלו וגם את החסמים שלו, אותם צריך להסיר בדרך למכירה.

כמה מרוויחים?

אנשי מכירות בתחילת הדרך ירוויחו 20.6 אלף שקל בחודש, ו-26.9 אלף שקלים עם כמה שנות ניסיון. אנשי מכירות עם ניסיון של שבע שנים ומעלה משתכרים כ-42.9 אלף שקלים בחודש, ובדרך כלל הם מתוגמלים גם לפי גובה ההכנסות שהם מביאים לחברה ובונוסים עבור ביצועים טובים במיוחד.

Marketing - שיווק

מחלקת המרקטינג אחראית למיתוג, לשיווק ולפרסום של מוצרי החברה ושירותיה ללקוחות. הם אחראים על האסטרטגיה השיווקית, בחירת קהלי היעד, בחירת ערוצי הפרסום המתאימים וההגעה ללקוחות, יצירת לידים (רשימת לקוחות פוטנציאליים) ומכירה של המוצר. לכן מחלקת המרקטינג כוללת מגוון שלם של משרות, החל משיווק, פרסום, צמיחה, אנשי שיווק דיגיטלי ותוכן. המרקטינג מכוון לצרכנים (B2C) או ללקוחות עסקיים (B2B).

כמה מרוויח?

לכאורה מדובר בתפקיד שקל לעשות לו הסבה ממקצועות המרקטינג בחברות שאינן טכנולוגיות, אך לשם כך נדרשות התאמות ורכישת סט הכישורים ההייטקי. נוסף על כך, אחת המשוכות הגבוהות בכניסה לתפקידי המרקטינג היא השפה האנגלית הנדרשת בעבודה מול קהלי המטרה, שנמצאים בדרך כלל מחוץ לישראל. אנשי מרקטינג מרוויחים בממוצע 18 אלף במשכורת הראשונה ויכולים להגיע לממוצע של 34.3 אלף אחרי שבע שנות ניסיון.

תפקיד מה הוא עושה בעצם משכורת ראשונה ותק של שנתיים ותק של שבע שנים
Business Dev / Corp Dev  אחריות הביזדב היא על הפיתוח העסקי של החברה: צמיחה, הזדמנויות, שווקים חדשים, רכישות ומיזוגים  20 28.4 45.6
Sales / Pre-Sales מי שדואג למכור ללקוחות את המוצר שהחברה מפתחת 20.6 26.9 42.9
Marketing אנשי ונשות השיווק בונים את הנרטיב של הצגת המוצר ללקוחות 18.1 24.7 34.3
Account Management ניהול הלקוחות שמשתמשים במוצר שהחברה מפתחת 16.3 22.5 33.2
Operations ניהול האופן שבו החברה פועלת ומתנהלת 17.1 24.6 31.2
Finance & Accounting ראיית חשבון וניהול פיננסי של החברה, בעת האחרונה גם היערכות להנפקה 21.8 26.7 30.7
IT/System תמיכה בצורכי המחשוב של החברה עצמה 14.2  19.7 30.1
HR משאבי אנוש: גיוס, חוויית עובד, למידה והתפתחות 18  20

29.5

 *באלפי שקלים, שכר ברוטו חודשי

 

Account Management - ניהול לקוח

לקוח מרוצה הוא לקוח משלם, ומנהל תיק הלקוח הוא האיש שגורם לקסם הזה לקרות. מערכת היחסים שלו עם הלקוח מתחילה בסיום תהליך המכירה ומכאן והלאה הוא אחראי להטמעת המוצר אצל הלקוח, ביצוע שינויים והתאמות - ובגדול שומר על שביעות רצונו כדי שהלקוח יאריך את החוזה לתקופה נוספת או ירכוש מוצרים נוספים של החברה. מערכת היחסים של מנהל הלקוח היא מאוד צמודה ופרסונלית לעיתים.

כמה מרוויח?

ניהול לקוח הוא תפקיד עם אופי שירותי (חייבים לאהוב להיות בקשר יומיומי עם לקוחות!) ללא דרישה לתואר טכנולוגי, והשכר אינו גבוה ביחס לתפקידים אחרים בהייטק. השכר של מנהל תיק לקוח לא מנוסה מתחיל ב-16.3 אלף שקל בממוצע, עומד על 22.5 אלף שקל למנהל עם ניסיון של שנתיים עד שבע שנים ועם שבע שנות ניסיון השכר עולה ל-33.2 אלף שקל.

Operations - תפעול

פיתוח תוכנה ומוצרים טכנולוגיים הוא צד אחד של חברות הייטק ובצד השני יש חברה שצריך לנהל. האופריישנס הוא הצד הניהולי-תפעולי היומיומי של החברה, החל מטיפול בשגרת היום יום ועד הובלת פרויקטים ארוכי טווח. התפקיד משתנה מאוד מחברה לחברה, בהתאם לגודל ה"אופרציה".

כמה מרוויחים?

שכר מנהלי תפעול נע בין 17 אלף שקל בחודש למשרה זוטרה, 24.6 אלף שקל לעובדים עם ניסיון של 2-7 שנים ו-31.2 אלף שקל לעובדים עם שבע שנות ניסיון ומעלה.

Finance & Accounting - ניהול חשבונות וכספים

אנשי הכספים בחברות הייטק מחזיקים בתפקידים המסורתיים של עריכת הדוחות הכספיים של החברה, תכנון ובקרת התקציב, בניית התשתית החשבונאית של הארגון, גביית כסף מלקוחות, תשלום לספקים, בניית תוכנית אופציות לעובדים ועוד. בחברות גלובליות, שהן מרבית החברות בתעשייה, סמנכ"ל הכספים נדרש לפתיחת חשבונות זרים, העברות תשלומים לעובדים ולספקים בחו"ל וכדומה. בשנתיים האחרונות גל ההנפקות הציב רשימה נוספת של כישורים הנדרשים מאיש הכספים בהובלת ההנפקה, הכנת התשקיף, דיווחים לבורסה ועוד.

כמה מרוויחים?


אנשי הכספים מגיעים מתארים של כלכלה, מנהל עסקים וחשבונאות והשכר הממוצע בתפקיד זה מתחיל מ-21.8 אלף שקלים בחודש ומגיע ל-30.7 לאנשי כספים עם 7 שנות ניסיון ומעלה

IT/System

ניהול טכנולוגיות מידע הוא המקום הטבעי לאנשים שהם טכניים אבל לא מעוניינים לכתוב שורות קוד. אנשי ה-IT כמו בהרבה תחומים כוללים מגוון של תפקידים, ניסיון וכישורים, החל מ-אנשי ה-Help Desk שאליהם מתקשרים עם תקלה במחשב שלא מסתדרת אחרי שעושים ריסטרט - אלו תפקידים שאפשר להשתלב בהם גם ללא השכלה רשמית, או לכל היותר לאחר הכשרה או קורס קצר. אבל ישנם גם תפקידים מורכבים של ניהול רשתות ומנהלי IT הכוללים ניהול שרתים, שירותי גיבוי בענן, הקמת וניהול תשתיות ועוד.

כמה מרוויחים?

השכר של עובד חסר ניסיון מתחיל מ-14.8 אלף שקל בחודש ומגיע ל-30.1 אלף שקל בממוצע לעובדים עם ותק של 7 שנים ומעלה.

HR - משאבי אנוש

ניהול כוח אדם, משאבי אנוש או בשמו ההייטקי העדכני - People Operations כולל את כל התפקידים הנוגעים לגיוס, שימור, ניהול ופיתוח העובדים בארגון. תפקידי ה-HR כוללים גיוס טאלנטים, גיוס גלובלי, גיבוש התרבות הארגונית, פיתוח עובדים ומנהלים, תוכניות שכר, תגמול והטבות, מיתוג מעסיק, חוויית עובד, שימור עובדים, למידה והתפתחות ועוד.

כמה מרוויחים?

בעבר, החברות בישראל היו מרכזי פיתוח שצמאים לאנשי מו"פ וגם הסטארט אפים הישראלים שהוקמו כאן העתיקו את המטות שלהם לארצות הברית. היום המרכז של החברות נשאר בישראל עם מגוון תעסוקתיות והגדלה של מצבת כוח האדם בעשרות ומאות אנשים בשנה ולכן מחלקות ה-HR גדלו בהתאם. שכר ה-HR מתחיל מ-18 אלף שקלים בממוצע ומגיע ל-29.5 אלף שקלים בחודש לעובדת עם שבע שנות ניסיון ומעלה.

מה מספקים הנתונים?

נתוני השכר מספקים תמונה עדכנית של משכורות עובדי ההייטק בישראל נכון לתחיל 2022. הנתונים נאספו במסגרת סקר השכר הגדול של קהילת "צרות בהייטק" ו-tech12 שנערך בקרב 6,000 עובדי ועובדות הייטק.

הנסקרים התבקשו לענות על שאלות שאפשרו לייצר תמונה מקיפה על נקודות מפתח הקשורות בחבילות התגמול בענף:

* מה המשכורת הממוצעת לפי מספר שנות הניסיון
* מה השכר הממוצע לתחום העיסוק הספציפי
* מה היקף חבילות המניות או האופציות המקובלות
* מה ההטבות המקובלות בחברות